06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Kindertherapie "Weer lekker in je vel met Teken en Relax!"

lekker in je vel, kindertherapie, creatieve therapie kinderen, vlinder je mee, marieke de boer

Voor wie?

Dit tekentherapie-programma is speciaal voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Misschien maakt je kind een echtscheiding mee en wil je dat het hier goed doorheen komt, vindt hij of zij het moeilijk om voor zichzelf op te komen, mist er zelfvertrouwen, heeft het moeite zich staande te houden tussen vriendjes en vriendinnen of heeft het een nare gebeurtenis meegemaakt?  Maar wellicht is er iets heel anders waar je kind mee zit...

Is jouw kind creatief, dan is deze therapie waarbij we vooral tekenen en knutselen zeer geschikt. Spelenderwijs weer lekker in je vel!

 

Herken je dit?

Plotselinge huilbuien zonder aanleiding, opstandigheid, erg boos zijn, maar ook ineens angst ontwikkelen voor iets wat er voorheen niet was, is iets wat veel voorkomt bij kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Het zijn allemaal uitingen in gedrag waaruit je op kunt maken dat het niet zo fijn loopt. Ook slecht slapen, nachtmerries hebben, zich afzonderen en achterlopende schoolprestaties kunnen signalen zijn voor jou om extra aandacht aan je kind te geven.

 

Als jij dit herkent, dan is "Weer lekker in je vel met Teken en Relax!" het therapieprogramma voor jouw kind

 

Wat bereikt je kind samen met mij?

Ik help je kind met datgene wat het moeilijk vindt en hoe we daar samen een oplossing voor kunnen bedenken. Dit gaat al tekenend en spelenderwijs. Hierdoor leert je kind anders kijken naar de situatie en hoe het daarmee om kan gaan. Op een creatieve manier zal je kind ervaren om gevoelens beter te kunnen verwoorden, zodat jij daar op in kunt spelen. Het doel is altijd dat je kind weer onbezorgd kind kan zijn, heerlijk kan spelen, een leger hoofd heeft, meer relaxed kan zijn en er weer ruimte is in het hart voor leuke dingen! Dat alles maakt jou ook weer een happy mom, want geluk begint met een vrolijk kind!

 

"Het is echt zò fijn dat mijn dochter beter kan verwoorden wat haar dwars zit en wat haar grenzen zijn. Zo kan ik haar veel beter ondersteunen en de nodige actie ondernemen. Dit loopt uiteen van het inlichten van haar leerkracht als ze ergens mee zit tot samen thuis meer rust creëren. Dit geeft haar zoveel zelfvertrouwen! Daarbij heeft ze het gevoel dat ze grip heeft op een situatie en er altijd een oplossing is" aldus een moeder. 

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst
 • accoord van één ouder is voldoende
 • geen testjes, we gaan gelijk aan de slag.
 • spelenderwijs en laagdrempelig
 • kortdurende therapie: meestal zijn 4 sessies voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk!

 

Benieuwd naar recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

 

Wil jij ook weer een vrolijk kind om je heen? 

Laten we dan beginnen met een gratis kennismaking om elkaar even te zien en te voelen of de tekentherapie iets is voor je kind. 

Daarna hebben we telefonisch contact om te zien wat ik voor jou en je kind kan betekenen.

 

Wat zijn de kosten?

 • € 98,50 Persoonlijk Oudergesprek à 45 - 60 minuten 
 • € 95,00 Eerste Sessie Kindertherapie à 45 minuten incl. tekenboek/journal en tekenmap
 • € 59,00 Vervolgsessie Kindertherapie à 35 minuten die we om de week afspreken
 • € 25,00 Telefonisch Consult à 15 minuten om te horen hoe het gaat
 • € 79,00 Persoonlijk Eindgesprek à 45 minuten als afronding van de therapie

Voor het Persoonlijk Oudergesprek geldt dat het bedrag voor de afspraak overgemaakt dient te worden. Contant betalen of via een Tikkie bij deze afspraak is ook mogelijk.

Voor de overige afspraken krijg je een factuur die binnen 5 dagen voldaan dient te worden.

Alle bedragen zijn inclusief btw.
 

Gratis: gedurende de therapie mag je tussentijds altijd je vragen per mail aan mij voorleggen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is gratis, een extra service voor jou.

 

Kom je met je kind gratis en vrijblijvend kennismaken? Of wil je meer weten?

Bel of mail mij even, dan zien of spreken we elkaar gauw!

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.