06 - 236 68 530

Icoon facebook
Icoon pinterest
Icoon instagram

Kindertherapie "Licht op je verdriet"

lekker in je vel, kindertherapie, tekentherapie, overlijden, echtscheiding, rouwverwerking, creatieve therapie kinderen, vlinder je mee, marieke de boer

Voor wie?

Dit kindertherapie-programma is speciaal voor kinderen die een situatie hebben meegemaakt (of het nu meemaken) die ze moeilijk vinden. Dit kan variëren van een echtscheiding, overlijden, ziekte in de familie tot het missen van vriendjes, het gevoel er niet bij te horen of een jaar overdoen op school. Wat het ook is, ze weten even geen raad met hun gevoelens. Dat maakt dat ze ergens mee worstelen of moeite hebben om verdriet te verwerken en dit een plekje te geven in hun leven.

 

Heeft jouw kind even een steuntje in de rug nodig?

Soms kun je het even niet alleen als ouder, al zou je dat zo graag willen. Maar dat hoeft niet. Want hoe fijn is het te weten en te ervaren dat je kind precies die begeleiding en dat steuntje in de rug kan krijgen met datgene waar hij of zij mee zit?

 

Als je dit graag wilt voor je kind, dan is "Licht op je verdriet" het therapieprogramma een goed idee

 

Is er verdriet om een overlijden? 

In overleg kijken we of het een idee is dat jouw kind het Herinnerings-doe-boek zal krijgen. Dit kan de leidraad zijn voor de sessies. Hij of zij mag het meenemen en zo kan je kind er ook thuis van alles in maken en lezen. Het zal een waardevol boek worden wat je kind voor altijd zal koesteren. Ik schreef het op basis van eigen rouw- en verlieservaring én die van kinderen in mijn praktijk. De therapie kan ook zonder het boek worden gegeven. Het is niet per se een voorwaarde, maar een mogelijkheid. Iedere situatie is weer anders en vraagt om specifieke aandacht.

En is je kind al iets ouder, dan wordt de ondersteuning hier uiteraard helemaal op aangepast. Zo is het journalen, handletteren en gebruik van coole art-materials bij tieners helemaal favoriet ;) 

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring kan ik mij goed inleven in de situatie van je kind én die van jou. Wat mij destijds geholpen heeft, geef ik graag aan jullie door. Ik spreek uit ervaring dat je geen tranen weg kunt toveren, maar wel samen verdriet lichter kunt maken!

 

"De therapie heeft mijn zoon heel erg goed gedaan. Hij heeft het verdriet om zijn overleden moeder een plekje in zijn leven kunnen geven. Daarnaast heeft hij van Marieke geleerd hoe hij kan aangeven wat er in zijn hoofd omgaat. Dit versterkt onze band, zodat ik hem beter begrijp. Hij is veel krachtiger geworden en zie het zelfs op het voetbalveld terug! Tevens ben ik heel blij dat hij beter slaapt, zich nu wel kan concentreren, zodat het op school ook veel beter gaat. De verontrustende mailtjes van zijn juf zijn gelukkig verleden tijd. Ook heb ik zelf veel gehad aan de gesprekken met Marieke" zegt vader Ron.

 

Waarom we vooral tekenen

Tekenen biedt je kind spelenderwijs de ruimte om te laten zien wat er aan de hand is. Tekeningen zijn als het ware gesprekjes op papier, waar je dus geen woorden voor nodig hebt. Kinderen vinden dat sowieso erg lastig: vertellen wat ze voelen. Daar kunnen ze vaak eenvoudigweg niet bij. Enerzijds omdat ze de woordenschat nog niet hebben, anderzijds omdat ze niet uit kunnen leggen wat ze voelen. En dàt is nou precies wat ze wèl tekenen en ons laten zien!

 

Wat is het resultaat van de kindertherapie

De therapie, het tekenen en alles wat ik daarbij gebruik heeft een helend effect.  Ik geef je kind spelenderwijs inzichten, oplossingen en leer je kind omgaan met datgene wat hij of zij moeilijk vindt. We werken er altijd naartoe dat je kind op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder kan. Meestal zijn 5 sessies voldoende en kun je in 3 maanden heel veel bereiken!

Daarbij is er ook alle aandacht voor jou als ouder, want je kind hoeft het niet alleen te doen. Jij krijgt van mij alle nodige handvatten die je gelijk thuis toe kunt passen. Samen met je kind ben je immers altijd sterker!

