06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Creatieve Herinnermiddag voor kinderen vrijdag 17 maart 2023

Mist jouw kind ook een lieve overledene? En heeft het daar verdriet om? 

Hoe fijn is het dan om daar aandacht voor te hebben. Spelenderwijs, creatief en luchtig, want het kan immers al zwaar genoeg zijn. En dat is niet nodig, er is echt een lichtere manier.

Meer dan 12 jaar heb ik ervaring met kinderen in mijn praktijk, waarvan ruim 8 jaar rouw- en verliesverwerking mijn specialisatie is. Het is datgene waarmee ik als kindertherapeut met heel mijn hart inmiddels honderden kinderen heb mogen helpen. Zowel tijdens de 1-op-1 therapie, in groepjes, op scholen, maar ook middels het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef en waarvan onlangs de 5e druk verscheen.

Deze Creatieve Herinnermiddag biedt je kind luchtig en spelenderwijs de aandacht die het verdient in het verdriet dat er is. Met alle liefdevolle aandacht van mij erbij.
 

Omdat ieder kind het verdient om gehoord en gezien te worden in het verdriet dat het met zich meedraagt 


Samen creatief aan de slag, liefdevol herinneren en met een waardevolle herinnering naar huis. Ik gun het echt ieder verdrietig kind die een geliefd persoon mist. Gun jij het jouw kind ook?

 

Ja, ik gun mijn kind deze Creatieve Herinnermiddag en geef het hierbij graag op

 

Praktische info

Er is ruimte voor maximaal 4 kinderen voor optimale, liefdevolle aandacht. Dus wacht niet te lang met opgeven, want vol is vol. Het is dus echt een VIP-middag met zo'n fijne, kleine groep. 

  • Voor wie: kinderen van 5 t/m 12 jaar die een lieve overledene missen
  • Wat gaan we doen: er is tijd voor samen herinneringen delen én alle ruimte om een Herinnerboekje of Herinnerlichtje te maken
  • Eerstvolgende datum: vrijdag 17 maart 2023
  • Hoe laat: van 16.00 - 17.00 uur 
  • Waar: bij mij in de praktijk in Oldenzaal 
  • Prijs: € 27,50 incl. drinken, lekkers en alle mooie materialen

Tip: een tweede kind mag mee voor € 22,50.

 

Veel kinderen lopen vast in hun verdriet, laat jouw kind dit niet gebeuren

 

Vaak zien we het niet, omdat ze het ons zo moeilijk kunnen vertellen wat ze precies voelen. Of wie weet zit jij zelf vol verdriet en tranen en heb je minder zicht op wat je kind ervaart. 

Maar als jouw kind een overlijden heeft meegemaakt, is het goed om alert te zijn en alle aandacht te hebben voor het verdriet wat je kind met zich meedraagt. Het hoeft niet zwaarder te zijn dan het is. Het hoeft je kind niet te belemmeren in zijn of haar geluk. Je kind hoeft niet iedere avond huilend en piekerend in slaap te vallen. Het kan anders. Lichter, luchtiger en draaglijker. Want ook jouw kind verdient het om onbezorgd kind te zijn. Dat het om kan gaan met de gevoelens die er zijn om die lieve persoon die gemist wordt. Dat herinneringen helpend en troostend kunnen zijn en niet alsmaar huilbuien of boosheid veroorzaken.

Liefdevol herinneren begint met accepteren, zodat verdriet verwerkt kan worden en je nieuwe leven zonder die lieve persoon in kan vullen. Met al het moois dat er was, maar ook met al het moois dat er nog steeds is. Want dat wat jouw kind blij maakt, zit in zijn hart. Dat is wat jouw kind kracht en vertrouwen geeft in zichzelf. Als er een laagje verdriet bovenop ligt, is het tijd om dat lichter te maken. Dan kan je kind weer verder groeien, zich ontwikkelen en gelukkig zijn. 

Al ruim 8 jaar is rouw en verlies bij kinderen mijn specialisatie. Ook voor jouw kind ben ik er graag om te helpen verdriet lichter te maken en het te kunnen verwerken. Met heel mijn hart en liefdevolle aandacht. Spelenderwijs en luchtig. 

 

"Als ik bij jou vandaan kom, voel ik me altijd heel opgelucht. Ik heb dan ook weer zin om daarna met vriendjes te sporten en te spelen" aldus Philip (10 jaar).

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Dan is er weer ruimte in het hart voor plezier en leuke dingen!
Ja, ik gun mijn kind deze Creatieve Herinnermiddag en geef het hierbij graag op