06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Individuele Begeleiding

kindertherapie, creatieve therapie, kind lekker in zn vel, tekentherapie, rouwverwerking kind, rouwverwerking kind en gezin, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Je doet enorm je best een goede moeder te zijn, je kind liefdevol op te voeden en er voor hem of haar te zijn.

Wat er ook gebeurt, je bent met heel je hart bereid een oplossing te zoeken als je kind het even moeilijk heeft. Als het niet gaat zoals je graag zou willen.

Je probeert van alles om ervoor te zorgen je kind te begrijpen en te helpen, maar soms weet je het even niet meer... 

 

 

Wie weet herken je dit?

 • je kind heeft verdriet door een intense gebeurtenis zoals bv een overlijden of echtscheiding
   
 • je kind is gauw overprikkeld en daardoor onrustig 
   
 • je kind heeft ineens fases van zomaar boos of bang zijn 
   
 • je kind kan maar niet in slaap vallen en komt vaak weer naar beneden
   
 • je kind heeft onverklaarbare buikpijn
   
 • je kind worstelt met iets maar kan je niet vertellen wat dat is 
   
 • je kind voelt zich erg onzeker en niet goed genoeg 

 

 

Hoe fijn zou het zijn als... 

 • je kind het verdriet heeft kunnen verwerken zodat het weer blij kan zijn 
   
 • je kind mag leren hoe het de signalen van zijn lijf en emoties goed kan aanvoelen zodat het overprikkeling kan voorkomen
   
 • je kind kan benoemen waar boosheid of angst vandaan komt, waardoor veel meer innerlijke rust ontstaat 
   
 • je kind weet hoe het een vol hoofd leeg kan maken en lekker kan gaan slapen 
   
 • je kind zonder buikpijn en weer vrolijk naar school, sport en afspraken gaat
   
 • je kind weer onbezorgd kind kan zijn
   
 • je kind steviger in z'n schoenen mag staan en voelen dat het goed is zoals het is

 

 

Kortom, wil jij graag dat je kind weer lekker in z'n vel zit? 

Dat het weer plezier heeft en zin om leuke dingen te doen? Fijn samen spelen met vriendjes?

Want hoe heerlijk is het als het thuis en op school weer lekker loopt en fijn te genieten met je gezin. Zonder struggle, zorgen of nachten wakker liggen hoe het verder moet. Dat kan echt, het is dichterbij dan je denkt

 

De eerste 3 stappen naar een blij en onbezorgd kind

1) een telefonisch oriëntatiegesprek
2) digitale intake
3) eerste VIP-afspraak in de praktijk je kind

 

Maak hier een afspraak voor een telefonisch oriëntatiegesprek

Ik neem contact met jou op en vertel graag wat de therapie voor je kind kan betekenen. Uiteraard gratis en vrijblijvend.

 

Kinderen liggen na aan mijn hart

Helemaal als ik zie dat ze ongelukkig zijn. Dat is precies de reden waarom ik met veel liefde en plezier kinderen, maar ook hun ouders, begeleid in mijn praktijk. Dat doe ik op een creatieve, luchtige manier, al spelenderwijs. Omdat ieder kind uniek is, is de begeleiding dat ook. Deze stem ik dan ook geheel op maat af en voel ik intuïtief waar het kind behoefte aan heeft. Dan bereiken we samen de mooiste resultaten. 

Als gediplomeerd Kindertekentherapeut deel ik graag mijn ruim 12 jaar ervaring en help ik ook met alle liefde jouw kind weer onbezorgd en blij kind te kunnen zijn. Ik werk holistisch en dat wil zeggen dat ik naar jouw kind kijk als geheel individu: wat zijn de dingen die je kind denkt in het hoofd en wat voelt het allemaal? Zowel bewust in het lijf als onbewust uit de omgeving? 

Tevens ben ik gecertificeerd KinderYoga Coach waarbij ik kinderen spelenderwijs leer begrijpen wat ze in hun lijf voelen door te bewegen, maar ook hoe ze even stil kunnen worden en naar hun hart kunnen luisteren. 

Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen al tijdens de begeleiding weer opbloeien. Het maakt me dankbaar als ik hoor dat ik zowel voor de kinderen als het gezin het verschil heb mogen maken. Dat ze weer vol vertrouwen en op eigen kracht samen verder kunnen. 

Dat gun ik jullie ook. 

