06 - 236 68 530

Boekentip De Kleine Walvis

boekentip, echtscheiding, verlies, missen, de kleine walvis, review

Wauw, wat een mooi prentenboek is dit! Ik werd gelijk geraakt door de prachtige illustraties. Het is niet nieuw, maar dit is wel een speciale uitgave. Een iets kleiner formaat en dikke pagina's.  Het verhaal is overigens net zo mooi...

 

Het verhaal

Het lieve jongetje Boy voelt zich een beetje alleen. Op een dag vindt hij een walvis die hij meeneemt naar huis en verzorgt. Maar z'n vader vindt dat geen goed plan, hoe het jongetje z'n best ook doet. En dus moet hij zijn nieuwe vriendje laten gaan.

Een verhaal over iets vinden, in je hart sluiten en koesteren in je leven. Maar hoe laat je dat dan weer los? Een mooie, luchtige manier om het met je kind te hebben over iets dat er niet meer is en wat je zo kunt missen.

 

Voor wie speciaal geschikt?

Ik denk dat ieder kind dit boekje prachtig vindt. Gezien het thema "missen en loslaten" vooral een aanrader voor kinderen die een scheiding meemaken en bijvoorbeeld heimwee hebben als ze bij papa zijn en mama missen. Of voor hen die een geliefd persoon missen of als ze erg verdrietig zijn om een huisdier dat dood is.

 

Wie of wat mis jouw kind?

Stel deze vraag eens aan je kind nadat je het boekje samen hebt gelezen en pak dan eens papier en potloden erbij...

 

Creatief idee

Laat je kind tekenen wie of wat hij mist en praat zo al spelenderwijs over datgene wat je kind met jou wil delen.

 

Zoekplaatje voor jullie samen: zoek de bladzijde op waar je ziet wat Boy doet om het gemis van zijn lieve vriendje iets minder te maken!

 

12 augustus 2019