06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Be Creative On Holiday!

creatief op vakantie tekenen schilderen journal schrijven

Wij hebben onze vakantie er al opzitten en waren in het prachtige Denemarken op het eiland Falster. Wat een rust en ruimte, ik heb echt genoten en ben met nieuwe energie teruggekomen! Denemarken is absoluut een aanrader, vooral het kilometerslange zandstrand vonden we erg mooi. Daarbij was het heerlijk weer met zo'n 24 graden. Iets wat je nou niet direct bedenkt bij deze bestemming misschien, maar we hadden weer geluk!

 

Benieuwd wat ik altijd extra meeneem?

Als je kind of jij, net als ik, creatief bent, dan neem je op vakantie ook vast het een en ander mee om ook op vakantie wat te kunnen maken. Of boeken om lekker te lezen. Ik neem altijd 3 extra tassen mee ;) Eentje met teken- en schrijfmateriaal, eentje met haakspullen en de derde met boeken. Zo heb ik altijd iets waar ik zin in heb om erbij te pakken. Tijdens onze vakantie schreef ik iedere dag iets in mijn Holiday Journal én haakte ik een omslagdoek. Die is trouwens nog niet af, maar ik heb nog wel even voordat de nazomer begint zullen we maar zeggen haha! Van lezen is het na 3 boeken van Marianne Williamson niet verder gekomen. Wel kocht ik leuke, inspirerende Deense home-magazines waar ik lekker buiten in "onze" tuin in heb zitten bladeren. Die pak ik er nu trouwens nog steeds graag even bij. Al met al heel hygge dus en lekker relaxed.

Wat je op de foto ziet is een kleurboek, een Holiday Journal (Hema), een lijmstift, etui met kleurpotloden, een journal om in te tekenen of te schilderen (250 grams), een etuitje met kwastjes, enkele favoriete stiften (PittPens van Faber Castell), mijn Talens aquareldoos, een zwarte Micron pen en een witte Signoball.

 

Waarom tekenen in je vakantie?

Nou, eigenlijk is het tekenen in je vakantie niet anders dan thuis, dus waarom zou je  het op vakantie niet doen? Tekenen is lekker relaxed, het ontspant, het geeft je een zen-momentje en je hebt er veel plezier in. Daarbij helpt het om alle indrukken op een creatieve manier te verwerken, zodat je je weer op kunt laden. Het grote voordeel van tekenen voor het slapengaan (wat ik heel vaak als tip aan ouders meegeef) is dat het je kind helpt om de dag los te laten en de prikkels makkelijker te verwerken, zodat het sneller zal kunnen slapen.

Tekenen op vakantie is ook nog eens een leuke, tastbare herinnering maken. Je kunt dat vooral mooi doen in een tekenboekje of journal. En laat je creativiteit de vrije loop en plak er van alles bij in: ansichtkaarten van jullie vakantieplek, kassabonnetjes etc.Tips voor een creatieve vakantie-tas voor je kind


Het hoeft echt niet veel te zijn om mee te nemen, maar hoe fijn is het als je kind zich even terug kan trekken om iets te tekenen of te schrijven? Ook een goed idee voor tijdens een onverwachtse regenbui...

 

 • Een A4-tekenboek of een slagje kleiner (tip: Hema of Action)
 • Een klein etuitje met favoriete kleurpotloden, gum en eventueel wat stiften
 • Kleurboek (als er even geen inspiratie is ;))
 • Pritt-stift
 • Eventueel: stickerboekje (tip: Hema heeft van die kleine stickerboekjes per thema)

 

Is je kind al wat ouder? Denk dan eens aan:

 • Een leuke (bullit)journal om iedere dag kort iets in te schrijven en/of tekenen
 • Zwarte fineliner en gekleurde stiften
 • Paar rolletjes washi-tape
 • Pritt-stift om bonnetjes en toegangskaartjes in te plakken
 • Stickerboekje (tip: Action heeft ook leuke!)
   

 

Liggen jullie al voor de caravan of vakantiehuisje?

Lees je dit en ben je al onderweg of misschien al wel op jullie vakantiebestemming? Koop dan deze spulletjes bij één van de grote supermarkten, daar is vaak zoveel keus! Heeft je kind ook gelijk leuke souvenirs!
 

 

Toptips!

En natuurlijk zijn de Vakantie-Doe-Boeken ook altijd een succes! Voor iedere leeftijd is er wel een leuke te vinden. Vergeet dan niet een pen, grijs potlood, kleurpotloden en een gum mee te nemen. En misschien kan er nog wel een gezellig spelletje en leesboekje bij in?Laat je kind zijn eigen creatieve tas inpakken!


Veel kinderen vinden het leuk om mee te helpen inpakken, maar voor jou niet altijd handig. Dat gaat gewoon sneller als je dat alleen doet.
Maar als jij de koffers inpakt, kan je kind (als de leeftijd het toelaat natuurlijk) zijn eigen creatieve spulletjes inpakken. Of klaarleggen. Zo doet een vriendin van mij dat ook met haar gezin en zo weet ieder kind wat er mee is en kunnen ze niet zeggen "dat ben jij vergeten". Goed idee?

18 juli 2019