06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Hoe leuk is echte post?

Valentijnsdag bij Vlinder je mee

Over Valentijnsdag schreef ik vorige week dinsdag een leuke DIY, heb je die gezien? En wie weet wel gemaakt? Het leukste van Valentijnsdag vind ik dat het zit in kleine dingen: een kaartje, een zakje hartjes, een lief briefje of berichtje...zo simpel kan het zijn om even te laten weten dat je aan iemand denkt die je lief vindt. En ja, het dan ook gewoon zegt of schrijft ;)

Hoe leuk is echte post? Heel leuk! Daarom besloot ik een Valentijnskaart te maken en die aan alle kinderen te sturen die ik in de afgelopen jaren heb leren kennen binnen de praktijk.

Hetzij via de therapie, hetzij via tekenlessen of anderzijds. Ik ging heerlijk tekenen en tijdens het tekenen kwamen langzaam allerlei namen in mijn gedachten voorbij. Het leek alsof ik het op dat moment voor ieder kind apart de tekening en wens maakte. Zo voelde het tenminste en ik vond het erg fijn om te doen. 

Dat vergde naast het tekenen nogal wat tijd om alle adressen bij elkaar te vinden. Natuurlijk heb ik veel in mijn administratie, maar nu was het een mooi moment om het eens te bundelen. Bij "toeval" had ik die week ervoor een mooi adresboek gekocht. En ja, ik ben nogal van pen en papier, dus ik ging alle adressen verzamelen en opschrijven. En ik besloot de namen niet op achternaam, maar op de voornaam van de kinderen in te delen. Wel zo handig, want zo ken ik ze immers. 

Het was een mooie "zen"klus en ik heb mijn adresboek helemaal compleet. Wat een fijn gevoel!

En zo heb ik bij een volgend kaart- of brief-moment mooi alles bij elkaar. Toen kwam het volgende: de enveloppen schrijven. Al met al een behoorlijk aantal, maar met een kop thee, iets lekkers en onze hond Fleur aan mijn voeten, ging dat sneller dan verwacht. Tussendoor had ik contact met de drukker die voor mij de tekening "druk-proof" maakte, zodat ik ze on-line bij hen kon bestellen. 

Donderdagmorgen, geheel volgens mijn planning (altijd fijn), kwam de postbode mijn pakketje met Valentijnskaarten én nieuwe visitekaartjes brengen. Ja, die laatstgenoemde had ik er ook bij besteld. Ik maakte de tafel leeg en ging alle kaarten persoonlijk schrijven met iets liefs van mij erin. Nog die middag fietste ik met alles in mijn fietstas richting de winkel waar het met de stadspost verstuurd zou worden. Met liefde gaf ik ze af, bedenkend hoe ze overal door alle kinderen ontvangen zouden worden...

Er bleven enkele kaarten over en daar verraste ik een paar lieve vriendinnen mee, mijn neefje en nichtje, maar ook mijn ouders ;) en hoe leuk was hun reactie te horen afgelopen zaterdag! 

Ook stuurde ik een kaartje naar Stichting Het Vergeten Kind, omdat ik deze vergeten kinderen symbolisch wilde laten weten dat ik hen niet vergeet. De kaart is tevens een tegoedbon voor een tekenworkshop op locatie, ik ben erg benieuwd en hoop dat ze dit positief zullen ontvangen. Onlangs gaf ik aandacht aan deze stichting tijdens "De week van het vergeten kind", wie weet las je de DIY en het blog wel. En zal ik eens heel eerlijk zijn? Ik stuurde Flow Magazine er ook één, als "liefdesverklaring" voor hun mooie tijdschrift, want zoiets mag gewoon op Valentijnsdag, toch? En ik deelde met hen mijn droom: een artikel in hun geweldige Flow over mijn mooie werk met kinderen. Wat hoop ik met heel mijn hart toch dat zij dit ook zien zitten, ik ga ontzettend duimen deze dagen haha!

Wat ik zelf deed op deze Valentijnsdag?

Mijn man kwam thuis met iets lekkers voor bij de thee en daar hebben we samen van genoten. En, superlief: hij gaf mij een ontzettend lieve kaart met de Happinez (de Flow heb ik al natuurlijk ;)). Hem verraste ik met een kaartje en hartjes <3

Ik hoop dat jij ook een leuke Valentijnsdag hebt gehad en wens jou alle liefs toe op deze dag! 

Marieke 

14 februari 2016