06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Kinderbegeleiding bij uitvaart

uitvaart begeleiding kinderen rouw en verlies Marieke de Boer Vlinder je mee

Maken jullie een overlijden mee en vraag je je af hoe je dat moet gaan regelen met de kinderen tijdens de uitvaart? Want wie weet zullen er veel (klein)kinderen bij zijn, maar heb je geen idee hoe je dat op een goede manier kunt doen?

 

"Lieve Marieke, via deze weg willen wij je graag nog hartelijk danken voor de bijzondere kindersessie tijdens het afscheid van ons dochtertje. Mooi om te zien hoeveel troost de kinderen hieruit hebben gehaald. Mooiste compliment van familie en vrienden vonden wij dat ze zeiden "wat jammer dat we onze kinderen niet mee hebben genomen, want wat hebben jullie het ook voor de kinderen een bijzonder afscheid gemaakt". En zo kijken wij er zelf ook op terug. Een afscheid om nooit te vergeten. Het was bijna te mooi voor zoveel verdriet. Liefs M. en H."

 

Gun ook kinderen om er een bijzonder afscheid van te maken, zeker in deze tijd!

 

Kinderen willen zich, net als wij, gehoord, gezien en begrepen voelen in hun verdriet. Zeker tijdens een uitvaart en al helemaal in deze vreemde tijd waarbij de uitvaart en alles daaromheen zo anders moet dan we gewend zijn.

Aandacht tijdens een uitvaart is het meest waardevolle wat wij kinderen kunnen geven en dat maakt het verschil hoe kinderen een rouwproces doorgaan. En ja, die aandacht begint al bij de begrafenis of crematie.

 

Wie is er voor de kinderen als jij aan de koffie gaat?

Het officiële moment van de uitvaart is voorbij. Jij gaat tezamen met alle volwassenen samen aan de koffie, maar wie is er voor jullie kinderen? Vaak worden ze vergeten door jullie eigen emoties wat ik mij absoluut goed voor kan stellen. Maar ja, zo worden ze wel aan hun lot overgelaten en mijn gevoel zegt dat niemand dat eigenlijk wil...

Ik heb tijdens uitvaarten zo vaak gezien en dat kinderen er zo verloren bijzaten. Dat deed mij pijn om te zien en ging mij altijd ontzettend aan het hart.  Alsof hun verdriet er niet mag zijn.

Maar dat is toch niet wat we willen voor onze kinderen? Dat ze dit later altijd zouden herinneren en diep vanbinnen de eenzaamheid nog kunnen voelen alsof ze er niet echt bijhoorden?

 

Daarom ben ik er voor jouw kind en alle andere kinderen als jullie aan de koffie gaan.

En dit doe ik met ontzettend veel liefde en toewijding! Spelenderwijs, luchtig en op een kind-eigen manier.
Ik kom op locatie en neem al mijn mooie materialen mee om samen met de kinderen de overledene op een creatieve manier te herinneren. Als troost en houvast voor deze dag en alle dagen van hun leven.

 

Het is belangrijk dat je kind goed afscheid kan nemen van een geliefd persoon

Om dit op een creatieve, luchtige en kind-eigen manier te doen is van onschatbare waarde:

* het ondersteunt het rouwproces
* brengt je als gezin en familie dichter bij elkaar
* samen erover praten wordt veel makkelijker
* kinderen voelen dat ze erbij horen en dat verdienen ze ook!
* ze ervaren onderlinge verbinding
* ze voelen zich niet alleen in hun verdriet
* het haalt spanning weg, zowel bij je kind als bij jou
* geeft troost en houvast

 

Je kunt geen verdriet wegtoveren, maar wel samen lichter maken.

 

Kinderen hebben onze aandacht nodig in hun verdriet

Dat is de kracht van samen. Daarom ondersteun ik jullie. Maak van deze moeilijke dag een bijzondere dag om samen te herinneren.

 

Ik ontzorg jullie, je hebt immers al genoeg aan je hoofd 

Gun de kinderen ook een bijzonder afscheid. Bel of mail mij om samen de mogelijkheden te bespreken.
Dat mag ook in het weekend of 's avonds. Dan heb je het geregeld.