06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Online Training Omgaan met verdriet na overlijden

online training rouwverwerking kinderen, marieke de Boer, praktijk vlinder je mee, rouwverwerking kinderen, tekentherapie, kind en rouw, hengelo, Enschede, Oldenzaal, Borne, Twente

Is jouw kind ook verdrietig om een lieve overledene? Of is iemand in jullie familie erg ziek die waarschijnlijk binnenkort zal overlijden? Merk jij dat je kind hier moeite mee heeft en vind jij het lastig hoe je je kind kunt helpen op een ontspannen en luchtige manier? Dat je antwoorden kunt vinden op vragen die je liever ontwijkt omdat je je kind het liefst wilt sparen voor nog meer tranen? 

 

Gun dan jouw kind het Herinnerings-doe-boek. Een boek dat ieder kind verdient die verdrietig is om een (naderend) overlijden

 

Want hoe fijn is het als je kind spelenderwijs een dierbare kan herinneren? Dat er alle ruimte is om te tekenen, knippen, plakken en schrijven over wat je kind bezighoudt? Hoe mooi is het dat je kind op een luchtige manier kan lezen over de dood in zijn eigen taal waar moeilijke woorden makkelijk worden uitgelegd? Dat je kind hierdoor voelt meer overzicht te hebben over wat er gebeurd is, omdat het alles veel beter kan begrijpen?

Dat er aandacht is voor boze, bange en verdrietige buien? Hoe je hiermee omgaat en hoe tekenoefeningen je kind hierbij spelenderwijs helpen om dat te uiten? En ja, hoe ziet het ‘nieuwe’ leven zonder die lieve persoon eruit en hoe kan je kind verder zonder dat verdriet te zwaar wordt? En het geluk in de weg staat? Dat je kind weer mag voelen en zien waar het blij van wordt en hoe dat kan echt helpen als het even teveel voelt? 

 

Met dit en nog veel meer neem ik jouw kind letterlijk mee aan de hand door het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef

 

Inmiddels zijn er met dit boek al honderden kinderen geholpen om hun verdriet te verwerken en te ondersteunen in hun rouwproces. Om troost en houvast te vinden als het even teveel werd. Om antwoorden te vinden op vragen die volwassenen soms zo lastig vonden om te beantwoorden. Om even fijn mee aan de slag te gaan door tekenoefeningen te maken en daarna lichter en blijer te voelen. 

Om te mogen ervaren dat vrolijkheid naast verdriet kan bestaan. Om te voelen dat het okay is om te huilen en je gevoelens te uiten. 

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Ik weet uit ervaring inmiddels dat het echt kan. Dat je ruimte kunt maken in je hart voor plezier en leuke dingen, want ik zie het telkens weer gebeuren bij kinderen die ik begeleid. Ik gun het ieder verdrietig kind. Maar vooral ook jouw kind. Want als je tot zover gelezen hebt, dan neem ik aan dat je graag weer een vrolijk en onbezorgd kind om je heen zou willen hebben. 

Als jij dat ook zo voelt, geef dan je kind op voor deze online training met het Herinnerings-doe-boek. Want je kind kan er natuurlijk heel goed alleen (of met jou) mee aan de slag, maar samen met mij is net iets fijner. Dat doen we stap voor stap. luchtig en spelenderwijs. Precies zoals het voor jouw kind prettig voelt. 

 

Deze unieke training is:

► in een tempo dat past bij jouw kind

► precies met de begeleiding waar hij of zij behoefte aan heeft

► met 5 videobel-sessies op momenten die je kind wilt

► samen met mij 1 op 1 

Specialer kan ik het echt niet maken ;) 

 

 

Dit krijg je

> Het Herinnerings-doe-boek twv 34,95 euro 

> 5 Videobel-sessies met je kind (20 min)

> 1 Telefonisch consult met jou om je vragen aan mij te stellen (20 min) 

 

 

Wat gaan we doen?

Ik help je kind tijdens de training spelenderwijs op weg door het boek. Dit doen we tijdens de videobel-sessies: stap voor stap en in het tempo dat past bij jouw kind. Waar heeft het behoefte aan om te tekenen of te maken? Wat vindt je kind lastig? Alles mag het aan mij vragen en ik zorg ervoor dat je kind weer verder kan met nieuwe tekeningen en oefeningen. 

En dat wat gemaakt en getekend wordt, dat mag je kind (als het dat wil natuurlijk) laten zien tijdens de volgende videobel-sessie.  

Ook in deze online training maak ik gebruik van de door mij speciaal ontwikkelde Aandacht-Groei-Geluk methode. Als er Aandacht is voor verdriet en dit alle ruimte krijgt om het te uiten, kan het verwerkt worden, waardoor kinderen verder kunnen Groeien en weer Gelukkig kunnen zijn. 

