06 - 236 68 530

Icoon facebook
Icoon pinterest
Icoon instagram

Kindertherapie "Spelenderwijs weer blij en lekker in je vel"

lekker in je vel, kindertherapie, tekentherapie, creatieve therapie kinderen, vlinder je mee, marieke de boer

Soms is er een periode dat je kind even niet zo lekker in z'n vel zit. Het loopt thuis niet echt en ook op school heb je het idee dat je kind het niet zo naar de zin heeft.

 

Herken je dit?

Je kind slaapt slecht, heeft nachtmerries, onverklaarbare buik- of hoofdpijn, ziet op tegen school, zondert zich af, gaat ineens weer bedplassen, heeft moeite met (grote) veranderingen, raakt gauw overprikkeld of is snel moe. Ook kan het zijn dat er plotselinge huilbuien zijn zonder aanleiding of opstandige, boze buien. Misschien lopen schoolprestaties achter, heb je al gesprekken met de leerkracht of met de intern begeleider en ben je samen op zoek naar de nodige ondersteuning. Wat er ook aan de hand is, je maakt je zorgen en wilt graag weer een vrolijk kind om je heen.

 

 

Wanneer is deze therapie iets voor jouw kind?

Jij wilt als ouder graag dat er alle aandacht is voor jouw kind op een liefdevolle manier. Daarbij vind je het heel belangrijk dat de therapie op een speelse, luchtige en creatieve manier is, want dat past precies bij je zoon of dochter. Je houdt niet van allerlei testjes die je kind moet ondergaan, wilt geen wachtlijst, maar het liefst dat je gelijk al kan beginnen. Je wilt dat de begeleiding professioneel is en hebt voor jezelf besloten dat een grote organisatie of instelling niet bij jou en je kind past.

Je kiest bewust voor een persoonlijke, eigen, creatieve aanpak en begeleiding die helemaal op jouw kind is afgestemd. Daarbij wil je graag praktische tips en handvatten die je echt op weg helpen en je thuis toe kunt passen. Je wenst je kind een therapeut toe die betrokken, lief en creatief is, bij wie hij of zij zich vooral fijn en veilig voelt. Zo ervaart je kind het niet als therapie, maar kun je samen wel spelenderwijs bereiken wat je graag wilt!

 

Wil jij dit ook? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking samen met je kind!

 

"Mam, wanneer mag ik weer naar Marieke om te tekenen?" zegt een meisje van 6 jaar.

"Met jouw tips kan ik pas ècht wat" zegt een jongen van 11 jaar.

 

 

Waarom we vooral tekenen en creatief bezig zijn

Tekenen biedt je kind spelenderwijs de ruimte om te laten zien wat er aan de hand is. Tekeningen zijn als het ware gesprekjes op papier, waar je dus geen woorden voor nodig hebt. Kinderen vinden dat sowieso erg lastig: vertellen wat ze voelen. Daar kunnen ze vaak eenvoudigweg niet bij. Enerzijds omdat ze de woordenschat nog niet hebben, anderzijds omdat ze niet uit kunnen leggen wat ze voelen. En dàt is nou precies wat ze wèl tekenen en ons laten zien!

 

Wat is het resultaat van de kindertherapie

Graag deel ik met jou wat ik in de afgelopen jaren van vele ouders en hun kinderen heb gehoord na de therapie: het kind zit weer lekker in z'n vel, heeft plezier, speelt weer met vriendjes, kan emoties beter uiten en de baas zijn, het verwoorden van wat er speelt gaat veel makkelijker, slaapt beter, nachtmerries zijn voorbij, er is geen buik- en hoofdpijn meer, rust in het hoofd, gaat weer met plezier naar school en schoolprestaties lopen weer gelijk met klasgenootjes.

Vaak is er thuis veel meer onderling begrip. Omdat je kind geleerd heeft hoe het zich beter kan uiten en verwoorden wat er aan de hand is, kun je hier als ouder snel op inspelen. Zo ben je de boze, verdrietige of bange buien nèt voor en voorkom je samen stress-situaties. Hierdoor is het in je gezin rustiger en loopt het weer lekker. 

 

"Mijn dochter voelt nu dankzij de therapie feilloos aan wat haar dwars zit en uit balans brengt. Dit deelt ze nu met mij, waardoor we samen naar een oplossing kunnen zoeken. Dat is vaak heel simpel en het geeft haar het gevoel dat ze er wat aan kan doen. Onlangs was er een situatie op school waar ze mee zat . Samen bedachten we een fijne oplossing die ik aan de leerkracht voorlegde. Die respecteerde haar keus en had alle begrip. Ze voelde zich helemaal gehoord en gezien, zo fijn!" aldus een moeder van een puberdochter.

