06 - 236 68 530

Mooi prentenboek bij overlijden

kinderboek rouw en verlies woezel en pip kindertherapie enschede

Hoe leg je aan de allerkleinsten uit wat de dood is?

Hoe moeilijk is het als een kind een lief persoon moet missen en hoe lastig kan het voor ons als volwassenen zijn om de dood uit te leggen? Vooral bij de allerkleinsten is een prentenboek een fijne ondersteuning. Bijvoorbeeld dit prachtige boekje van Woezel en Pip over het dode muisje.

 

Ga er samen voor zitten, neem je kind op schoot en zorg dat je alle aandacht hebt voor elkaar. Even geen ruis en geen afleiding. Ook hele jonge kinderen verdienen deze aandacht, zij willen ook gehoord en gezien worden in hun verdriet, hoe klein ze ook zijn. Dit boekje is hiervoor gemaakt, in een taal die kleine kinderen heel goed begrijpen. Het boekje geef troost en eindigt op een verrassend mooie manier.

 

Creatief idee

Zoek jullie kleurpotloden, krijtjes en papier erbij na het lezen van dit boekje. Vraag je kind wat hij of zij het liefst wil tekenen wat het net gehoord en gezien heeft in het boekje. Op deze manier merk je al spelenderwijs hoe je kind het verdriet ervaart en kun je hier op een luchtige manier samen over kletsen.

21 september 2018