06 - 236 68 530

Wie zijn de buren van de vergeten kinderen?

ikvergeetzeniet do it yourself

Op het blog van afgelopen zondag kon je lezen over de week "van het vergeten kind" die deze week door Stichting Het Vergeten Kind georganiseerd is. Bij dit blog zag je ook een afbeelding: een geel huis met een rose hart dat ik getekend heb. De stichting had dit symbool bedacht om als het ware te zeggen dat je aan de kinderen denkt die niet in gezinnen op kunnen groeien #ikvergeetzeniet. Het genoemde symbool zie je op de website van de stichting terug: een huis gemaakt met de welbekende Post-Its die we gebruiken om iets niet te vergeten, hoe mooi bedacht!

Vandaag wil ik graag bij het Do It Yourself - item ook aandacht geven aan deze vergeten kinderen. Vertel je kind eens dat er veel kinderen in Nederland zijn die niet in hun eigen huis bij hun eigen ouders op kunnen groeien. Deze kinderen hebben ouders die niet voor hen kunnen zorgen, niet lief zijn voor hen of grote problemen hebben waardoor het voor die kinderen niet veilig is om thuis te zijn. Allemaal redenen waarom kinderen tezamen in een opvanghuis wonen waar voor hen gezorgd word.  

Ga dan samen eens nadenken: welk huis wensen jullie deze kinderen toe? En wie woont er allemaal bij hen in de straat? Vriendjes, vriendinnetjes, opa's en oma's? Is er een "speelhuis" waar ze naar toe kunnen gaan om samen te spelen (in de fantasie kan immers alles) en misschien wel een fijne tuin met speeltoestellen? Maak van dit verhaal en jullie fantasie een tekening en wens het deze vergeten kinderen in gedachten toe. Dit kun je doen door heel even samen je ogen dicht te doen en jullie wensen de lucht in te sturen, de wind neemt ze mee. Een kaarsje aansteken, of eventueel eentje met een led-lichtje, bij de tekening leggen is ook een mooi idee.

Veel tekenplezier!

Lieve groet van Marieke 

1 februari 2016