06 - 236 68 530

Wat doe jij als je kind verdrietig is?

Ben je op zoek naar iets leuks..

Vind jij het soms ook lastig hoe je je kind kunt helpen die een lief iemand erg mist? 
Soms is het verdriet om een overledene er zomaar "ineens", herken je dat? Ik wel. Op de meest onverwachte momenten zie of hoor ik iets wat mij doet denken aan degene die ik mis. Een liedje, een kaart, een foto... En zo gaat dat ook vaak bij je kind: dagen of misschien wel wekenlang zijn er geen tranen en plop, daar zijn ze ineens. Vaak dus omdat je kind iets ziet of hoort wat een speciale herinnering naar boven haalt. 

Ik heb hier 4 ideeën om spelenderwijs samen juist die herinnering aandacht te geven en je samen 

  1. doe samen het favoriete spelletje van degene die overleden is
  2. bak de pannenkoek/appeltaart/muffins die een speciale herinnering heeft voor jouw kind
  3. pak een fotoboek, kies een leuke foto uit en kopieer deze iets groter in zwart/wit: plak 'm op een wit vel papier en geef deze foto kleur d.m.v. potloden, krijtjes of verf
  4. neem alle twee een wit blaadje en teken een hart, zon of een ster: schrijf of teken hierin één voor één wat jullie herinnert aan degene die je mist: ruil de tekening telkens als er één ding geschreven of getekend is. Hoe vol wordt het hart, de zon of de ster?

Natuurlijk zijn dit ook fijne ideeën als degene die gemist wordt, al langer geleden overleden is. Tijd maakt hierin geen enkel verschil.

Heb je twijfels om dit wel of niet te gaan doen?

En mocht je nou denken "ik hoor mijn kind bijna nooit over degene die we missen, moet ik dit dan wel doen?" Verras je kind dan toch eens met één van genoemde ideeën om samen te ondernemen. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat hij of zij moeite heeft om emoties te tonen òf jou als ouder wil "sparen". Want jij hebt misschien al verdriet genoeg en dat voelt je kind feilloos aan. Stel het voor en kijk wat de reactie is. Forceer uiteraard niets.
Aandacht is voor kinderen erg waardevol en ook jij krijgt er iets moois voor terug.

Samen verdriet delen maakt je sterk

Zou jij je kind ook graag weer blij zien? Dat hij of zij lol heeft met vriendjes en geniet van leuke dingen? Maak dan eens een afspraak met mij voor een gratis skype- of telefoongesprek. Graag hoor ik jouw verhaal en geef ik je praktische tips die je gelijk toe kunt passen en waarmee je uit de voeten kunt. 

Vanuit eigen rouw- en verlieservaringen kan ik goed aanvoelen waar jouw kind en jij mee zitten. Dat is prettig, want zo zijn weinig woorden nodig om jullie samen te begrijpen en te helpen.  

Neem vandaag nog contact op, want je hoeft het niet alleen te doen

31 januari 2017