06 - 236 68 530

Kan jouw kind bij zichzelf blijven?

vlinder je mee, kindertherapie, bij jezelf blijven, zelfvertrouwen

Hier een fijne boekentip voor jou en je kind. ️ Een hele vrolijke moet ik zeggen en ook nog eentje die een mooie boodschap heeft: trouw blijven aan je eigen kleur, je eigen ik. Dat is voor kinderen (en ook voor ons ️) niet altijd even makkelijk. Maar oh, wat geeft het je een kracht als je het wel kunt!

 

Kan jouw kind bij zichzelf blijven?

Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de eerste schoolweek die er hier bijna opzit. Voor heel veel kinderen was dat best weer spannend: "hoe is de nieuwe juf of meneer, naast wie moet ik zitten en vindt mijn vriendinnetje me nog wel leuk?" Hoe vaak komt het niet voor dat je merkt dat je kind zich te veel aanpast aan de ander om te pleasen? Laat hij of zij zich misschien "overwhelmen" door een groepje meiden of jongens en is het daardoor moeilijk om bij zichzelf te blijven? 

️Ik hoor het heel vaak, wellicht herken jij dit ook? Dan is dit boekje ontzettend fijn, want het vertelt je kind spelenderwijs dat het zichzelf mag zijn. Want we zijn het allermooist als we onze eigen kleur trouw blijven, dan is 'ie het helderst en schijnt 'ie het mooist️.

 

Overlijden of echtscheiding

Ook een heel fijn boekje als je kind een overlijden of echtscheiding heeft meemaakt: het helpt je kind zichzelf los te zien van alles wat er om zich heen gebeurt. Dat is er, maar mag buiten je eigen kleur blijven. 

️ Een aanrader dus, ik gebruik 'm graag bij mij in de praktijk. Zou dit boekje ook iets zijn voor jouw kind?

7 september 2018