06 - 236 68 530

Te gast bij Radiozender 1Twente Vandaag

Wat een eer te zijn uitgenodigd door 1Twente Vandaag voor een interview, wauw! En wat was het een mooie ervaring afgelopen dinsdag bij dit Twentse radioprogramma, waarbij tevens het interview op beeld werd vastgelegd. 

Zo mocht ik vertellen over het Herinnerings-doe-boek, waarvan de vierde druk in eigen beheer onlangs verscheen, én kon ik het dus laten zien. Hoe mooi is dat? Zo krijg je een idee op welke wijze ik kinderen liefdevol aan de hand meeneem door het boek en hoe het we het al tekenend samen doorgaan. Want wat wij doen in woorden, doen kinderen door te tekenen om spelenderwijs met hun verdriet om te gaan, te uiten en het zodoende lichter te maken. 

Maar niet alleen het boek kwam ter sprake. Ook vertel ik hoe tekenen therapeutisch werkt als kinderen ergens mee zitten, hoe ze ons dat kunnen laten zien behalve in huilen en hoe anders ze rouwen dan volwassenen.

Afijn, meer verklap ik niet ;) Als je het leuk vindt om te kijken of de samenvatting te lezen, volg dan deze link

Hierbij nogmaals een warm dank je wel aan iedereen bij 1Twente Vandaag voor jullie gastvrijheid, waarbij speciale dank aan Franklin Veldhuis voor de uitnodiging en aan Niels Veurink voor het fijne interview. Blij en dankbaar, want zo mag het boek nog meer verdrietige kinderen bereiken. Zowel thuis in het gezin, alsook op scholen, bso’s en bij coaches en collega-therapeuten waar ze veel aan het boek hebben!