06 - 236 68 530

Moederdag... vreugde of verdriet?

Moederdag

Van mij voor alle MAMA's... maar ook voor helaas-(nog)geen-mama's, voor hen die hun moeder missen, niet meer zien, zij die hun kind verloren of zij die gescheiden zijn en die zo gehoopt hadden deze dag samen met de vader van hun kind te vieren... 

Als jij een mama bent met je kind(eren) om je heen, dan ben je, hoop ik, lekker verwend, heerlijk!

Ik wens het je in ieder geval met heel mijn hart toe, want je verdient het!

Wie weet kreeg je knutsels, tekeningen, een bloemetje of een ander cadeautje, hoe mooi! Maar het meest waardevolle zal denk ik toch zijn, dat je deze dag even extra knuffelt, elkaar aandacht geeft en "gewoon" geniet van het gezellig samenzijn.

Op deze Moederdag denk ik ook aan iedereen die juist vandaag extra verdrietig is.

Misschien heb je je moeder verloren, zie je je moeder niet meer, ben je gescheiden, heb je je kind verloren, wil je dolgraag zwanger worden en lukt dat (nog) niet of ben je, net als ik, helaas geen moeder.

Wat de reden ook is van jouw tranen vandaag: ik denk juist ook aan jou vandaag. Ik wens dat je lieve en begripvolle mensen om je heen hebt, die je gemis werkelijk zien. Dat zij een arm om je heen mogen slaan, een extra knuffel mogen geven of je een lief berichtje sturen om te laten weten dat er aan je gedacht wordt.

Wees vooral lief voor jezelf op een dag als deze en probeer je verdriet toe te laten als je dat zo voelt.

Hoe meer je je ertegen verzet, hoe moeilijker het kan zijn is mijn ervaring. En ja, natuurlijk laat ik ook even een traan op een dag als vandaag. Maar wat ik vooral probeer, is te kijken naar wat ik (wij) wel heb en niet naar wat ik niet heb. Dan ben ik dankbaar voor alles wat er wel is, want dat is veel. Dit te kunnen zien ging echt niet van de ene op de andere dag. Maar ik kan het nu gelukkig al vele jaren echt zo zien en voelen. En wat ik sinds enige tijd ook doe: ik koop mijzelf iets moois voor Moederdag. Zelfverwennerij dus <3 en daar geniet ik echt van!

Misschien is het fijn een kaarsje te branden voor je gemis of het in gedachten een lichtje te sturen. Zo mag je er ook bij stilstaan.

Ik hoop dat jij, in welke situatie je je ook bevindt, toch een zonnige dag hebt. Al kun je maar een klein beetje genieten van de dingen om je heen, ook dat is al fijn.

Heel veel liefs <3 Marieke

8 mei 2016