 

"De juiste woorden voor Marieke zijn: lief, hartelijk, warm en aandacht. De kinderen gingen altijd met een fijn gevoel naar jou toe en kregen dan zoveel warmte! Ze hebben geleerd hun gevoel te tekenen. Als het moeilijk is om te vertellen hoe je je voelt, kun je het vaak ook met een tekening laten zien. Het is een uitlaatklep geworden waar ze voor altijd wat aan hebben. Er was altijd aandacht voor de kinderen, maar ook voor mij als ouder. 
Lieve Marieke, dankjewel voor jouw begeleiding en voor alles. Wellicht dat we elkaar in de toekomst nog weer treffen. Ik weet dat we altijd op jou kunnen terugvallen en dat geeft een fijn gevoel" aldus een moeder. 

 

Maak hier een afspraak voor een telefonisch oriëntatiegesprek

Ik neem contact met jou op en vertel graag wat de therapie voor je kind kan betekenen. UIteraard gratis en vrijblijvend. 

 

Mijn expertise: kinderen helpen verdriet verwerken 

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring is op een natuurlijke manier deze specialisatie ontstaan, alsmede het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef en waarvan de 5e druk in eigen beheer is uitgegeven.

Kinderen die bv een overlijden of echtscheiding meemaken, help ik spelenderwijs verdriet verwerken en een plekje te geven in hun leven. We kunnen geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Zo is er weer ruimte in het hart voor plezier en leuke dingen. 

 

Nog fijn om te weten 

 • geen verwijzing van een huisarts nodig
 • er is geen wachtlijst
 • je hebt altijd direct contact met mij, zowel telefonisch als per mail of via Whatsapp
 • voor kinderen van 3 - 13 jaar
 • ik werk niet met testjes, dat maakt kinderen onzeker en geeft het gevoel 'er is iets mis met mij' en dat is geenszins mijn benadering
 • ik zie het kind graag zonder 'labels', precies goed zoals hij of zij is 
 • afspraken plannen we om de week 
 • na een sessie schuif je als ouder altijd even aan om te horen wat we gedaan hebben en hoe je je kind thuis verder kunt helpen

 

"Het mooie van jouw begeleiding is dat mijn beide kinderen niet het gevoel hadden voor therapie bij je te zijn. Ze gaven telkens aan "we gaan weer tekenen bij Marieke!" Dat maakte dat ze altijd zin hadden, maar jij legde ze dan ook altijd in de watten met zoveel liefdevolle aandacht en er écht voor ze te zijn. En ja, natuurlijk vonden ze het heerlijk dat jij altijd lekker drinken en lekkers voor ze had. En bij al die sessies gebeurde er onbewust zoveel en hebben ze het verdriet om hun lieve overleden oma spelenderwijs kunnen verwerken. Enorm blij dat we bij jou terecht zijn gekomen, nogmaals heel erg bedankt lieve Marieke" aldus een moeder.


 

Tarieven

 • een Individuele Therapie-sessie varieert van € 47,00 - € 90,00 > afhankelijk van de tijdsduur die we afstemmen op wat bij jouw kind past, zowel qua leeftijd als qua spanningsboog
   
 • een Ouder & Kind Therapie-sessie: € 90,00 
   
 • Oudergesprekken en Evaluatiegesprekken in mijn praktijk, telefonisch of via zoom: € 47,00  

 


De VIP-Start is onze allereerste afspraak 

Het is goed om te weten dat het zowel voor je kind, voor jou en voor mij heel belangrijk is om een goede start samen te maken. Want die maak je immers maar één keer. Een VIP-Start dus.

Deze VIP-Start bestaat altijd uit: digitale intake, therapie-sessie met je kind, tekenboek en tekenmap om alles in te onthouden en bewaren én een telefonisch evaluatiegesprek om het samen na te bespreken. 

 

Hoeveel sessies zijn nodig?

Dit is vooraf moeilijk aan te geven, het hangt af van de situatie en hetgeen er speelt bij je kind. Als het iets 'lichts' is, kan 1 sessie al voldoende zijn en kunnen jullie samen verder.

Maar het is denk ik goed te realiseren dat er situaties zijn waarbij meerdere sessies en evaluatiegesprekken nodig zijn. We bekijken het samen telkens stap voor stap om tot een zo fijn en goed mogelijk resultaat te kunnen komen. 

 

Wil jij ook het allerbeste voor jòuw kind?

Ja dat wil ik, Marieke! Ik maak graag een afspraak met jou voor een telefonisch oriëntatiegesprek 

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Informeer zelf even bij je zorgverzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt. Dit is afhankelijk van jullie polis. 

Geen vergoeding? Je kunt de kosten meenemen bij de Inkomstenbelasting. Ook goed om te weten dat er werkgevers zijn die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun werknemers en hun gezin. Het informeren waard wellicht.