06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Kindertherapie "Weer Plezier en Lekker in je vel!"

lekker in je vel, kindertherapie, creatieve therapie kinderen, vlinder je mee, marieke de boer

Voor wie?

Dit kindertherapie-programma is een 3 maanden traject speciaal voor kinderen die verdriet hebben en niet lekker in hun vel zitten, omdat ze iets hebben meegemaakt waardoor ze van slag zijn. Denk hierbij aan een echtscheiding, ernstige ziekte van een familielid, een ongeluk, pesterijen, een jaar overdoen op school of een verhuizing.

 

Herken je dit?

Plotselinge huilbuien zonder aanleiding, opstandigheid, erg boos zijn, maar ook ineens angst ontwikkelen voor iets wat er voorheen niet was, is iets wat veel voorkomt bij kinderen die een verdrietige gebeurtenis hebben meegemaakt. Ook hoor ik vaak dat zij slecht slapen, nachtmerries hebben, zich afzonderen en lopen schoolprestaties achter. Wist je overigens dat je kind hier zelfs nog jaren na de gebeurtenis last van kan hebben? Ja, bijvoorbeeld ook als je gescheiden bent en je kind toen nog een peuter was.

 

Als jij dit herkent, dan is "Weer Plezier en Lekker in je Vel" het therapieprogramma voor jouw kind

 

Wat bereikt je kind samen met mij?

Ik help je kind bij het accepteren van de situatie, hoe je ermee omgaat en het beter kunnen verwoorden van gevoelens. Zo zal je kind ook naar jou toe meer kunnen aangeven hoe het zich voelt, zodat je daar op in kunt spelen en er voor elkaar kunt zijn. Daarbij is de therapie erop gericht om weer plezier te kunnen hebben, omdat we (opgekropte) tranen opruimen. Zo is er weer ruimte in het hart voor leuke dingen!

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring kan ik mij goed inleven in de situatie van je kind en die van jou. Wat mij destijds geholpen heeft, geef ik graag aan jullie door. Ik spreek uit ervaring dat je geen tranen weg kunt toveren, maar wel samen verdriet lichter kunt maken!

 

Wat is belangrijk voor jouw kind?

Jouw zoon of dochter staat bij mij altijd op 1. Hoe fijner en veiliger je kind zich voelt, hoe meer we samen kunnen bereiken. Ik werk hierbij altijd op mijn gevoel en luister graag waar hij of zij gek op is. Dino’s, planeten, Lego Friends, sprookjes of iets heel anders? Ik gebruik het allemaal spelenderwijs en met veel liefde in de therapie, kinderen vinden dat zo leuk!  Zo spreekt het nog meer tot de verbeelding, want je kind zal beter onthouden wat we gedaan hebben en het daardoor ook later voor zichzelf kunnen inzetten. Dat geeft hem zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te kunnen!

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst
 • accoord van één ouder is voldoende
 • geen testjes, we gaan gelijk aan de slag.
 • spelenderwijs en laagdrempelig
 • kortdurende therapie: meestal zijn 3 sessies voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk!

 

Benieuwd naar recensies en ervaringen van kinderen en ouders? Lees ze hier.

 

"Weer Plezier en Lekker in je Vel" - Programma kost € 497,00 en bestaat uit:

 • Persoonlijk intake-gesprek à 45 minuten met jou als ouder
 • 1e kindertherapie-sessie à 45 minuten
 • 3 opvolgende kindertherapie-sessies à 35 minuten
 • Tussentijds telefonisch contact van 15 minuten om te horen hoe het gaat
 • Tekenmap en tekenboek/journal om alles in te bewaren en thuis het geleerde toe te kunnen passen
 • Persoonlijk eindgesprek à 45 minuten met jou als ouder

 
De factuur ontvang je per mail voor de 1e afspraak. Betaling kan via internetbankieren worden voldaan of contant bij de 1e afspraak.
Betaling in 2 maandelijkse termijnen is mogelijk.

Gratis: gedurende de therapie mag je tussentijds altijd je vragen per mail aan mij voorleggen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is gratis, een extra service voor jou.

Bonus: na het persoonlijk eindgesprek mag je mij nog gedurende een half jaar kostenloos jouw vragen per mail stellen. Omdat je mogelijk nog tegen iets aanloopt waar je graag advies over wilt. Zo kunnen we voorkomen dat je samen terugvalt in oude patronen of gewoontes.

 

Meer weten?

Bel of mail mij even, dan kijken we samen of dit therapie-programma geschikt is voor jouw kind.

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.