06 - 236 68 530

Leuke tips voor me-time met je kind

rouwverwerking kind, rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, rouwverwerking, enschede, hengelo, oldenzaal, twenteouwverwerking kind, rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, rouwverwerking, enschede, hengelo, oldenzaal, twenteverwerking kind, vakantie, zomer, tips, houvast, rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, rouwverwerking, enschede, hengelo, oldenzaal, twente

Geniet jij lekker van je vakantie, of heb je misschien al vrij gehad samen? Wat het ook mag zijn, hier een paar leuke tips voor wat me-time voor jou en je kind. 
Ook gezellig voor op een regenachtige middag, doe je mee?

 

Creatieve tips om samen te doen en de zomer in huis te halen 

Hoe gezellig en fijn is het om eens samen de tijd te nemen. Me-time voor jou en je kind. Al jouw aandacht speciaal voor hem of haar, hoe mooi is dat? Met elkaar creatief bezig zijn of gewoon iets ondernemen. Geluk zit in de kleinste dingen, ik heb hier enkele tips voor jullie!


Missen jullie een lieve overledene? Of heeft je kind het moeilijk na een scheiding, is er iemand erg ziek?

Dan heeft je kind misschien wel extra behoefte aan wat tijd en aandacht met jou ;) Ik noem voor jullie speciaal ook enkele extra ideeën waarvan ik hoop dat ze wat licht en zon mogen brengen. 
 

Om te tekenen

 

  • Teken met elkaar een kleine plattegrond van jullie straat en buurt: waar is het speelveldje en waar wonen de vriendjes? En is de school of de supermarkt in de buurt?
  • Pak het geboortekaartje van je kind er eens bij en fantaseer er samen met papier en potloden een nieuwe versie van
  • Neem papier en kleurpotloden en teken allerlei ijsjes en ijscoupes. Knip ze uit en plak ze op een deur of op de koelkast, summervibes gegarandeerd!
  • Wat was tot nu toe de allerleukste vakantie-herinnering? Teken deze samen op een groot vel papier of teken het ieder voor jezelf.
  •  Missen jullie een lieve overledene? Teken dan eens een souvenir wat je voor hem of haar gekocht zou hebben 
  • Zijn jullie gescheiden? En heeft jouw kind zodoende vakantie zowel bij jou als bij de andere ouder? Maak dan een tweeluik: vouw een vel papier in tweeën en laat je kind aan beide kanten iets tekenen van beide vakanties. Zo worden beide herinneringen samen één.
  • Is er iemand erg ziek in jullie familie? Laat je kind tekenen wat hij of zij nog graag met diegene zou willen doen. Misschien kan het met de nodige aanpassingen of 'in het klein' toch uitgevoerd worden? En zoniet, met wie zou je kind dit wel kunnen doen? Met jou misschien of met een ander lief persoon in jullie omgeving? 


Om samen te doen

 

  • Beetje regenachtig weer? Hou gewoon thuis een picknick in de kamer! Leg een kleed neer op de vloer, smeer wat lekkere broodjes en neem in plaats van een beker drinken een pakje Wicky bijvoorbeeld. Het mag gewoon simpel, dat vinden kinderen erg leuk! 
  • Plan eens met je kind een dag of middag echt met z'n tweetjes en laat hem of haar bedenken wat jullie gaan doen. Ook dit kan heel simpel: een spelletje doen, met Lego of de poppen spelen, een rondje fietsen, naar de kinderboerderij en ergens een ijsje eten. Of je maakt een combi, ook leuk! Het gaat hier echt om me-time en maximale aandacht van jou voor jouw kind. 

 

En lijkt het je fijn eens een workshop samen met je kind te doen?

Dan heb ik nog wel een leuk idee, lees hier verder

Wat je ook gaat doen, Have a nice Holiday en wie weet zien we elkaar bij de workshop "Wat verbindt mij met jou?" 

 

Liefs, Marieke

10 augustus 2021