06 - 236 68 530

Online Coaching voor Ouders van rouwende kinderen

Julllie hebben plotseling een geliefd iemand verloren en je hebt het gevoel dat de wereld stilstaat...
Vanuit je hart doe je als moeder je uiterste best alles draaiende te houden, maar wat is dat moeilijk 

Het voelt allemaal zo overweldigend en onzeker, want doe je het allemaal wel goed?
Je hebt geen ervaring met rouwen omdat je zoiets intens verdrietigs niet eerder meegemaakt hebt
Je voelt je alleen in dit proces en je merkt ook aan je kind dat het zich eenzaam voelt en onbegrepen
Met alle liefde wil je helpen en troosten, maar je weet gewoon niet hoe

Het welzijn van je kind staat voorop, maar hoe blijf je in verbinding en vol begrip als je zelf verdriet hebt?
Hoe kun je er voor hem of haar zijn, zonder je eigen tranen van gemis er teveel in mee te nemen?

Je diepste wens is dat je je kind kunt begeleiden in deze verdrietige tijd
Dat je hem of haar leert begrijpen, zodat het verdriet niet weggestopt hoeft te worden om er later alsnog last van te hebben
Dat het nu mag leren hoe om te gaan met alle emoties en gevoelens die er zijn
En jij daar liefdevol bij aanwezig kunt zijn en kunt helpen

 

Herken je dit? Laat mij dan met je meekijken

Hoe fijn zou het zijn dat ik met je meekijk en meeloop? Dat ik je help hoe je je verdrietige kind kunt helpen in deze heftige periode in jullie leven? Samen gaan we van onzekerheid en onrust naar kalmte en vol vertrouwen. Samen zorgen we ervoor dat het verdriet de ontwikkeling van je kind niet in de weg hoeft te staan, zodat het blij en onbezorgd kind mag zijn. 

Met mijn begeleiding vind je de verbinding met je kind weer terug, begrijp je elkaar beter omdat ik je meeneem hoe kinderen rouwen en wat ze daarin van jou nodig hebben. Omdat iedere leeftijd een ander proces is en nieuwe vragen rondom het overlijden van degene die jullie missen, oproept. Ik help je daarbij, met alle liefdevolle aandacht, zodat jij je gesterkt en vol zelfvertrouwen mag voelen. En weten: zo doe ik het goed en kan ik er het beste zijn voor mijn kind. 

 

Je hoeft het niet alleen te doen, ik ben er voor jou

Rouwen en verdriet hebben kan enorm eenzaam voelen. Want wie begrijpt je en met wie kun je er nu écht over praten in je omgeving? Je krijgt ongetwijfeld al wel adviezen en tips, maar vanuit mijn ervaring met ouders in mijn praktijk weet ik dat dat niet altijd helpend is. Natuurlijk is steun en support van onschatbare waarde en vaak ervaren ouders dat het liefst in bijvoorbeeld als familie of vrienden willen oppassen, dat je kind eens mag komen logeren of vanuit school met een vriendje mee mag spelen, zodat jij de handen even vrij hebt. En niet onbelangrijk: tijd voor jezelf om op te laden zodat je er weer voor je kind kunt zijn. 

Maar dat alles neemt jouw vragen rondom het opvoeden en omgaan met verdriet bij je kinderen en hoe je dat precies kunt doen, niet weg. Dat maakt dat ouders het fijn vinden dat iemand buiten hun gezin die gespecialiseerd is in rouw bij kinderen, met hen meekijkt en meeloopt. Hen begeleid en ondersteunt. Om zeker te weten dat het goed gaat met de kinderen, je niets over het hoofd ziet. Welke aandacht ze het meest nodig hebben en dat je vol vertrouwen en veerkracht dit samen aankunt.

 

Waarom zou je kiezen voor mijn begeleiding?

Met alle liefdevolle aandacht deel ik mijn jarenlange ervaring die ik op heb gedaan met ouders en kinderen in mijn praktijk. Als gediplomeerd kindertekentherapeut gespecialiseerd in kind en rouw weten ouders, maar ook scholen, gastouders, collega-therapeuten, jeugdconsulenten en uitvaartondernemers mij te vinden in deze expertise. Interactieve lezingen over kind en rouw zijn daar tevens een onderdeel van.

