06 - 236 68 530

FUNshine - Boost je zelfvertrouwen!

boost je zelfvertrouwen, tekentherapie kinderen, oldenzaal, enschede, hengelo, twente, kindertherapie

Wat is het heerlijk weer hè! Nu ik dit schrijf, is het buiten echt tropisch warm met 34 graden... ik zit dus momenteel relaxed binnen, samen met Evy onze hond. Die vindt het binnen momenteel ook fijner als buiten.

Misschien vind jij het ook wel te warm buiten en zoek je tussendoor wat verkoeling binnen, net als ik. Voor kinderen ook wel fijn, tenzij ze in het zwembad liggen natuurlijk ;) Maar mocht je samen zin hebben om in huis of onder de parasol even wat te tekenen, dan is dit denk ik wel een leuk idee. Ook fijn om 's avonds te doen. Een zen-momentje na een warme (drukke?) dag.

Het is een tekening waarbij je kind vooral veel plezier zal hebben, maar die je ook spelenderwijs kunt gebruiken voor een "boost je zelfvertrouwen" versie. Want zeg nou eerlijk, daarvan wordt toch ieder kind blij?

 

Wat heb je nodig

  • wit tekenpapier
  • gekleurd papier
  • servetje
  • lijmstift
  • kleurpotloden
  • schaar
  • evt: letterstempels

 

Aan de slag

Teken als eerste op het vel witte papier de ijscoupe. Teken daaromheen rondjes van de bolletjes ijs. Idee: gebruik hiervoor de dop van je lijmstift. Kleur alles in en knip het uit. Plak het vervolgens op een vel gekleurd papier en maak het af met een servetje die je eronder plakt.

Het parapluutje knipte ik uit metallic papier. Succes gegarandeerd, want kinderen vinden dat papier helemaal cool.

 

Boost je zelfvertrouwen

Als je het leuk vindt, gebruik dan deze tekening al spelenderwijs als boost voor het zelfvertrouwen van je kind.

Voor veel kinderen is zelfvertrouwen nog best een dingetje. Zeker als ze verdrietige tijden hebben meegemaakt en ze vooral op hun omgeving moesten vertrouwen die soms onzeker aanvoelde. Ook heeft zelfvertrouwen te maken met in jezelf geloven en voelen dat het goed is zoals je bent. Al merkt je kind misschien dat het "anders" is dan andere kinderen omdat er een overlijden is geweest of jullie echtscheiding.

Deze tekening is een mooi bruggetje naar zelfvertrouwen en je hoort op deze speelse manier waar jouw kind mee komt. En wellicht ook waar het mee zit? Bedenk samen dat ieder bolletje ijs een kwaliteit is van je kind, iets dat het heel goed kan. Is het voetballen, tekenen, knutselen, rekenen, knuffelen of een zusje helpen? Ik zou zeggen: maak de coupe zo groot mogelijk!
Resultaat: een trots kind met glimmende oogjes, veel plezier!

 

 

 

14 augustus 2020