06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Kindertherapie "Weer blij lekker in je vel!"

lekker in je vel, kindertherapie, tekentherapie, creatieve therapie kinderen, vlinder je mee, marieke de boer

Voor wie?

Dit tekentherapie-programma is speciaal voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Misschien maakt je kind een echtscheiding mee en wil je dat het hier goed doorheen komt, vindt hij of zij het moeilijk om voor zichzelf te kiezen en op te komen, is er te weinig zelfvertrouwen, heeft het moeite zich staande te houden tussen vriendjes en vriendinnen of heeft het een nare gebeurtenis meegemaakt? Maar wellicht is er iets heel anders waar je kind mee zit...

Is jouw kind creatief, dan is deze therapie waarbij we vooral tekenen en knutselen zeer geschikt. Spelenderwijs weer lekker in je vel!

 

Herken je dit?

Plotselinge huilbuien zonder aanleiding, opstandigheid, erg boos zijn, maar ook ineens angst ontwikkelen voor iets wat er voorheen niet was, is iets wat veel voorkomt bij kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Het zijn allemaal uitingen in gedrag waar je uit op kunt maken dat het niet zo fijn loopt. Ook slecht slapen, nachtmerries hebben, zich afzonderen en achterlopende schoolprestaties kunnen signalen zijn voor jou om extra aandacht aan je kind te geven.

 

Als jij dit herkent, dan is "Weer blij en lekker in je vel!" het therapieprogramma voor jouw kind

 

Wat bereikt je kind samen met mij?

Ik help je kind met datgene wat het moeilijk vindt en hoe we daar samen een oplossing voor kunnen bedenken. Dit gaat al tekenend en spelenderwijs. Hierdoor leert je kind anders kijken naar de situatie en hoe het daarmee om kan gaan. Op een creatieve manier zal je kind ervaren om gevoelens beter te kunnen verwoorden, zodat jij daar op in kunt spelen. Het doel is altijd dat je kind weer onbezorgd kind kan zijn, heerlijk kan spelen, een leger hoofd heeft, meer relaxed kan zijn en er weer ruimte is in het hart voor leuke dingen! Dat alles maakt jou ook weer een happy mom, want geluk begint met een vrolijk kind!

 

"Het is echt zò fijn dat mijn dochter beter kan verwoorden wat haar dwars zit en wat haar grenzen zijn. Zo kan ik haar veel beter ondersteunen en de nodige actie ondernemen. Dit loopt uiteen van het inlichten van haar leerkracht als ze ergens mee zit tot samen thuis meer rust creëren. Dit geeft haar zoveel zelfvertrouwen! Daarbij heeft ze het gevoel dat ze grip heeft op een situatie en er altijd een oplossing is" aldus een moeder. 

 

Waarom is tekenen vaak de rode draad

Tekenen biedt je kind spelenderwijs de ruimte om te laten zien wat er aan de hand is. Tekeningen zijn als het ware gesprekjes op papier, waar je dus geen woorden voor nodig hebt. Kinderen vinden dat sowieso erg lastig: vertellen wat ze voelen. Daar kunnen ze vaak eenvoudigweg niet bij. Enerzijds omdat ze de woordenschat nog niet hebben, anderzijds omdat ze niet uit kunnen leggen wat ze voelen. En dàt is nou precies wat ze wèl tekenen en ons laten zien!

En zo lees ik de tekening van je kind en kom ik erachter wat er aan de hand is en wat jouw kind nodig heeft. Dat is hetgeen we mee aan de slag gaan tijdens de therapie.

 

Wat is het resultaat van de kindertherapie

De therapie, het tekenen en alles wat ik daarbij gebruik heeft een helend effect.  Ik geef je kind spelenderwijs inzichten, oplossingen en leer je kind omgaan met datgene wat hij of zij moeilijk vindt. We werken er altijd naartoe dat je kind op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder kan. Meestal zijn 5 sessies voldoende en kun je in 3 maanden heel veel bereiken!

Daarbij is er ook alle aandacht voor jou als ouder, want je kind hoeft het niet alleen te doen. Jij krijgt van mij alle nodige handvatten die je gelijk thuis toe kunt passen. Samen met je kind ben je immers altijd sterker!

