06 - 236 68 530

Omgaan met Verdriet na Overlijden met het Herinnerings-doe-boek

Is jouw kind ook verdrietig om een lieve overledene? Of is iemand in jullie familie erg ziek die waarschijnlijk binnenkort zal overlijden? Merk jij dat je kind hier moeite mee heeft en vind jij het lastig hoe je je kind kunt helpen op een ontspannen manier? Dat je het liefst wilt dat je kind spelenderwijs leert omgaan met het verdriet en kan accepteren dat degene die gemist wordt echt overleden is en niet meer terugkomt? Maar dat je wel herinneringen levend kunt houden en op luchtige, creatieve wijze erover kunt praten? 

 

Gun dan jouw kind het Herinnerings-doe-boek met liefdevolle online begeleiding van mij erbij 

 

Een boek dat ieder kind verdient die verdrietig is om een (naderend) overlijden. Want hoe fijn is het als je kind spelenderwijs een dierbare kan herinneren? Er is alle ruimte om te tekenen, knippen, plakken en schrijven over wat je kind bezighoudt. Ook is er veel om te lezen wat er allemaal komt kijken als iemand overleden is en dat heb ik allemaal in eenvoudige kindertaal geschreven. Moeilijke woorden worden makkelijk uitgelegd. Zo ervaart je kind overzicht over wat er gebeurd is, zodat het alles veel beter kan begrijpen. 

Er is ook volop aandacht voor alle emoties die je kind kan voelen en neem ik het mee wat helpt bij boze, bange en verdrietige buien. Hoe ga je daarmee om? Fijne tekenoefeningen zullen je kind hierbij spelenderwijs helpen. En ja, hoe ziet het ‘nieuwe’ leven zonder die lieve persoon eruit en hoe kan je kind verder zonder dat verdriet te zwaar wordt? En het geluk in de weg staat? Ik help je kind voelen en zien waar het blij van wordt en hoe dat kan helpen als het even teveel is.

 

Met dit en nog veel meer neem ik jouw kind liefdevol aan de hand door het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef

 

Inmiddels zijn er met dit boek al honderden kinderen geholpen om hun verdriet te verwerken en te ondersteunen in hun rouwproces. Om troost en houvast te vinden als het even teveel werd. Om antwoorden te vinden op vragen die volwassenen soms zo lastig vonden om te beantwoorden. Om even fijn mee aan de slag te gaan door tekenoefeningen te maken en daarna lichter en blijer te voelen. 

Om te mogen ervaren dat vrolijkheid naast verdriet kan bestaan. Om te voelen dat het okay is om te huilen en je gevoelens te uiten. 

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Ik weet uit ervaring dat het echt kan. Dat je ruimte kunt maken in je hart voor plezier en leuke dingen, want ik zie het telkens weer gebeuren bij kinderen die ik begeleid. Ik gun het ieder verdrietig kind. Maar vooral ook jouw kind. Want als je tot zover gelezen hebt, dan neem ik aan dat je graag weer een vrolijk en onbezorgd kind om je heen zou willen hebben. 

Als jij dat ook zo voelt, geef dan je kind op voor deze online training met het Herinnerings-doe-boek. Want je kind kan er natuurlijk heel goed alleen (of met jou) mee aan de slag, maar samen met mij is net iets fijner. Dat doen we stap voor stap. luchtig en spelenderwijs. Precies zoals het voor jouw kind prettig voelt. 

 

 

Dit krijg je

> Het Herinnerings-doe-boek twv € 34,95 inclusief verzending (€ 6,95)

> 3 liefdevolle, persoonlijke online begeleidings-sessies via video bellen met je kind (á 30 min) waar jij natuurlijk bij aan mag schuiven

> in een tempo dat past bij jouw kind 

> 1 Telefonisch ondersteuningsgesprek met jou om je vragen aan mij te stellen (20 min) en 


De kosten voor deze online begeleiding inclusief het boek kost € 197,00. 

 

Ja, ik wil graag jouw liefdevolle, persoonlijke ondersteuning voor mijn kind  

Na jouw inschrijving en betaling ontvang je van mij het Herinnerings-doe-boek zo spoedig mogelijk thuis. Tevens ontvang je van mij via de mail een berichtje om samen de eerste online sessie af te spreken.

 

Wat gaan we doen?

Ik help je kind tijdens dit programma spelenderwijs op weg door het boek. Dit doen we tijdens de liefdevolle begeleidings-sessies via videobellen: stap voor stap en in het tempo dat past bij jouw kind. Waar heeft het behoefte aan om te tekenen of te maken? Wat vindt je kind lastig? Alles mag het aan mij vragen en ik zorg ervoor dat je kind weer verder kan met nieuwe tekeningen en oefeningen in het boek. 

En dat wat gemaakt en getekend wordt, dat mag je kind (als het dat wil natuurlijk) laten zien tijdens de volgende videobel-sessie.  

Ook in deze online begeleiding maak ik gebruik van de door mij speciaal ontwikkelde Aandacht-Groei-Geluk methode. Als er Aandacht is voor verdriet en dit alle ruimte krijgt om het te uiten, kan het geaccepteerd en verwerkt worden, waardoor kinderen verder kunnen Groeien en weer Gelukkig kunnen zijn. 

