06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Groepsbegeleiding Omgaan met Verdriet na Overlijden

rouwverwerking kinderen, groepsbegeleiding, overlijden, therapie, kinderen, corona, verlies, verdriet, omgaan met verdriet bij overlijden, Oldenzaal, hengelo, Twente

Als jouw kind een lieve overledene ontzettend mist, dan gun je het ongetwijfeld meer geluk en plezier. Je wenst diep in je hart dat het om kan gaan met het verdriet en alle emoties die erbij komen. Dat het minder zwaar mag voelen en je kind niet langer belemmert in zijn of haar dagelijks leven. Dat er naast tranen, ook weer ruimte is voor vrolijkheid en spelen met vriendjes.  Kortom, dat je kind weer lekker in z'n vel zit. 

 

Er is een manier die het verdriet van je kind lichter kan maken

Een manier die er spelenderwijs en luchtig voor kan zorgen dat je kind toch een fijne kindertijd kan hebben. 

Het begint allemaal met aandacht. Aandacht voor het verdriet en het gemis. En dat je kind in alles mag voelen en weten dat dat er mag zijn. Dat huilen of een dipmoment erbij hoort. Gewoon omdat het er is. Dat niks verstopt hoeft te worden en dat je je niet groter voor hoeft te doen dan je je vanbinnen voelt. Want dat geeft juist spanning en dat komt er hoe dan ook, toch wel uit. Denk daarbij aan onverklaarbare huilbuien, zomaar ineens heel boos of tegendraads zijn, veel piekeren en slecht slapen. Een vol hoofd, niet meer willen spelen met vriendjes en wellicht ook bange buien.

 

Je hoeft daar niet op te wachten. Want ik neem je kind graag liefdevol mee aan de hand de komende maanden. Samen gaan we op pad, met nog een aantal kinderen die hetzelfde voelen en meemaken als jouw kind. In een klein groepje van maximaal 4 kinderen voor optimale liefdevolle aandacht van mij. Ik zorg voor een fijne en veilige sfeer zodat ook jouw kind zich op zijn gemak zal voelen en uitkijkt naar onze sessies samen.

We zullen bij de sessies onder andere gebruik maken van het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef en dit krijgt je kind er uiteraard bij.

 

Samen maken we de lichtpuntjes, zodat ook jouw kind blij, vol zelfvertrouwen en veerkracht kan zijn!

 

Omdat mijn hart enorm uitgaat naar verdrietige kinderen en ik ze met alle liefde hierin ondersteun, heb ik daar (mede door eigen verlies- en verdrietervaringen) mijn specialisatie van gemaakt. Mijn hart maakt telkens een sprongetje als ik zie hoe kinderen weer opbloeien en gelukkig kunnen zijn. Dat gun ik ook jouw kind! 

Daarom heb ik speciaal deze groepsbegeleiding met alle zorg, liefde en plezier gemaakt. 

 

Zo ziet de groepsbegeleiding eruit 

► 5 groepssessies á 1 uur om de week 

► op woensdag van 15.45 - 16.45 uur 

► in mijn gezellige praktijk 

 

Dit krijgt je kind erbij:

+ Het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef t.w.v. € 34,95 

+ 2 setjes met in totaal 12 prachtige Lyra-potloden (6 neon en 6 metallic) t.w.v. € 22,95

+ Een tekenboek en tekenmap t.w.v. € 11,95

 

En voor maximale ondersteuning:

⇒ 2 telefonische feedback-gesprekken met jou om te horen hoe het gaat (á 20 min)

⇒ Een 1-op-1 verbindingssessie met jou en jouw kind samen (60 min) die we plannen als afsluiting

PLUS een info-ochtend of avond "Coffee, share & support" voor alle moeders. Gewoon omdat jij het ook vast fijn vindt om praktische tips en houvast te ontvangen waar je thuis veel aan hebt. Dat maakt jullie samen nog sterker. 

 

De kosten voor deze groepsbegeleiding zijn € 395,00 ineens of 2 maandelijkse termijnen van € 197,50 (1e te voldoen voor de eerste trainingsdag, de 2e te voldoen voor 30 mei 2022)

 

Ik kijk er echt enorm naar uit om samen van start te gaan en verwelkom jouw kind graag! 

 

Gun jij jouw kind extra lichtpuntjes? Geef hem of haar dan op! 

 

Wil jij als eerste weten wanneer we gaan beginnen?

