06 - 236 68 530

Icoon facebook
Icoon pinterest
Icoon instagram

Kinderbegeleiding bij uitvaart

uitvaart begeleiding kinderen Marieke de Boer Vlinder je mee

Wie is er voor je kind bij de uitvaart als jij aan de koffie zit? 

Het officiële moment van de uitvaart is voorbij. Jullie als familie gaan samen aan de koffie, maar wie is er voor de kinderen? Vaak wordt hier niet aan gedacht. "De kinderen huppelen er wel doorheen of spelen buiten" hoor ik vaak. Ja, dat klopt, want wat moeten ze anders?
 
Bij iedere uitvaart waar ik was en waar kinderen bij betrokken waren, gingen zij mij aan het hart. Ik voelde aan hoe alleen zij zich voelden en niet gezien. Ik nam dan ook altijd een kaartje mee met een lieve tekst en ging even met ze kletsen. Het verbaast mij altijd weer hoe volwassenen hieraan voorbij lopen. Misschien denken ze er niet aan of weten ze niet wat ze moeten zeggen. Maar welk signaal geven we dan af aan deze kinderen? Jullie verdriet is niet belangrijk? Dat kan toch niet zo zijn, laten we dit zomaar gebeuren?
 

Kinderen hebben onze aandacht nodig in hun verdriet

Vanuit deze ervaring besloot ik om er te zijn voor kinderen bij een uitvaart. Want ik ben van mening dat aandacht voor hun verdriet heel belangrijk is. Zij willen hierin gehoord, gezien en begrepen worden, net als wij. Zeker bij een uitvaart, want hoe spannend en verdrietig kan dat immers zijn? Daarom ben ik er voor hen als jij aan de koffie gaat. Ik ontzorg jou, jouw familie, jouw gezin, want ik heb aandacht voor jullie kinderen. Ik begeleid hen op een creatieve, speelse manier en zo gaat een ieder naar huis met een waardevolle, tastbare herinnering. Gun jij het jouw kind? 

 

"Lieve Marieke, via deze weg willen wij je graag nog hartelijk danken voor de bijzondere kindersessie tijdens het afscheid van ons dochtertje. Mooi om te zien hoeveel troost de kinderen hieruit hebben gehaald. Mooiste compliment van familie en vrienden vonden wij dat ze zeiden "wat jammer dat we onze kinderen niet mee hebben genomen, want wat hebben jullie het ook voor de kinderen een bijzonder afscheid gemaakt". En zo kijken wij er zelf ook op terug. Een afscheid om nooit te vergeten. Liefs M. en H. "

 

Ontzorg jezelf en gun de kinderen ook een bijzonder afscheid. Bel of mail mij om samen de mogelijkheden te bespreken. Dat mag ook in het weekend of 's avonds. Hoe eerder je belt, hoe eerder jij rust hebt in je hoofd omdat ik het voor je regel.

 

Ja Marieke, wij willen graag dat jij er voor de kinderen bent, vertel ons er meer over