06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Licht op je verdriet - Lezing kind & rouw

Wil jij als ouder of als leerkracht graag weten hoe je kinderen kunt helpen die verdriet hebben om een lieve overledene? Wil jij graag tips en handvatten, zodat je deze kinderen nog beter kunt begrijpen en zodoende voor hen écht het verschil kunt maken?

Dit en nog veel meer komt aan bod bij de interactieve lezing “Licht op je verdriet” die ik verzorg.

 

Hoe help je kinderen in rouw

Tijdens de lezing vertel ik vanuit eigen rouw- en verlieservaring én die van de kinderen uit mijn praktijk, hoe je in je gezin, maar ook in de klas, deze verdrietige kinderen kunt ondersteunen. Daarbij wordt ook uitgebreid stilgestaan hoe je signalen opvangt van rouwende kinderen. Dat maken ze ons op verschillende manieren duidelijk, alleen vinden wij het vaak moeilijk dit te onderkennen. Door van deze signalen bewust te zijn, is er meer onderling begrip en kun je echt iets doen voor deze kinderen. Samen in plaats van alleen, want verdriet delen verlicht en geeft kracht.

 

Zij gingen je voor

In de afgelopen jaren ben ik door meerdere organisaties, uitvaartcentra, scholen en kinderopvangcentra uitgenodigd om een interactieve lezing te verzorgen.

Zo ben ik onder andere bij verschillende vestigingen van Coöperatie DELA in regio Oost geweest, bij Gerry Leferink& Wennink Uitvaartzorg in Hengelo, Gastouderbureau De Bengel in Markelo en Gastouderbureau Ma d'r Lief in Nunspeet.
Onlangs was ik gastspreker bij ROC Landstede in Raalte om voor 80 studenten pedagogiek de interactieve lezing te geven.

 

Ook een lezing Kind & Rouw door mij laten verzorgen?

Bel of mail mij, ik bespreek graag met jullie de mogelijkheden.