06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

DIY tekenen vanuit één lijn!

Hoe leuk is dit: tekenen vanuit één lijn! Ja, het vergt wel wat concentratie, maar dat is nou juist een leuke DIY-uitdaging ;)

Pak je potloden en papier erbij en begin eerst met een lijn als bodem van links naar rechts. En nee, deze lijn telt nog niet meer hoor!

Dan begin je aan de linkerkant met bijvoorbeeld gras, zoals ik dat gedaan heb. Vervolgens het huis met als eerste de linkermuur (op en neer getekend) en van daaruit de deur naar de rechtermuur, het raam, naar boven. Dan van rechts naar links de onderkant van het dak, het dak zelf...enzovoort. Dan volgt het bosje, de boom, het hek, een bal, bloemen en gras. Als laatste heb ik de wolkenrij met de zon toegevoegd. 

Het is echt heel anders tekenen, je moet als het ware vooruitdenken: wat ga ik maken en hoe kom ik daar?

Zowel voor jou, maar ook voor je kind een hele leuke teken-oefening. Houd het vooral heel simpel, het kan altijd nog wat moeilijker met bijvoorbeeld dieren erbij.

Idee:

Maak met je kind(eren) ieder een aparte tekening, maar laat de bodemlijn en de luchtlijn op elkaar aansluiten. Leg vervolgens jullie tekeningen tegen elkaar aan en zie daar: een mooie grote tekening ontstaat!

Veel plezier en gebruik je fantasie en bedenk vooral: op papier kan alles :))

25 februari 2016