06 - 236 68 530

Kinderbegeleiding bij uitvaart

uitvaart begeleiding kinderen rouw en verlies Marieke de Boer Vlinder je mee

Wie is er voor de kinderen als jij bij een uitvaart aan de koffie gaat?

Hoe fijn zou het zijn als jij na het officiële deel van de uitvaart in alle rust met de nabestaanden kunt napraten met een kopje koffie? Dat je je even niet over de kinderen hoeft te ontfermen, omdat voor hen een fijne begeleiding is geregeld? Dat zij aan een eigen tafel tezamen met de andere kinderen, een plek voor zichzelf hebben, net als jullie? Dat ze spelenderwijs en op een creatieve manier aan de slag gaan om uiting te geven aan hun gevoelens van verdriet en gemis van dit afscheid? En met een tastbare herinnering als troost en houvast naar huis mogen gaan?

 

"Lieve Marieke, via deze weg willen wij je graag nog hartelijk danken voor de bijzondere kindersessie tijdens het afscheid van ons dochtertje. Mooi om te zien hoeveel troost de kinderen hieruit hebben gehaald. Mooiste compliment van familie en vrienden vonden wij dat ze zeiden "wat jammer dat we onze kinderen niet mee hebben genomen, want wat hebben jullie het ook voor de kinderen een bijzonder afscheid gemaakt". En zo kijken wij er zelf ook op terug. Een afscheid om nooit te vergeten. Het was bijna te mooi voor zoveel verdriet. Liefs M. en H."

 

Gun ook jouw kind om er een warm en mooi afscheid van te maken, zeker in deze tijd!

Kinderen willen zich, net als wij, gehoord, gezien en begrepen voelen in hun verdriet. Zeker tijdens een uitvaart en al helemaal in deze vreemde tijd waarbij de uitvaart en alles daaromheen zo anders moet dan we gewend zijn.

Aandacht tijdens een uitvaart is het meest waardevolle wat wij kinderen kunnen geven en dat maakt het verschil hoe kinderen een rouwproces doorgaan. En ja, die aandacht begint al bij de begrafenis of crematie.

 

Wie is er voor de kinderen als jij aan de koffie gaat?

Het officiële moment van de uitvaart is voorbij. Jij gaat tezamen met alle volwassenen samen aan de koffie, maar wie is er voor jullie kinderen? Vaak worden ze vergeten door jullie eigen emoties, wat ik mij absoluut goed voor kan stellen. Er is immers al zoveel te regelen. En misschien heb je een groot netwerk om je heen waarbij wel een lieve vriendin of tante zich kan ontfermen over de kinderen. Maar hoe fijn is het dat diegene ook de ruimte krijgt om te rouwen samen met jou en een ieder die er is? 

Ik heb tijdens uitvaarten zo vaak gezien en dat kinderen er verloren en eenzaam bijzaten. Aan een tafeltje verderop en ja, het liefst moesten ze stil zijn of moesten ze maar naar buiten gaan om zich uit te leven... Alsof hun verdriet er niet toe deed. 

Dat ging mij altijd ontzettend aan het hart, want dit is toch niet wat we willen voor deze verdrietige kinderen? Dat zij de uitvaart herinneren als iets dat 'alleen voor grote mensen was' waarbij ze zich niet gehoord en gezien voelden in hun verdriet en gemis? Nee, dat verdienen ze niet. 

 

Kinderen verdienen dat ze het afscheid als een fijne en warme herinnering met zich meedragen. Hun leven lang

Daarom ben ik er voor jouw kind en alle andere kinderen als jullie aan de koffie gaan. Met ontzettend veel liefde en toewijding. Spelenderwijs, luchtig en op een kind-eigen manier. Om jou en de familie te ontzorgen, zodat jullie rustig alle tijd hebben om met elkaar te kunnen zijn en niet op de kinderen hoeven te letten. 

Ik kom op locatie en neem al mijn mooie materialen mee om samen met de kinderen de overledene op een creatieve manier te herinneren. Als troost en houvast voor deze dag en alle dagen van hun leven.

 

Het is belangrijk dat je kind goed afscheid kan nemen van een geliefd persoon

Om dit op een creatieve, luchtige en kind-eigen manier te doen is van onschatbare waarde:

* het ondersteunt het rouwproces
* brengt je als gezin en familie dichter bij elkaar
* samen erover praten wordt veel makkelijker
* kinderen voelen dat ze erbij horen 
* ze ervaren onderlinge verbinding
* ze voelen zich niet alleen in hun verdriet
* het haalt spanning weg, zowel bij je kind als bij jou
* geeft troost en houvast

 

Je kunt geen verdriet wegtoveren, maar wel samen lichter maken

 

Kinderen hebben onze aandacht nodig in hun verdriet

Dat is de kracht van samen. Daarom ondersteun ik jullie. Maak van deze moeilijke dag een bijzondere dag om samen te herinneren. Ieder op je eigen manier.

 

Afscheid nemen van een lieve overledene kan je kind niet overdoen   

Gun je kind daarom ook een warm en fijn afscheid die het zijn leven lang koestert als een mooie herinnering. 

Bel of mail mij om samen de mogelijkheden te bespreken.
Dat mag ook in het weekend of 's avonds. Dan heb je het geregeld.