06 - 236 68 530

Alles weer in het gareel, zie jij er stiekem ook een beetje tegenop?

Back to school

Tja, en dan zit "opeens" de zomervakantie er weer op. Vanaf maandag gaan de kinderen ook hier weer naar school. Dat betekent absoluut weer wennen, voor de kinderen, maar zeker ook voor jou als ouder: de wekker weer zetten, ontbijt klaarmaken, broodtrommeltjes in de aanslag en eventueel na schooltijd de oppas regelen. Ook beginnen de clubjes weer, de voetbal, de volleybal, hockey, zwemles. Ai, bij de gedachte alleen al word je stiekem een beetje moe, want dit zomerse weer vraagt nou eenmaal om vooral géén ritme ;)

Hoe kun je je het beste samen voorbereiden op de eerste schoolweek? Hier 6 fijne tips voor jou en je kind:

1) probeer deze dagen in het weekend het naar bed gaan alvast op de normale tijden te doen
2) voor zoveel mogelijk rust: vermijd de logeerpartijtjes dit weekend; het kost je kind veel energie (en jou ook) en het "van alles naar niks" valt zondagavond des te zwaarder
3) maak samen het nieuwe weekschema: hoe zien de dagen eruit, wanneer is er sport of club, wie is er vanuit school en op welke avond moet de gymtas klaarliggen?
4) bespreek met elkaar de nieuwe bedtijden (indien van toepassing) en zet die ook op het schema
5) vraag je kind naar zijn of haar 5 favoriete broodbeleg en fruit en laat hem of haar daar een tekening van maken. Opschrijven kan natuurlijk ook. Dit maakt het voor jou makkelijk als je het broodtrommeltje gaat vullen ;). Hang dit bij het weekschema. 
6) je kind is alweer wat ouder en er begint een nieuw schooljaar: kijk eens of je samen kunt overleggen wat je zoon of dochter zelf al kan doen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelf aan- of uitkleden, zelf een broodje smeren of alvast zelf naar boven gaan als het bedtijd is. Je kind zal zich hierdoor ook groter voelen waardoor het zelfvertrouwen groeit. Het is altijd mooi om dat te stimuleren, toch?

Misschien zijn het allemaal wel dingen die je bekend voorkomen, maar toch vast weer fijn om ze even te lezen. En wie weet daardoor een leuke reminder.

Ik wens jullie een hele fijne eerste schoolweek toe!

Lieve groet van Marieke  

26 augustus 2016