06 - 236 68 530

Durf jij hulp te vragen?

rouwverwerking kind, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Ben jij van ‘team zelf doen’ of ‘team hulp vragen’? Ik hoor het vaak om mij heen en in de praktijk: moeders vinden het best lastig om hulp te vragen als er verdriet is in je gezin.

Aan de ene kant begrijp ik dat helemaal. Aan de andere kant denk ik: waarom niet? We gaan toch ook met de kinderen naar bv de logopedie of de kinderfysio? Dat is toch superfijn dat die er voor de kinderen zijn? En je gaat met je kind toch ook naar zwemles? Geef je ook niet zelf ;)

Toch merk ik als kinderen een moeilijke periode meemaken zoals bv een scheiding of een overlijden, dat hulp vragen nét een stap teveel is. Zou dat zijn omdat we onbewust toch vinden dat verdriet bij het leven hoort? Dat je denkt dat je kind er wel doorheen huppelt? Of misschien weet je niet dat deze begeleiding er is.. 

 

Echt, ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: kinderen hebben vaak meer nodig dan we denken

Als ouder ben je er onvoorwaardelijk voor je kind, absoluut. En dat is meer dan waardevol: troost, knuffels, een luisterend oor. Maar soms is het goed als iemand buiten het gezin meekijkt. Zoals bv een moeder zei: “ik wil niks over het hoofd zien en later spijt krijgen dat ik er nu niets mee gedaan heb”. En precies dat is het. Je mág hulp vragen want je hoeft het niet alleen te doen. Samen ergens doorheen gaan kan al zo alleen voelen, toch?

Met alle liefde help ik als kindertherapeut ook jouw kind spelenderwijs verdriet verwerken en leer ik hoe het er makkelijker mee omgaat. Ook help ik jou als ouder hoe je thuis je kind kunt helpen: samen ben je altijd sterker. Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Dan is er weer ruimte in het hart voor plezier en leuke dingen.

 

Vraag jij je af wat de therapie voor jouw kind kan betekenen?

Neem gerust contact op of plan hier gelijk een gratis en vrijblijvend gesprek met mij in mijn agenda. Ik informeer je graag! 

 

Wist je dat volledige vergoeding mogelijk is?

Als gediplomeerd Kindertekentherapeut met specialisatie rouw & verlies, ben ik aangesloten bij NIK Noordoost. Dit is het Netwerk Integrale Kindzorg. Mocht je benieuwd zijn of je voor vergoeding in aanmerking komt, neem dan even contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over. 

 

11 augustus 2023