06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Kindertherapie "Omgaan met verdriet, wees lief voor je hart"

rouw en verlies, rouwbegeleiding kinderen, enschede, kindertherapie

Voor wie?

Dit kindertherapie-programma is speciaal voor kinderen die een overlijden van een geliefd persoon hebben meegemaakt. Het maakt hierbij niet uit of dit kort geleden is geweest of misschien al wel enkele jaren geleden. Tijdens de therapie maken we gebruik van het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef en wat je kind krijgt bij de eerste sessie. Zo gaan we samen spelenderwijs het boek door, waarbij ik je kind in alles begeleid.

 

Herken je dit?

Zomaar huilen zonder aanleiding, boos en opstandig zijn, brutaal gedrag of misschien is je kind heel erg stil en trekt het zich terug. Praat het moeilijk over zijn of haar verdriet, slaapt het slecht met nachtmerries en krijg je het idee dat je kind bang is dat jij ook zal overlijden? Bij kinderen die nog vol zitten met verdriet kan dit allemaal spelen. Ook kunnen schoolprestaties teruglopen, wordt er weer in bed geplast en kan je kind onzeker worden van alles wat het onbewust voelt. 

 

Wees gerust, dit is heel normaal, zelfs nog jaren na een overlijden


Het lijkt voor jou misschien één groot vraagteken waar dit allemaal vandaan komt, maar ik hoor dit dagelijks in mijn praktijk. Ik kan je dan ook geruststellen: het is heel normaal en hoort bij het gevoel van het gemis dat je kind van binnen voelt, maar waar het geen weg mee weet.

Was het overlijden een aantal jaren geleden? Ook dan kun je alle bovengenoemde symptomen bij je kind opmerken. Iedere leeftijd kent zijn eigen tranen en verdriet kent geen tijdslimiet. Het kan immers voelen als gisteren. Maar wees gerust, want ook dit is helemaal niet vreemd. Het geeft je vast rust dit te weten, want dat betekent dat je je kind nu pas echt begrijpt. Als je hier samen alsnog aandacht aan besteedt, gaat dit allemaal over. Ik raad je daarom graag aan om voor je zoon of dochter de begeleiding te zoeken die hij of zij zo nodig heeft en verdient.

Je hoeft het niet alleen te doen om hier goed doorheen te komen. Ik help je kind graag.

 

Als je dit herkent, dan is "Omgaan met verdriet, wees lief voor je hart" het therapieprogramma voor jouw kind

 

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring kan ik mij goed inleven in de situatie van je kind en die van jou. Wat mij destijds geholpen heeft, geef ik graag aan jullie door. Ik spreek uit ervaring dat je geen tranen weg kunt toveren, maar wel samen verdriet lichter kunt maken!

 

We gaan samen aan de slag met het Herinnerings-doe-boek

Jouw kind krijgt bij de therapie het Herinnerings-doe-boek en dit zal de leidraad zijn voor de sessies. Hij of zij mag het meenemen en zo kan je kind er ook thuis van alles in maken en lezen. Het zal een waardevol boek worden wat je kind voor altijd zal koesteren. Ik schreef het op basis van eigen rouw- en verlieservaring én die van kinderen in mijn praktijk.

 

Wat is het resultaat?

Ik help je kind bij het accepteren van de situatie, hoe je ermee omgaat en het beter kunnen verwoorden van gevoelens. Zo zal je kind ook naar jou toe meer kunnen aangeven hoe het zich voelt, zodat je daar op in kunt spelen en er nog meer voor elkaar kunt zijn. De therapie is erop gericht om spelenderwijs overzicht te krijgen, het op een rijtje te kunnen zetten en dat het okay is om verdrietig te zijn. En niet te vergeten kijken we waar je kind van opbloeit en plezier in heeft, want dat geeft kracht om mee verder te gaan. Zo is er weer ruimte in het hart voor leuke dingen!

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst
 • accoord van één ouder is voldoende
 • geen testjes, we gaan gelijk aan de slag
 • spelenderwijs en laagdrempelig
 • kortdurende therapie: meestal zijn 4 sessies voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk!

 

Benieuwd naar recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

 

Wil jij ook dat je kind leert omgaan met verdriet? 

Laten we dan beginnen met een gratis kennismaking om elkaar even te zien en te voelen of de tekentherapie iets is voor je kind. 

Daarna hebben we telefonisch contact om te zien wat ik voor jou en je kind kan betekenen.

 

Wat zijn de kosten?

 • € 98,50 Persoonlijk Oudergesprek à 45 - 60 minuten 
 • € 95,00 Eerste Sessie Kindertherapie à 45 minuten incl. tekenboek/journal en tekenmap
 • € 34,95 Herinnerings-doe-boek
 • € 59,00 Vervolgsessie Kindertherapie à 35 minuten die we om de week afspreken
 • € 25,00 Telefonisch Consult à 15 minuten om te horen hoe het gaat
 • € 79,00 Persoonlijk Eindgesprek à 45 minuten als afronding van de therapie

Voor het Persoonlijk Oudergesprek geldt dat het bedrag vòòr de afspraak overgemaakt dient te worden. Contant betalen of via een Tikkie bij deze afspraak is ook mogelijk.

Voor de overige afspraken krijg je een factuur die binnen 5 dagen voldaan dient te worden.

Alle bedragen zijn inclusief btw.

 

Kom je gratis en vrijbijvend kennismaken met je kind? Of wil je meer weten?

Bel of mail mij even, dan zien of spreken we elkaar gauw! 

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.