06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Mini Traject Rouw- en verliesbegeleiding kind

wat is er aan de hand, kindertherapie, rouw, verlies, rouwverwerking, overlijden, echtscheiding, oldenzaal, borne, hengelo, enschede, twente

Lijken huilbuien bij je kind vanuit het niets ineens op te komen? En monden ze nog wel eens uit op boosheid of een pittige driftbui? Is slapen gaan een drama en zijn er nachtmerries of onverklaarbare buikpijn zowel 's avonds als 's morgens vroeg? Wil je kind niet naar school omdat het opa zo mist en daarom intens verdrietig is? Of is je kind stiller dan anders, trekt het zich terug en wordt er niet meer met vriendjes gespeeld?

Wat je ook merkt, je voelt aan alles dat je kind ergens mee worstelt en dat gaat je enorm aan het hart.
Je doet alles om je kind te helpen, maar je ziet dat het net niet voldoende is. Je loopt er samen in vast en voelt je enorm machteloos.
Steeds vraag je je af of je het wel goed doet als moeder.

Je wilt het liefst alles zelf doen en ook dit kunnen: je kind helpen in zijn of haar verdriet en een einde maken aan het geworstel.
Maar soms lukt het niet. En weet je, dat is helemaal okay. Je doet wat je kunt doen als moeder, maar net dat beetje extra wat écht helpt, daarin voel je dat je dat niet weet.

Je bent absoluut niet de enige. Vele moeders met jou vinden het ontzettend lastig om hun kind te helpen als er verdriet is om een ingrijpende gebeurtenis. Ja, ook als het al een aantal jaren geleden is.

En daarom ben ik er voor jullie! Met alle liefdevolle aandacht help ik jou en jouw kind hierin op weg. Spelenderwijs en op een luchtige manier. Om verdriet te kunnen verwerken en ermee leren ermee omgaan, zodat het een plekje mag krijgen in hun dagelijks leven.  

 

We kunnen geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

En als verdriet een plekje heeft gekregen en je kind ermee om weet te gaan, is er weer ruimte voor plezier en leuke dingen. Het kan echt! En daarbij spreek ik uit eigen ervaring wat ik zie in mijn praktijk: hoe kinderen weer opbloeien en gelukkig kunnen zijn.
Natuurlijk blijft er verdriet om iemand die je zo lief is, maar het is niet de bedoeling dat het kinderen op allerlei manieren belemmert of in de weg zit en daardoor niet echt zichzelf kan zijn. 

 

"Onze zoon heeft geen huilbuien meer zoals hij had voordat we bij je kwamen. En toen er nog huilbuien waren tijdens de begeleiding van jou, wisten we hoe we hem (dankzij jouw tips) konden helpen om eruit te komen . Hij vraagt nu ook weer vriendjes te spelen, dat had hij eerder maanden niet gedaan.
Tegen alle ouders zou ik zeggen: wacht niet langer, vraag om hulp. Het is goed voor je kind en de rest van het gezin. Al na één sessie merkten wij verschil. Marieke is een inlevende/innemende vrouw, die het kind en de situatie goed aanvoelt en het kind laat ontdekken hoe het de situatie kan 'handelen'. Door te tekenen houd je het aan de ene kant luchtig en geef je een kind iets mee waarmee het ook thuis kan terugzien: o ja, zo kan het ook" aldus een moeder wiens zoon zijn overleden opa erg miste.

 

 

Waar zit jouw kind mee?

Misschien kan jouw kind wel vertellen waar het verdrietig om is. Maar soms kun je er niet helemaal bij.
Wist je dat je kind jou dit wèl kan vertellen door te tekenen? Woorden vinden is vaak zo ontzettend lastig is, omdat je kind de woordenschat gewoon nog niet heeft. Of omdat het uitleggen van je gevoel in woorden niet te vatten is. Of omdat je kind het jou niet kan of durft te vertellen...

Tekenen is de taal van kinderen. Dat wat jij en ik doen in gesprekken, doen zij in tekenen. Spelenderwijs en zonder nadenken.
En dat is het mooie: zonder nadenken komt altijd op papier waar kinderen mee zitten. Tekenen kent daarom geen filter in de zin van "wat vertel ik wel of niet". Tekeningen zijn gesprekjes op papier! En deze kan ik als tekentherapeut exact voor je lezen om te zien wat ze jou wil vertellen.
Zo zijn tekeningen een prachtig hulpmiddel om helder te krijgen waar je kind mee zit.

 

Wil jij weten wat jou kind jou wil vertellen waar het mee zit?

Kies dan voor dit Mini-Traject voor je kind inclusief adviesgesprek voor jou. Daarin deel ik met jou wat ik in de tekening zie.
En als jij weet waar ze in vastloopt, dan weet je ook hoe je haar kunt helpen om daarna samen de verbinding weer te voelen!

 

Zo ziet het Mini-Traject eruit

► Samen met jou en je kind even kennismaken (10 min) en aansluitend een tekensessie met je kind in mijn praktijk (45 min)

► Telefonisch Adviesgesprek met jou (20 min) inclusief minimaal twee waardevolle en praktische tips om gelijk thuis al toe te passen

Investering is € 97,00

 

Ja, ik wil graag het Mini-Traject met je plannen Marieke!

 

Ga ik jouw kind hierna begeleiden? Dan krijg je de helft van dit Mini-Traject terug!

Komen we er samen achter dat je kind een steuntje in de rug nodig heeft en kies je voor een liefdevol programma waarbij ik je kind (en jou) verder help?
Dan krijg je de helft van dit Mini-Traject van mij terug en breng ik in mindering op dat programma!

 

Na deze sessie

► lig jij niet meer wakker over wat er aan de hand is, omdat jij nu eindelijk weet waar je kind mee zit

► voel je je niet meer machteloos, want nu weet je hoe je kunt helpen als je kind verdrietig is

► is de reden voor de huilbuien, boosheid of angst helemaal duidelijk en geen vraagteken meer

► heb je minimaal 2 waardevolle, praktische tools hoe je je kind gelijk nu al kunt helpen

► voelt jouw kind zich gehoord en gezien in wat er speelt

► heb je samen de verbinding teruggevonden

► voelt je kind zich niet meer alleen in het verdriet, maar volledig begrepen door jou

 

Is het hoog tijd om nu eindelijk te weten wat er aan de hand is?

Plan dan dit Mini-Traject! Mail of bel mij, dan maken we gauw een afspraak.
Ik heb geen wachtlijst: vandaag contact = binnen een week al de sessie!

 

ONLINE afspreken? Dat kan!

Misschien woon je ver weg, maar wil je wel dolgraag weten wat er met je kind aan de hand is?
Laten we de sessie dan online doen!
Jij stuurt mij een tekening die je kind gemaakt heeft. Tijdens het Adviesgesprek vertel ik jou na het bestuderen en 'lezen' wat ik zie in de tekening.

 

Lijkt je dit een goed idee? Let's do this!

Mail mij dat je graag het online Mini-Traject wilt afspreken

►Ik beantwoord jouw mail plus de factuur

►Jij stuurt mij de tekening

►Na betaling ga ik voor jou aan de slag

►Ik bel jou voor het adviesgesprek

 

Ja, ik wil graag het ONLINE Mini-Traject met je plannen Marieke!

Wacht niet te lang, want ik kan maximaal 5 tekeningen met adviesgesprekken per week inplannen.

 

Lucht je hart, teken je gevoel en vlinder mee met wat je blij maakt!