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst, dus gelijk actie!
  (wist je dat bij de Jeugd GGZ in onze regio een wachttijd is van 6 weken voor de intake en 3 weken voor behandeling?)
 • altijd korte lijntjes en geen doorverbinden: je kunt mij bellen, maar ook appen of mailen, ik antwoord jou binnen 1 werkdag
 • accoord van één ouder is voldoende
 • je hoeft niet samen in de malle molen van allerlei afspraken voordat je hoort of je kind "geschikt" wordt geacht voor de therapie
 • ik ben anti-testjes, dus dat doen we dan ook niet: dit geeft je kind namelijk onnodig het gevoel "er is iets mis met mij", dat is natuurlijk niet zo
 • ik ga spelenderwijs met je kind aan de slag, dus vragen als "wat is er met jou aan de hand" hoor je mij niet stellen (vinden kinderen vaak supermoeilijk!)
 • kortdurende therapie: we starten altijd met 5 sessies en meestal is dat voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk

 

 

Benieuwd naar recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

 

Hoe ziet de samenwerking er met jou en je kind uit?
 

 1. Kennismaking: om elkaar eerst eens even te zien en te spreken, kom je samen met je kind bij mij in de praktijk. Bij deze kennismaking mag je kind wat tekenen en ondertussen kunnen wij wat kletsen. Heel ongedwongen dus. Het duurt maximaal 20 minuten en is geheel vrijblijvend.
  Hierna neem ik telefonisch contact met je op om te horen hoe jullie het ervaren hebben en of je kind voor de 1-op-1 begeleiding bij mij wil komen.
   
 2. Persoonlijk oudergesprek: als jullie beiden enthousiast zijn, dan plan ik met jou graag een oudergesprek van maximaal een uur. Tijdens dit gesprek hoor ik graag waar je zorgen om hebt, wat je wensen zijn voor je kind en vertel ik hoe ik jullie hierbij kan helpen.
   
 3. Therapie-sessies: jouw kind en ik gaan samen aan de slag tijdens de therapie-sessies. Om samen ons doel te kunnen bereiken, zullen we in eerste instantie uitgaan van minimaal 5 sessies.
  De eerste sessie duurt 45 minuten om een goed beeld te krijgen wat er speelt en zodoende een fijne start te kunnen maken. De sessies daarna, die we om de week afspreken, duren 35 minuten. Dit is inclusief 5 minuten napraten met jou erbij om de sessie af te sluiten. Jouw kind krijgt een tekenmap en tekenboek waarin we tips kunnen opschrijven die jullie thuis gelijk al toe kunnen passen.
   
 4. Telefonisch consult: indien gewenst en als de situatie daarom vraagt, kan ik samen met jou een telefonisch consult afspreken om je maximaal thuis te ondersteunen.
   
 5. Persoonlijk eindgesprek: dit gesprek plannen we als afronding van het 1-op-1 traject en zal zo'n 45 minuten duren.

 

 

 

 

Wil jij ook weer een vrolijk kind om je heen? Kom dan vrijblijvend samen kennismaken

 

 

Wat is jouw investering? 

 • € 98,50 Persoonlijk Oudergesprek à 45 - 60 minuten 
 • € 95,00 Eerste Sessie Kindertherapie à 45 minuten incl. tekenboek/journal en tekenmap
 • € 59,00 Vervolgsessie Kindertherapie à 35 minuten die we om de week afspreken
 • € 25,00 Telefonisch Consult: starttarief altijd € 25,00 berekend tot 15 minuten, iedere 10 minuten extra is € 20,00 
 • € 79,00 Persoonlijk Eindgesprek à 45 minuten als afronding van de therapie

Betaling: voor het Persoonlijk Oudergesprek geldt dat het bedrag voor de afspraak overgemaakt dient te worden. Contant betalen of via een Tikkie bij deze afspraak is ook mogelijk.

Voor de overige afspraken krijg je een factuur die binnen 5 dagen voldaan dient te worden.

Alle bedragen zijn inclusief btw.
 

 

Geen idee waarom je kind niet lekker in z'n vel zit?

Krijg je er de vinger maar niet achter waarom je kind niet lekker in z'n vel zit? Heb je allerlei vermoedens, maar krijg je het niet helder voor jezelf? Je bent niet de enige ouder die hier tegenaan loopt. Daarom heb ik speciaal voor jouw kind de "What's Up?" tekensessie ontwikkeld. Na deze sessie heb jij eindelijk het antwoord. En dan weet je ook hoe je je kind kunt helpen.

Klinkt dit als een goed idee? Ik vertel er hier meer over!

 

Kom je met je kind gratis en vrijblijvend kennismaken? Of wil je meer weten?

Bel of mail mij even, dan zien of spreken we elkaar gauw!

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.