Mijn eigen rouw- en verlieservaringen en die van kinderen in de praktijk hebben ertoe geleid dat ik het Herinnerings-doe-boek heb geschreven en waarvan inmiddels de 5e druk in eigen beheer is verschenen. Dit boek heeft inmiddels honderden kinderen troost en houvast geboden en hen ondersteund in het rouwproces. 

 

We doen het samen, ik help jou

Deze oudercoaching en begeleiding is speciaal voor jou om je te ondersteunen. Om al je vragen te beantwoorden, je onzekerheden weg te nemen en vol vertrouwen samen met je kind door deze verdrietige tijd heen te komen. Dat je nog beter weet hoe je je kind kunt troosten, houvast kunt geven en echt kunt helpen. 

Ook zal de begeleiding je helpen om te voelen dat je het goed doet omdat ik je meeneem hoe kinderen rouwen en wat past bij hun leeftijd, zodat jij daar liefdevol op in kunt spelen. En heel fijn: hoe help je hen als ze helemaal vast zitten in een verdrietige of misschien wel opstandige bui? Hoe ga je om als ze zelf bang zijn om dood te gaan of dat jij er ineens niet meer bent? Het komt allemaal aan bod, ik help je hierbij met alle liefde, zodat je kind mag leren hoe om te gaan met al deze emoties en gevoelens. 

 

Volg jij ook je hart en wil jij het beste voor je kind in deze tijd?

Vaak hoor ik dat ouders het best moeilijk vinden om hulp te zoeken. Het voelt zo kwetsbaar en dat begrijp ik volledig. Het liefst wil je het allemaal zelf doen.

Maar als je zelf rouwt en verdriet hebt, komt de zorg van je verdrietige kind er nog eens bij. "Ik kan het mij niet veroorloven om er niks mee te doen" zei eens een moeder tegen mij. "Ik zou het mezelf niet vergeven als ik merk dat ze er later in vast zou lopen. Daarom wil ik nu niks over het hoofd zien en er alles aan doen om mijn kind te helpen om met het verdriet om te gaan en hoe ik daarbij kan ondersteunen."

Misschien voel jij dit ook wel... Volg dan je hart en gun jezelf en je kind deze begeleiding. 

 

Zo ziet de Online Coaching er praktisch uit

Tijdens 3 persoonlijke gesprekken van in totaal 90 minuten hoor ik waar jij tegenaan loopt en begeleid ik je liefdevol met datgene wat jij nodig hebt om er voor je kind te kunnen zijn. Ik kijk met je mee en help je zekerder te zijn in het ondersteunen van je kind, hoe je in rust en kalmte verbinding terug kunt vinden, hoe je omgaat met verdrietige, boze en bange buien en hoe je kunt troosten en kalmeren bij angstige gedachtes die je kind mogelijk heeft.

Je zult je begrepen voelen en gesteund in dit rouwproces, omdat je als moeder vol vertrouwen je kind kunt helpen. Praktische tools die je gelijk thuis al toe kunt passen, geef ik je daarbij graag mee, waarbij ook creatieve en ontspannende oefeningen met je kind zitten om samen te doen.

Wat ik vaak terughoor van ouders is dat zich na de gesprekken gesterkt voelen, wetend wat te doen en het een gevoel van rust geeft. Omdat ik met je meekijk en het je daardoor ontzorgt, waardoor de druk van "doe ik het wel goed" niet meer aan de orde is. Hoe fijn is dat?

 

 

Praktisch:
► 90 minuten persoonlijke begeleiding wordt verdeeld over 3 gesprekken van 30 minuten. Dit mag telefonisch of via Zoom. Vaak is contact om de week het fijnst om je zoveel mogelijk gesteund te voelen.

► het e-book "Zo ga je om met boze, bange en verdrietige buien, zodat de blije buien er meer kunnen zijn" twv € 14,95 krijg je erbij: samen thuis gelijk al aan de slag met alle emoties die je kind kan voelen en hoe jij daarbij kunt helpen

Je investering voor deze Online Coaching is € 144,00 en wordt vooraf via een factuur met iDeal voldaan. 
Uiteraard is het mogelijk om deze coaching eventueel uit te breiden naar persoonlijke therapie-sessies samen met je kind in mijn praktijk. 

 

Heb je interesse? Maak dan een afspraak voor een gratis telefonisch gesprek 

In dit gratis en vrijblijvend gesprek van 15 minuten maak ik graag kennis met jou en kunnen we samen overleggen of dit een geschikte begeleiding is voor jou.