In de afgelopen 10 jaar heb ik vele kinderen met deze methode zien opbloeien. En dit betekent tevens voor je gezin meer rust, plezier en harmonie. Dat gun ik jullie ook! 

 

Wat is de prijs van deze training?

De investering voor deze training bedraagt normaal gezien 249 euro.

Maar omdat het een nieuwe training is, zou ik graag samenwerken met lieve, leuke testers: namelijk jouw kind tezamen met jou!

Als tester kun je nu deelnemen voor slechts 99 euro. Indien je kind met jou de training heeft afgerond, zal ik jullie vragen om feedback: hoe hebben jullie het ervaren en wat heeft het je kind gebracht? Deze feedback is voor mij enorm waardevol en daarom krijgen een beperkt aantal lieve, leuke testers de training voor deze prijs. 

 

Inschrijven

Ik ben zelf echt mega enthousiast over deze training en heb er enorm veel zin om jouw kind en jou te mogen verwelkomen. Ik kijk al naar jullie uit! 

 

Ja, natuurlijk doen we mee en schrijven ons graag in!

 

Na je inschrijving ontvang je van mij een ontvangstbevestiging met daarin alle informatie en de betaalgegevens. Na betaling komt het Herinnerings-doe-boek zo gauw mogelijk jullie kant op en gaan we van start!

 

 

Mogelijke vragen van jou met mijn antwoorden

 

1) Mijn kind gaat naar school en heeft soms ook huiswerk, hoeveel tijd is het met deze online training bezig?
Dat ligt helemaal aan jullie, niks staat van mijn kant vast. Jullie bepalen zelf het tempo, de tijd en wanneer je kind eraan toe is om een videobel-sessie af te spreken. Wel is het een fijn idee om bijvoorbeeld een dag te plannen die voor je kind en jou rustig is om met het boek aan de slag te gaan. Dat hoeven geen uren te zijn (mag wel ;) maar een half uur tot drie kwartier per week is misschien een mooi uitgangspunt.

2) Hoe lang duurt deze online training
Dat is helemaal aan jullie. Niks staat vast, je kind mag het in zijn of haar eigen tempo doen.

3) Kan ik mijn vragen aan jou stellen?
Jazeker, die kun je verzamelen en tijdens het telefonisch consult aan mij voorleggen. 

4) Kan mijn kind deze online training zelfstandig doen?
Het boek is geschikt vanaf een jaar of 4 dat dan tezamen met een volwassene gelezen kan worden. Zo rond het 7e jaar (of als kinderen al eerder goed kunnen lezen) kan het boek zelfstandig worden gelezen en in worden getekend, geschreven, geknipt en geplakt. Dit uitgangspunt is denk ik qua leeftijd goed om aan te houden om zelfstandig deze online training te kunnen doen. 
Ter info: het boek is speciaal gedrukt in het Dyslexie lettertype dus voor kinderen die moeilijk lezen toch makkelijk te doen. 

5) Moet ik bij de videobel-sessies aanwezig zijn?
Ik denk dat het fijn is om je kind te helpen installeren om van start te kunnen gaan. Je mag samen overleggen wat je kind fijn vindt: blijf jij erbij of ga je even een wasje opvouwen ;) ?
Jij kent je kind het beste hierin. Voor heel jonge kinderen lijkt het mij vanzelfsprekend om erbij te blijven. 

6) Krijgt mijn kind huiswerk van jou in deze online training?
Huiswerk klinkt vaak als 'moeten' en dat is in dit geval niet mijn bedoeling. Vaak werkt het averechts en dat is in een situatie als deze al helemaal een no-go. Ik overleg met je kind tijdens de 1e videobel-sessie wel wat hij of zij graag zou willen maken. Met alle liefde leef ik me in wat passend en helpend is op dat moment. Maar: niks moet, alles mag.

7) Gaan we gedurende de online training echt het hele boek door?
Het boek telt 144 pagina's en ik denk niet dat het haalbaar is om het boek echt helemaal vol te maken tijdens de training. Dat heeft ook te maken met de situatie waar je kind in zit en wat passend is op dat moment. Sommige dingen spelen net op dat moment niet bij je kind en die slaan we dan over. Daarom hebben we ook de 1 op 1 videobel-sessies om dat samen af te stemmen. We kijken samen wat haalbaar is, maar vooral wat voor jouw kind in die tijd het meeste houvast, troost en ondersteuning biedt. Wat in het boek 'over' blijft, kan heel fijn zijn om gewoon op een later moment te doen. 

 

Staat jouw vraag er niet bij? 

Laat het mij hier weten, dan help ik je graag verder!