06 - 236 68 530

Bye bye holiday, Hello school!

rouwverwerking kind, rouw en verlies, weer naar school, zomervakantie, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Hier beginnen morgen de scholen weer en misschien geldt dat ook voor jouw kind? 

Misschien wel een leuk idee om vandaag een afscheids-ijsje samen te gaan eten en de vakantie af te sluiten? Of een bye bye holiday - tekening maken van de leukste dingen die jullie gedaan hebben? Kinderen houden van een soort van ritueeltje als je van het ene overgaat naar het andere. Wie weet jouw kind ook wel ;)

En mocht je kind er tegenop zien om weer naar school te gaan of gewoon nog geen zin hebben: kijk dan eens op Spotify bij “Manifesteren voor kinderen” van Helen Purperhart. Ik luisterde toevallig vanmorgen de eerste: De Wensenput en dacht gelijk “oh die is mooi voor kinderen om een fijne schooldag te wensen!” Of iets heel anders natuurlijk, dat kan ook. 

 

Wat als jouw kind iets verdrietigs meemaakte deze zomer?

Maar waar ik ook zeker aan denk is aan al die kinderen die deze zomervakantie een verdrietige gebeurtenis meemaakten. Wie weet werd iemand heel erg ziek of overleed een geliefd persoon. Die kinderen gaan morgen heel anders naar school. Als dat bij jullie zo is: overleg samen of en hoe je het gaat vertellen. Doe je dat samen of mag jij de juf mailen? Betrek je kind er in ieder geval bij, zo voelt het zich gehoord en gezien. 

Het is goed om dit niet te onderschatten: het verdriet van je kind.

 

Merk je dat het er mogelijk in vastloopt en weet je niet goed wat je ermee aan moet?

 

Plan dan een gratis en vrijblijvend meedenkgesprek met mij

Als je deze link volgt, zie je mijn agenda en kun je een datum en tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Ik hoor graag waar je tegenaan loopt en vertel graag wat ik eventueel voor jullie kan betekenen. 

 

28 augustus 2022