06 - 236 68 530

Herinneringen

rouwverwerking kind, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Herinneringen...

Ineens voelen ze zo anders als je afgelopen jaar een lief iemand los hebt moeten laten. Wat een verdriet en wat een gemis… Niks is meer hetzelfde. Alles is anders. Waar diegene vorig jaar om deze tijd nog met jullie het nieuwe jaar inluidde, is er nu niet meer bij. Soms kun je het nog steeds niet geloven…


Maar wie weet ben je al meerdere jaren zonder die geliefde persoon. Is misschien je vader of moeder al langer geleden overleden en mist je kind al meerdere jaarwisselingen zijn of haar lieve opa of oma. Of wie weet een zusje of broertje.


Weet je, verdriet kent geen tijd. Het gemis voel je nu en dat kan heel intens voelen. Vraag jezelf niet af wanneer het ‘over’ is of ‘het al verwerkt is’ want oh, wat horen we dat vaak van mensen om ons heen. Neem de tijd voor alles wat je voelt, wat je kind voelt. Want dat is het enige dat telt.


Wat ik je toewens is dat je er voor elkaar kunt zijn. Dat er iemand is die jou troost en jij je kind kunt troosten. Dat je samen mag huilen, want tranen zijn druppels van liefde om alles wat je mist. En dat is veel…


We kunnen geen tranen wegtoveren, maar ik geloof wel dat je samen verdriet lichter kunt maken

 

Althans, dat is mijn ervaring, ook met de kinderen in de praktijk. Samen herinneren en terugkijken kan helend zijn en troost geven.


Daarom kun je via deze link de troostende kleurplaat van de herinneringsboom bij mij aanvragen. Zet bij opmerkingen "kleurplaat" en ik stuur 'm jou toe via de mail! Je krijgt er dan gelijk nog 2 troostende kleurplaten bij cadeau plús begeleidende info om je kind op weg te helpen bij het tekenen. Print ‘m uit, pak de kleurpotloden erbij en maak een lekkere choco met slagroom. Of een kopje thee ;) en geef samen ieder herinner-hartje een andere kleur.


Ik wens je fijne herinneringen om aan terug te denken. Alle liefs voor jou, voor jullie, Marieke

 

Blijft je kind hangen in verdriet?

Stel dat je merkt dat je kind blijft hangen in verdriet. En jij hebt al zoveel geprobeerd om je kind daarbij te helpen, maar het lukt je maar niet. Wacht dan niet tot het erger wordt en zet een eerste stap om verdriet van je kind lichter te maken: plan een gratis en vrijblijvend meedenkgesprek met mij. Ik luister graag waar je tegenaan loopt en deel met jou vanuit mijn jarenlange ervaring hoe je samen verder kunt. 


 

28 december 2022