De therapie is erop gericht om spelenderwijs overzicht te krijgen, het op een rijtje te kunnen zetten en dat het okay is om te voelen wat je voelt. En niet te vergeten kijken we waar je kind van opbloeit en plezier in heeft, want dat geeft kracht om mee verder te gaan. Zo is er weer ruimte in het hart voor leuke dingen!

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst, dus gelijk actie!
  (wist je dat bij de Jeugd GGZ in onze regio een wachttijd is van 6 weken voor de intake en 3 weken voor behandeling?)
 • altijd korte lijntjes en geen doorverbinden: je kunt mij bellen, maar ook appen of mailen, ik antwoord jou binnen 2 werkdagen
 • accoord van één ouder is voldoende
 • je hoeft niet samen in de malle molen van allerlei afspraken voordat je hoort of je kind "geschikt" wordt geacht voor de therapie
 • ik ben anti-testjes, dus dat doen we dan ook niet: dit geeft je kind namelijk onnodig het gevoel "er is iets mis met mij", dat is natuurlijk niet zo
 • ik ga spelenderwijs met je kind aan de slag, dus vragen als "wat is er met jou aan de hand" hoor je mij niet stellen (vinden kinderen vaak supermoeilijk!)
 • kortdurende therapie: we starten altijd met 5 sessies en meestal is dat voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk

 

Benieuwd naar recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

 

Hoe ziet de samenwerking er met jou en je kind uit?
 

 1. Kennismaking: om elkaar eerst eens even te zien en te spreken, kom je samen met je kind bij mij in de praktijk. Bij deze kennismaking mag je kind wat tekenen en ondertussen kunnen wij wat kletsen. Heel ongedwongen dus. Het duurt maximaal 20 minuten en is geheel vrijblijvend.
  Hierna neem ik telefonisch contact met je op om te horen hoe jullie het ervaren hebben en of je kind voor de 1-op-1 begeleiding bij mij wil komen.
   
 2. Persoonlijk oudergesprek: als jullie beiden enthousiast zijn, dan plan ik met jou graag een oudergesprek van maximaal een uur. Tijdens dit gesprek hoor ik graag waar je zorgen om hebt, wat je wensen zijn voor je kind en vertel ik hoe ik jullie hierbij kan helpen.
   
 3. Therapie-sessies: jouw kind en ik gaan samen aan de slag tijdens de therapie-sessies. Om samen ons doel te kunnen bereiken, zullen we in eerste instantie uitgaan van minimaal 6 sessies.
  De eerste sessie duurt 45 minuten om een goed beeld te krijgen wat er speelt en zodoende een fijne start te kunnen maken.
  De sessies daarna, die we om de week afspreken, duren 35 minuten. Dit is inclusief 5 minuten napraten met jou erbij om de sessie af te sluiten.
  Jouw kind krijgt een tekenmap en tekenboek waarin we tips kunnen opschrijven die jullie thuis gelijk al toe kunnen passen.
   
 4. Telefonisch consult: het is fijn elkaar te spreken om te horen hoe het gaat en je tijdens die gesprekken maximaal te ondersteunen.
   
 5. Persoonlijk eindgesprek: dit gesprek plannen we als afronding van het 1-op-1 traject en zal zo'n 45 minuten duren.

 

 

Wat is jouw investering? 

Het 3-maanden programma kost € 547,00 ineens of 3 maandelijkse termijnen van € 187,00 (inclusief btw). Hiervoor krijgen jullie:
 • Een Persoonlijk Oudergesprek met jou à 45 minuten 
 • Eerste Sessie Kindertherapie à 45 minuten incl. tekenboek/journal en tekenmap
 • Vier Vervolgsessies Kindertherapie à 35 minuten die we om de week afspreken
 • Telefonisch Consult met jou na de 2e en 4e sessie
 • Persoonlijk Eindgesprek met jou à 45 minuten als afronding van de therapie

Betaling: de factuur krijg je mee bij het Persoonlijk Oudergesprek.

 

 

Kom je gratis en vrijbijvend kennismaken met je kind? Of wil je meer weten?

Bel of mail mij even, dan zien of spreken we elkaar gauw! 

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Geen vergoeding? Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun werknemers en diens gezinnen. Wellicht om naar deze mogelijkheid te vragen.