Benieuwd naar recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

 

Lijkt deze therapie jou een goed idee?

Kom dan gratis en vrijblijvend kennismaken samen met je kind, altijd fijn om elkaar eerst even te zien!

Maak hier een afspraak of bel mij even.

 

"Het is zo mooi dat jij er bent met deze kindertherapie! Het is juist zo geschikt voor die kinderen waarvoor wij als school net tekort schieten en waarvoor een instelling als GGZ een te grote stap kan voelen voor vele ouders" aldus een directeur van een basisschool in Enschede.

 

Zo ziet de therapie eruit
 

 • Persoonlijke of digitale intake: Hiermee begin ik graag met jou om te vernemen waar je zorgen om hebt en wat je wensen zijn voor je kind.
   
 • 5 Therapie-sessies: Om samen ons doel te kunnen bereiken, zullen we in eerste instantie uitgaan van minimaal 5 sessies. Om een goed beeld te krijgen wat er speelt, is de 1e sessie 45 minuten. De volgende sessies zijn 35 minuten, inclusief 5 minuten samen met jou en je kind napraten. Hij of zij krijgt een tekenmap met tekenboek mee om alles te bewaren en tips te onthouden die jullie thuis toe kunnen passen.
   
 • 2 tussentijdse Telefonische Consulten: omdat het is fijn elkaar te spreken en jou maximaal te ondersteunen.
   
 • Persoonlijk of Telefonisch eindgesprek: dit gesprek plannen we als afronding van het programma en zal resp. zo'n 45 of 20 minuten duren.

 

De situatie van je kind kan vragen om extra aandacht, gewoon omdat er veel speelt waar het mee zit en waar jij tegenaan loopt. Uit ervaring kies ik bij  aanvang en afsluiting daarom graag voor een persoonlijk gesprek met jou. Ouders vinden dit erg fijn. Voor maximale ondersteuning met volop tips en handvatten. Dit is het Extra Aandacht Programma.

Soms is contact via een digitale intake en een telefonisch eindgesprek voldoende. Dit is het Basis Programma.

 

Dit zijn de kosten: kies jij voor het Extra Aandacht of het Basis Programma? 


Het Extra Aandacht Therapie-programma kost € 547,00 ineens of 3 maandelijkse termijnen van € 187,00 (inclusief btw). De (eerste) factuur krijg je mee bij het Persoonlijk Oudergesprek

Het Basis Therapie-programma kost € 459,00 ineens of 3 maandelijkse termijnen van € 157,00 (inclusief btw).
De (eerste) factuur ontvang je bij de Digitale Intake.

 

Is er sprake van verdriet, verlies of gemis?

Heeft je kind bijvoorbeeld moeite met een echtscheiding, overlijden of een andere verdrietige gebeurtenis? Voor hem of haar is het therapie-programma "Spelenderwijs Verdriet Verwerken" een fijn idee! Maken jullie samen een verdrietige tijd mee omdat er een geliefd persoon is overleden? In dat geval ben ik er graag voor jou en je kind bij het therapie-programma "Samen Spelenderwijs Verdriet Verwerken". Je kunt dan 5 maanden rekenen op mijn liefdevolle aandacht en support.

 

Nog handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst, dus gelijk actie!
  (wist je dat bij de Jeugd GGZ in onze regio een wachttijd is van 6 weken voor de intake en 3 weken voor behandeling?)
 • altijd korte lijntjes en geen doorverbinden: je kunt mij bellen, maar ook appen of mailen, ik antwoord jou binnen 2 werkdagen
 • accoord van één ouder is voldoende
 • je hoeft niet samen in de malle molen van allerlei afspraken voordat je hoort of je kind "geschikt" wordt geacht voor de therapie
 • ik ben anti-testjes, dus dat doen we dan ook niet: dit geeft je kind namelijk onnodig het gevoel "er is iets mis met mij", dat is natuurlijk niet zo
 • ik ga spelenderwijs met je kind aan de slag, dus vragen als "wat is er met jou aan de hand" hoor je mij niet stellen (vinden kinderen vaak supermoeilijk!)
 • kortdurende therapie: we starten altijd met 5 sessies en meestal is dat voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Geen vergoeding? Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.