 

Geef dan je naam door zodat ik deze op de wachtlijst kan zetten. Dan ben je zeker van een plekje. 

 

Ja, ik geef mijn kind graag op voor de wachtlijst, Marieke!

Als ik jouw gegevens heb ontvangen, krijg je zo spoedig een bevestiging.  

Heb je vragen, vul dan ook zeker het contactformulier in, dan laat ik gauw van mij horen!

 

Voor wie is deze groepsbegeleiding?

Deze groepsbegeleiding is voor kinderen vanaf 5 jaar die een lieve overledene missen. Het maakt niet uit hoe kort of hoe 'lang' dit geleden is, het missen voel je immers in het hier en nu vandaag. 

 

Wat is het doel van deze groepsbegeleiding en wat leert jouw kind?

Er zijn vele doelen, maar waar we mee beginnen is het samen delen van wat je kind heeft meegemaakt. Hoe mist je kind de overledene en wat voor gevoelens kun je daar allemaal bij hebben? Het samen delen geeft een gevoel van verbinding, met elkaar meeleven, maar vooral ook het gevoel dat je niet alleen bent. Dat is voor kinderen erg belangrijk en versterkt hun zelfvertrouwen. Daarbij zie ik ook vaak dat kinderen elkaar helpen met wat ze zelf doen om verdriet lichter te maken. 

Ook gaan we het samen hebben over hoe je omgaat met je emoties én weer plezier kunt vinden in je nieuwe leven zonder die lieve persoon. Hoe ziet dat eruit en wat kun je doen als je een dipmoment hebt of gewoon niet lekker in je vel zit? Zo zal ik je kind leren hoe je daarmee om kunt gaan en wat je daarbij helpt om het voor jezelf lichter te maken. 

Omdat ik zie dat kinderen veel piekeren en zich zorgen maken, gaan we aan de slag om je hoofd weer leeg te maken, de dag los te laten en ontspannen te kunnen gaan slapen. Een goede nachtrust betekent ook dat je uitgerust wakker wordt en met zin de dag kunt beginnen. 

Het uiten van je gevoelens gaat vaak heel vanzelf, maar het verwoorden ervan is vaak best lastig. Want hoe weet je nou dat wat je voelt ook te maken heeft met het overlijden van die geliefde persoon? Heel logisch dat kinderen die link (nog) niet kunnen leggen, maar door het hier samen over te hebben, wordt dat voor kinderen veel helderder. Ze krijgen zo ook meer overzicht en controle plus het maakt dat ze het jou als ouder beter kunnen vertellen, zodat je je kind kunt helpen op die momenten. 

Al met al zal de begeleiding ertoe bijdragen dat het verdriet van je kind hem of haar niet meer in alles belemmert, dat er meer ruimte zal zijn voor leuke dingen en dat ze veerkrachtiger en vol zelfvertrouwen kunnen zijn. Zodat ook voor jouw kind deze maanden met feestdagen ontspannenlicht en blij mogen zijn. 

 

Verdriet vraagt om licht, creativiteit en liefdevolle aandacht en dat zit allemaal in deze begeleiding! 

Daarom gaan we al tekenend aan de slag samen, spelenderwijs en op een luchtige manier.

 

Meest gestelde vragen en antwoorden

1) Mijn kind zou graag met een zusje komen, kan dat?
Jazeker, heel mooi zelfs dat ze met hun tweetjes komen, ze zijn meer dan welkom!

2) Hoe gaat dat als mijn kind een sessie moet missen?
Je kind kan maximaal 1 sessie inhalen bij een andere groep. Terugbetaling in welke vorm dan ook, is niet mogelijk

3) Mijn kind is 4, kan het dan toch meedoen?
Dat is helaas echt te jong, maar laat het mij gerust weten als je interesse hebt, mogelijk start er een groepje met kleuters! 

4) Kan ik jou tussentijds vragen stellen?
Jazeker, dat kan bij één van de twee telefonische ondersteuningsgesprekken die bij deze begeleiding inbegrepen zijn. 

5) Mijn kind heeft het boek al, wat nu?
Wat fijn dat jouw kind het boek al heeft! We brengen € 34,95 in mindering op het totaalbedrag ;)

Heb je een andere vraag? Laat het mij hier weten! 

 

Zie ik jouw kind ook?

 

Ja, ik geef mijn kind graag op voor de wachtlijst, Marieke!