06 - 236 68 530

Missen jullie een lieve vader?

rouwverwerking kind, rouw en verlies, overlijden, vaderdag, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Vaderdag ~ The day after… misschien was je opgelucht toen je gisteravond op de bank zat. Had je een dag achter de rug met je kind die zijn of haar lieve vader enorm miste. En jij je partner of man. Juist gisteren voelde je het extra, al is het gemis en verdriet er immers iedere dag. 

Maar gisteren werd je nog meer bewust wie je zo enorm mist en jullie zo lief is. Overal zie je papa’s en happy family’s om je heen, zowel in real life als op social media. Samen knuffelen, verwennen met cadeautjes, knutselwerkjes en tekeningen. 

Dat is ronduit moeilijk en soms zelfs niet te doen. Dat zei een moeder bij mij in de praktijk wiens beide kinderen best opzagen tegen Vaderdag. En zij zelf ook. Daarom wilde ze graag een afspraak plannen rond die dag voor extra houvast. 

En zo deden we het. We zagen elkaar in de week ervoor. Normaliter sprak ik apart met de kinderen af (want: ieder verdient van mij de aandacht voor zijn eigen verdriet) maar nu kwamen ze tegelijk. Dat wilden ze zelf ook graag, moeder had het ze gevraagd. En zo maakten beide jongens oa een tekening van hetgeen ze hun vader zouden hebben gekocht. Er kwamen tranen, maar ook  mooie verhalen en ik begeleidde hen liefdevol. De sessie samen deed ze zichtbaar goed.

 

Om te doen samen

Mocht het nog fijn voelen: breng Vaderdag nog eens ter sprake. Wat heeft je kind vooral gemist? En wat was de mooiste herinnering van een eerdere Vaderdag samen? Misschien heb je er nog wel een foto van, fijn om terug te kijken. Laat je kind er daarna een tekening over maken. Misschien hun tweetjes samen? 

Of zoals je hierboven las: wat zou je kind voor vaderdag gekocht hebben? Laat je kind het tekenen. 

 

Merk je dat je kind vastloopt in het verdriet om zijn overleden vader?

Of ben je bang dat je iets over het hoofd ziet? Plan dan een gratis en vrijblijvend meedenkgesprek met mij van 20 minuten. Ik ben er graag voor jou. Als je hier je gegevens invult, neem ik zsm contact met je op. 

Zet zo de eerste stap om samen spelenderwijs verdriet te verwerken, zodat je kind er niet (ongezien) mee hoeft te worstelen. Het is immers al moeilijk genoeg... 

 

19 juni 2022