06 - 236 68 530

Wat wordt oma gemist...

rouwverwerking kind, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Aarzelend loopt ze het schoolplein op, het nieuwe schooljaar in. Met die mooie, glimmende tas op haar rug van Frozen-Elza. Die kreeg ze van haar liefste oma. Maar deze liefste oma staat haar vanmiddag hier niet meer op te wachten. Ook niet kijkend door het schoolraam om naar haar te zwaaien. Ze stak altijd stiekem haar handje op om terug te zwaaien. Nee, niet te hoog hoor, want dan zag de juf het. Maar oma zag het altijd wel ;)

Met een grote glimlach rende ze dan de school uit, waar oma haar armen zo wijd deed dat ze zich erin kon laten vallen! En van wie ze een dikke knuffel kreeg. Mét een heerlijke zoen op haar wang.
“Hé meissie, hoe was het vandaag?” was wat ze altijd als eerste vroeg.

Maar vandaag is dus alles anders. Niet zomaar anders, maar heel erg anders. Want lieve oma overleed deze herfstvakantie. Ze was al ziek, dat had mama haar wel verteld. Maar zo ziek… nee, dat wist eigenlijk niemand. Zelfs de dokter niet, want weet je, die kon haar niet eens meer beter maken.

Ze kan dus niet meer stiekem zwaaien naar oma, er is geen knuffel en geen zoen op het schoolplein. Geen stroopwafel bij de ranja, geen spelletje doen en ze kan oma niet meer helpen met koken. Vandaag moet ze naar de bso. Weet je wel hoe stom dat is? Bij oma was het gewoon het allerleukste. En fijnste. Kon ze haar maar terugtoveren…

Voor alle kinderen, groot en klein, die de knuffels van hun allerliefste oma of opa missen, juist nog meer nu na de vakantie: alle liefs voor jou. Ik stuur je vele hartjes toe van hier naar daar! En ik wens dat er lieve mensen om je heen zijn die jouw verdriet zien en begrijpen. En samen met jou de liefste blijven herinneren.  

Wie mist jouw kind? En merk je dat je kind daar best verdrietig om is en jij soms niet weet hoe je kunt helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend telefonisch meedenkgesprek. Ik kijk graag met je mee! Als je hier een berichtje achterlaat, hoor je gauw van mij om samen een belafspraak te maken. 

21 oktober 2023