06 - 236 68 530

Love and Support for Moms

Heb jij samen met je kind een overlijden meegemaakt? Ben jij je man verloren en mist jouw kind zijn of haar vader ontzettend? Of wie weet is je zoon of dochter overleden en voelt je kind het grote gemis van zijn of haar broer of zus? Of heb jij je moeder los moeten laten en is jouw kind intens verdrietig omdat oma er niet meer is?

 

Het ergste is jullie overkomen, onbegrijpelijk en niet te bevatten.
Nog steeds niet. En je hebt geen idee waar je moet beginnen, je voelt je ontzettend alleen in alles. Iedereen gaat z'n gang en jij zit in een wereld die zij totaal niet begrijpen. Althans, zo lijkt het.

 

Ben je bang dat je je kind onvoldoende aandacht geeft, omdat je eigen verdriet te groot voelt?
En heb je door al het verdriet ook geen flauw idee hoe je hier doorheen kunt komen? Hoe je je leven weer op de rit krijgt, omdat je overal vreselijk tegenop ziet?

 

Dan is dit on-line jaarprogramma voor jou, want ik neem je mee door alle jaargetijden en help jullie door alle speciale dagen heen.

 

Want wat zul je opzien tegen alle verjaardagen die je voor het eerst zonder die lieve persoon meemaakt.
En wat zou je graag de "feest"dagen over willen slaan zoals Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw en zo nog veel meer wat op jullie wacht. En wat denk je van de vakanties? Misschien ben je bang voor de rust en wat voor onrust juist dàt je zal geven. Het is namelijk zo dat als we ons drukke schema loslaten van werken, school, clubjes en verplichten er ineens tijd is voor veel meer denken, zorgen maken en bovenal: het grote gemis voèlen. Want daar komt het immers niet van als we gewoon maar doorgaan op de automatische piloot. Het kan ook lekker veilig voelen om je niet over te geven aan je verdriet. Maar vergeet niet dat verdriet waar je nu geen of onvoldoende aandacht aan geeft, je in de toekomst last van kunt krijgen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat 15% van de psychische problemen die er zijn, hierdoor ontstaan. Ontkennen is dus echt geen goed idee: het is als een bal onder water houden, die komt hoe dan ook boven. Wij bepalen alleen zelf het moment...

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken.

 

Waarom zou jij je sterker voordoen dan je bent?
Omdat je gewend bent om het allemaal zelf te doen? Het als falen voelt om een steuntje in de rug te krijgen? Ik begrijp je helemaal, want ook ik heb die periode gekend: "het gaat wel hoor" en ondertussen dacht ik "het gaat helemaal niet!" Totdat je dan ineens echt voelt en beseft: ik moet nu de stap zetten. Ik hoef het niet alleen te doen en ik accepteer de hulp die mij verder helpt. Dat je weet dat je vèrder wilt en vanbinnen gewoon voelt dat je dat ook kunt, maar niet alleen.

 

Hoe fijn is de gedachte dat je na dit jaar vol vertrouwen, sterk en op eigen kracht verder kunt?
En hoe geruststellend is het als je weet dat er iemand voor je is? Die je niet veroordeelt, maar zich zo goed kan inleven in wat jij meemaakt, dat woorden overbodig zijn? Die je juist in deze moeilijke tijd op alle mogelijke manieren liefdevol steunt, zodat je je nìet alleen voelt? Dat je mag zijn wie jij bent?

 

Ik ben graag diegene voor jou!

 

Ik ben Marieke de Boer, kindertekentherapeut en schrijver van het Herinnerings-doe-boek

Ik weet als geen ander hoe het voelt om verdrietig te zijn. Omdat het leven anders liep dan ik gehoopt had, dromen los moest laten en met grote teleurstellingen te maken kreeg zoals verlies van prille zwangerschappen. Ook weet ik hoe het is om een geliefd persoon te moeten missen. Mijn lieve vriendin Olga, moeder van 2 jonge kinderen, overleed 6 jaar geleden. Ongelooflijk heftig en intens verdrietig. Ik zag en voelde wat het verdriet en grote gemis met mij deed. Maar ook met haar kinderen, haar gezin.

Door alles heen leerde ik hoe ik mijn verdriet lichter kon maken, hoe het tekenen mij daarbij hielp en hoe ik beter naar mijzelf kon luisteren. Dit deed ik niet alleen, want ik gunde mijzelf jaren geleden ook de nodige ondersteuning. Zo werd ik steeds sterker, gaf ik mijn leven nieuwe richting en volgde mijn hart om de opleiding tot kindertekentherapeut te volgen. Een paar jaar later schreef ik het Herinnerings-doe-boek: mijn verdriet kon ik ombuigen in iets moois om na te laten en anderen mee te helpen.

Ik koos er vooral voor te doen waar ik wèl invloed op had. Dat was voor mij een groot inzicht en heeft mij veel gebracht. Natuurlijk heb ik net als ieder ander ook mijn verdrietige momenten, want rouw eindigt nooit. Maar ik heb geleerd hoe ik  sneller mijn draai weer terug kan vinden. Inmiddels weet ik dat het mogelijk is om weer plezier te hebben in je leven. Dit alles geef ik nu met liefde door, want hoe waardevol is het om dit met jou en je kind te delen?

Ik kan mij zodoende heel goed inleven als jij en je kind een verdrietige periode meemaken. Het gaat gewoon vanzelf, ik hoef er geen moeite voor te doen. Daarom begrijp ik jullie als geen ander. Daar hebben we geen woorden voor nodig. Ik voel feilloos aan wat jij en  jouw zoon of dochter nodig heben en op welke manier ik jullie daar het beste kan helpen.
Zo kunnen jullie samen na de begeleiding weer vrolijk, op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder, hoe mooi is dat?

-------------

 

 

Binnenkort vertel ik meer over dit on-line jaarprogramma. Omdat je het niet in je eentje hoeft te doen. Waarbij ik je volop praktische handvatten geef en liefdevol ondersteun. En je kind. Want nieuw geluk maak je samen... 

 

Wil je graag als eerste alles weten over dit on-line programma dat je fijn vanuit je eigen huis kunt volgen? In je eigen tempo?


Ik hou je graag vrijblijvend op de hoogte, laat het mij gerust weten. Ook als je andere vragen hebt. Dat mag, want ik ben er graag voor jou. Met alle liefdevolle aandacht die je verdient.

 

Houd mij op de hoogte

 

Liever aandacht 1 op 1?
Heeft het on-line gebeuren niet jouw voorkeur? Wil jij dolgraag samen met mij 1 op 1 aan de slag? Maximaal en liefdevol ondersteund worden met daarbij individuele aandacht voor jouw kind? Dat kan, want voor jou heb ik speciaal het Samen Sterk programma ontwikkeld. Absoluut een VIP-programma met het meest maximale van mij voor jullie samen.