06 - 236 68 530

Dit helpt je om erachter te komen waar je kind mee zit

wat is er aan de hand, lekker in je vel, kindertherapie, rouw, verlies, corona, rouwverwerking, overlijden, echtscheiding, oldenzaal, borne, hengelo, enschede, twented

Wat is het soms moeilijk voor kinderen om woorden te vinden voor wat ze voelen. Tekenen daarentegen gaat als vanzelf. Daar hoeven ze niet over na te denken. Hoe mooi is het om samen te tekenen en erachter te komen waar je kind mee zit. 
 


Dit heb je nodig


* wit papier 2x 
* kleurpotloden of krijtjes
* eventueel een fineliner (als je kind al wat ouder is)
 

Aan de slag


> Laat je kind als eerste een groot hart tekenen. Je mag helpen hoor, want kleine kinderen vinden de vorm nog wel eens lastig. Je kind kan ook de cirkel van de zon tekenen!
> Bedenk dan samen alles waar je kind blij van wordt.
Als ik deze oefening doe met kinderen, help ik ze nog wel eens op weg, maar ik geef eerst alle ruimte.
Ideeën om op weg te helpen: wie vindt je kind lief, met wie speelt het graag, wat is het favoriete eten of wat snoept het graag, favoriete spelletje op iPad of offline... Ga gewoon helemaal los, alles mag!
> En dat wat bedacht is, mag je kind tekenen of schrijven in het hart.  

Merk je dat je kind hier moeite mee heeft? Misschien ziet en voelt het even de leuke dingen niet? Maak het dan niet te groot en push niks om te gaan tekenen, maar onthoud het voor jezelf: dit zou wel een teken kunnen zijn dat je kind het even wat moeilijk heeft momenteel. Hou het dus goed in de gaten en wees alert. Doe dan vooral ook de volgende tekenoefening.
 

Tweede aansluitende tekenoefening 


> Laat je kind een grote wolk tekenen
> Bedenk samen dat een wolk sneeuw, regen en hagel kan brengen. Of onweer.
En net als het weer, hebben ook wij buien: boze, bange en verdrietige buien, dingen die we lastig vinden of waar we tegenop zien.
> Breng dit ter sprake en noem van jezelf een voorbeeld "mama vond het best lastig om jou voor het eerst alleen naar school te laten fietsen" Dit geeft voor je kind een opening om ook te vertellen wat hij of zij lastig of moeilijk vindt.
> Laat je kind dit tekenen of schrijven in de wolk
 

Als afsluiting kun je vragen:

is er iets uit jouw harten-/zontekening dat jou kan helpen als je je .... voelt? Onthoud dan dat als er een bui is, welke dan ook, je kind deze harten-/zontekening erbij kan pakken en daar iets van uit kan zoeken wat op dat moment helpt.

Maak je je zorgen of wil je graag dat ik met je meekijk? Bel of mail mij dan gerust! 

18 juni 2021