In de afgelopen 10 jaar heb ik vele kinderen met deze methode zien opbloeien. En dit betekent tevens voor je gezin meer rust, plezier en harmonie. Dat gun ik jullie ook! 

 

"Als ik Marieke weer gezien en gesproken heb, voel ik me veel lichter. Met haar kan ik praten en tekenen over wat ik voel en dat is heel fijn" aldus Floortje die haar zus verloor.  

 

Ja, ik gun mijn kind deze liefdevolle online begeleiding van jou inclusief het Herinnerings-doe-boek! 

Na jouw inschrijving en betaling ontvang je van mij het Herinnerings-doe-boek met Verwen Pakket zo spoedig mogelijk thuis. Tevens ontvang je van mij via de mail een berichtje om samen de eerste online sessie af te spreken
 

 

Ik word zelf echt helemaal warm van deze nieuwe online begeleiding. Want hoe mooi is het dat ik je kind op deze manier stap voor stap liefdevol meeneem door het boek. Om samen verdriet lichter te maken en herinneringen levend te houden, zodat er weer ruimte is voor plezier en leuke dingen? Ook jouw kind verdient het om vrolijk en blij in het leven te staan.

Ik heb er enorm veel zin om jouw kind en jou te mogen verwelkomen. Ik kijk al naar jullie uit! 

 

Ja, ik maak graag gebruik van de early bird prijs en gun mijn kind deze liefdevolle ondersteuning van jou, Marieke 

Na jouw inschrijving en betaling ontvang je van mij het Herinnerings-doe-boek met Verwen Pakket zo spoedig mogelijk thuis. Tevens ontvang je van mij via de mail een berichtje om samen de eerste online sessie af te spreken. 

 

Mogelijke vragen van jou met mijn antwoorden

 

1) Mijn kind gaat naar school en heeft soms ook huiswerk, hoeveel tijd is het met deze online begeleiding bezig?
Dat ligt helemaal aan jullie, niks staat van mijn kant vast. Jullie bepalen zelf het tempo, de tijd en wanneer je kind eraan toe is om een videobel-sessie af te spreken. Wel is het een fijn idee om bijvoorbeeld een moment op de dag te plannen die voor je kind en jou rustig is om met het boek aan de slag te gaan. Een half uur tot drie kwartier per week is denk ik een mooi uitgangspunt.

2) Hoe lang duurt deze online begeleiding
Dat is helemaal aan jullie. Het mag zo lang of kort duren zoals het jullie past. Je kind bepaalt het tempo, samen met jou. 

3) Kan ik mijn vragen aan jou stellen?
Jazeker, die kun je verzamelen en tijdens het telefonisch gesprek aan mij voorleggen. 

4) Kan mijn kind dit online programma zelfstandig doen?
Het boek is geschikt vanaf een jaar of 4 dat dan tezamen met een volwassene gelezen kan worden. Zo rond het 7e jaar (of als kinderen al eerder goed kunnen lezen) kan het boek zelfstandig worden gelezen en in worden getekend, geschreven, geknipt en geplakt. Dit uitgangspunt is denk ik qua leeftijd goed om aan te houden om zelfstandig deze online training te kunnen doen. 
Ter info: het boek is speciaal gedrukt in het Dyslexie lettertype, dus voor kinderen die moeilijk lezen toch makkelijk te doen. 

5) Moet ik bij de videobel-sessies aanwezig zijn?
Ik denk dat het fijn is om je kind te helpen installeren om van start te kunnen gaan. Je mag samen overleggen wat je kind fijn vindt: blijf jij erbij of ga je even een wasje opvouwen ;) ?
Jij kent je kind het beste hierin. Voor jonge kinderen lijkt het mij vanzelfsprekend om erbij te blijven. 

6) Krijgt mijn kind huiswerk van jou in deze online begeleiding?
Huiswerk klinkt vaak als 'moeten' en dat is in dit geval niet mijn bedoeling. Vaak werkt het averechts en dat is in een situatie als deze al helemaal een no-go. Ik overleg met je kind tijdens de 1e videobel-sessie wel wat hij of zij graag zou willen maken. Met alle liefde leef ik me in wat passend en helpend is op dat moment. Samen kijken we wat haalbaar is en wat je kind graag zelf wil gaan doen. Vaak is juist dat ook weer heel fijn, is mijn ervaring. Maar: niks moet, alles mag.

7) Gaan we gedurende de online begeleiding echt het hele boek door?
Het boek telt 144 pagina's en ik denk niet dat het haalbaar is om het boek echt helemaal vol te maken tijdens dit programma. Dat heeft ook te maken met de situatie waar je kind in zit en wat passend is op dat moment. Sommige dingen spelen net op dat moment niet bij je kind en die slaan we dan over. Dat kan eventueel later op een ander moment. Daarom hebben we ook de 1 op 1 videobel-sessies om dat samen af te stemmen. We kijken samen wat haalbaar is, maar vooral wat voor jouw kind in die tijd het meeste houvast, troost en ondersteuning biedt. Wat in het boek 'over' blijft, kan heel fijn zijn om gewoon een andere keer te doen. 

8) Wij hebben het boek al eerder bij jou gekocht, mogen we dan toch meedoen?
Zekers, graag zelfs! Jullie zijn meer dan welkom! Je betaalt dan € 162,00.

 

Staat jouw vraag er niet bij? 

Laat het mij hier weten, dan help ik je graag verder!