06 - 236 68 530

Ontspan je pietjes!

sinerklaas, drukke tijd, prikkels, relaxen, moment van rust, vlinder je mee, tekenen voor kinderen

Heb jij ook zo’n onrustig pietje ofwel spring-in-het-veldje thuis rondhuppelen?

Beetje hyper van alle drukte rondom Sinterklaas? En misschien wel omdat jullie het één dezer dagen vieren? Dat is natuurlijk superspannend! En als je kind een geliefd persoon mist, dan voelt het allemaal extra intens. Helemaal niet vreemd. 

Afijn, in alle drukte kan jouw kind vast wel wat rust en ontspanning gebruiken geloof ik. Hier deel ik graag wat tips en natuurlijk gaan we daarbij tekenen ;) Dus pak de kleurpotloden en papier er maar bij!

 

Here we go!

• Laat je kind het favoriete cadeautje tekenen dat het gekregen heeft òf wat bovenaan het verlanglijstje staat

• Laat je kind z’n ogen even dichtdoen: leg dan op zijn tekenpapier een sintschuimpje, kikker of muisje neer. De ogen mogen open en je kind mag het natekenen, heel groot! En daarna natuurlijk het lekkers opeten :)

• Laat je kind het cadeautje tekenen waarvan het dénkt dat jij zult krijgen

• Teken mbv een beker een rondje, knip het uit (liefst wat stevig papier) en teken er allerlei Sinterklaas dingetjes op. Dit is de Sint-onderzetter voor zijn beker ranja. Idee: laat de kinderen voor iedereen een onderzetter maken!

• Nog een laatste inkoop doen? Koop voor je kind een tekenboekje. Laat het vlak voor het slapengaan tekenen in het boekje. Hoofd leeg = lekker slapen! Als je alles al gekocht heb, verras je kind dan gewoon alsnog met dit waardevolle schoencadeautje.

• Lees voor het slapengaan een Sintverhaaltje voor en laat je kind 1 ding eruit kiezen om te tekenen

 

Is het "teveel Sinterklaas" voor jouw gevoel?

Ben je bang dat het zo “teveel Sint” wordt? Nee, ik ben ervan overtuigd van niet. Hun hoofd zit er toch al vol mee, dus teken het eruit! Ik zag afgelopen week bij alle kinderen vd tekenles dat het rust geeft, hun hoofd vol verhalen en spanning leeg maakt. En rust in je hoofd betekent rust in je lijf. En voor jou ;)

 

Veel tekenplezier en een relaxt Sinterklaasfeest!

1 december 2021