06 - 236 68 530

Icoon facebook
Icoon pinterest
Icoon instagram

Ik ga op vakantie en neem mee...

creatief op vakantie tekenen schilderen journal schrijven

Wij hebben onze vakantie er al opzitten en waren in het prachtige Denemarken op het eiland Falster. Wat een rust en ruimte, ik heb echt genoten en ben met nieuwe energie teruggekomen! Denemarken is absoluut een aanrader, vooral het kilometerslange zandstrand vonden we erg mooi. Daarbij was het heerlijk weer met zo'n 24 graden. Iets wat je nou niet direct bedenkt bij deze bestemming misschien, maar we hadden geluk!

 

Benieuwd wat ik altijd extra meeneem?

Als je kind of jij, net als ik, creatief bent, dan neem je op vakantie ook vast het een en ander mee om ook op vakantie wat te kunnen maken. Of boeken om lekker te lezen. Ik neem altijd 3 extra tassen mee ;) Eentje met teken- en schrijfmateriaal, eentje met haakspullen en de derde met boeken. Zo heb ik altijd iets waar ik zin in heb om erbij te pakken. Tijdens onze vakantie schreef ik iedere dag iets in mijn Holiday Journal én haakte ik een omslagdoek. Die is trouwens nog niet af, maar ik heb nog wel even voordat de nazomer begint zullen we maar zeggen haha! Van lezen is het na 2 boeken niet verder gekomen; wel kocht ik leuke, inspirerende Deense home-magazines waar ik lekker buiten in "onze" tuin in heb zitten bladeren. Die pak ik er nu trouwens nog steeds graag even bij. Al met al heel hygge dus en lekker relaxed.

Wat je op de foto ziet is een kleurboek, een Holiday Journal (Hema), een lijmstift, etui met kleurpotloden, een journal om in te tekenen of te schilderen (250 grams), een etuitje met kwastjes, enkele favoriete stiften (PittPens van Faber Castell), mijn Talens aquareldoos, een zwarte Micron pen en een witte Signoball.Tips voor een creatieve vakantie-tas voor je kind


Het hoeft echt niet veel te zijn om mee te nemen, maar hoe fijn is het als je kind zich even terug kan trekken om iets te tekenen of te schrijven? Ook een goed idee voor tijdens een onverwachtse regenbui...


1) Een A4-tekenboek of een slagje kleiner
2) Doe in een klein etuitje de favoriete kleurpotloden en eventueel wat stiften
3) Kleurboek
4) Pritt-stift
5) Een paar vouwblaadjes


Is je kind al wat ouder? Denk dan eens aan:
1) een leuk Holiday Journal (bv bij de Hema) om iedere dag kort iets in te schrijven
2) zwarte fineliner
3) paar rolletjes washi-tape
4) pritt-stift om bonnetjes en toegangskaartjes in te plakken
 

 

Liggen jullie al voor de caravan of vakantiehuisje?

Lees je dit en ben je al onderweg of misschien al wel op jullie vakantiebestemming? Koop dan deze spulletjes bij één van de grote supermarkten, daar is vaak zoveel keus! Heeft je kind ook gelijk leuke souvenirs!
 

 

Toptips!

En natuurlijk zijn de Vakantie-Doe-Boeken ook altijd een succes! Voor iedere leeftijd is er wel een leuke te vinden. Vergeet dan niet een pen, grijs potlood, kleurpotloden en een gum mee te nemen. En misschien kan er nog wel een gezellig spelletje en leesboekje bij in?Laat je kind zijn eigen creatieve tas inpakken!


Veel kinderen vinden het leuk om mee te helpen inpakken, maar voor jou niet altijd handig. Dat gaat gewoon sneller als je dat alleen doet.
Maar als jij de koffers inpakt, kan je kind (als de leeftijd het toelaat natuurlijk) zijn eigen creatieve spulletjes inpakken. Of klaarleggen. Zo doet een vriendin van mij dat ook met haar gezin en zo weet ieder kind wat er mee is en kunnen ze niet zeggen "dat ben jij vergeten". Goed idee?

3 augustus 2018