06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Ouder- en Kindertherapie "Samen Sterk"

rouw, verdriet, verlies, gezin, gezinsbegeleiding, enschede, vlinder je mee

Voor wie?

Dit is een traject van 6 maanden, speciaal voor jou en je kind als jullie in je gezin of naaste familie een overlijden hebben meegemaakt.

Door het grote verdriet heb jij als ouder moeite om de draad weer op te pakken, je weg te vinden in dit "nieuwe" leven. Je bent op zoek naar wie je nu bent als moeder, vrouw, partner, dochter, vriendin, etc. Alles krijgt een andere betekenis en een ander gevoel. Er is als het ware een nieuwe jij: met alles wat je mee hebt gemaakt, word je nooit meer hoe je was, maar wie ben je dan wel? Ook je staande houden in het gezin, binnen je familie en vriendengroep kan een uitdaging zijn: hoe durf je voor jezelf en je gezin te kiezen zonder schuldgevoel? Hoe kun je weer vooruit kijken en samen genieten?

Daarbij voel je je soms tekort geschoten ten opzichte van je kind. Ben je er wel "bij" of zit je in de overlevingsstand? En zo ja, hoe kom je hieruit en kun je wat meer aandacht aan je kind geven, zonder jezelf hierin te verliezen?

Je zou dit absoluut een VIP-traject kunnen noemen, waarin ik jou en je kind met alle aandacht intensief begeleid voor een half jaar. Gun jij het jezelf en je kind? Je hoeft het niet alleen te doen, het is al zwaar genoeg. Hoe fijn is de gedachte dat ik jullie volledig ondersteun en je bij alle stappen help om hier samen doorheen te komen?

 

Herken je dit?

Jullie maken een moeilijke periode mee in jullie leven. Een geliefd persoon is er niet meer en die wordt ontzettend gemist. Jullie hebben ieder je eigen verdriet en je hebt het gevoel dat je niet meer echt grip hebt op het leven. Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind. Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het toch veel energie van jou. Je vindt het lastig om je eigen verdriet niet aan je kind te laten zien, want je weet dat je kind het al moeilijk genoeg heeft. Al merk je dat soms niet en lijkt hij of zij er ogenschijnlijk wel “goed doorheen te komen”.

Al deze gevoelens en gedachten komen niet per sé kort na een overlijden voor. Zelfs jaren erna kunnen jullie dit samen nog tegenkomen en dat is helemaal niet vreemd. Het is goed hier alsnog aandacht aan te besteden als je dit graag een positieve wending zou willen geven. Hiervoor is het echt nooit te laat. Nooit.

 

Als jij dit herkent, dan is dit traject geschikt voor jou en je kind

 

Waar werken we samen naartoe en wat is het resultaat?

Ik help jullie samen bij het accepteren van de situatie, hoe je ermee omgaat en het beter kunnen verwoorden van jullie gevoelens. Zo zal je kind ook naar jou toe meer kunnen aangeven hoe het zich voelt, zodat je daar op in kunt spelen en er voor elkaar kunt zijn. Maar omgekeerd geldt dit ook. Het versterkt jullie gevoel van verbinding met elkaar. Uit ervaring weet ik dat kinderen rustiger worden, minder boze of verdrietige buien hebben, beter slapen, op school weer lekker in hun vel zitten en beter presteren, de concentratie verbetert en zij zich weer verder kunnen ontwikkelen.

Daarbij is er alle aandacht voor jouw vragen en waar jij tegenaan loopt. Ik help je daar stap voor stap mee op weg, in het tempo dat jij fijn vindt. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om te gaan met het verdriet, zodat je ook deze dagen aankunt.

Ervaring leert dat bij ouders rust ontstaat in hun hoofd, ze lekkerder in hun vel zitten, hun kind beter begrijpen. Gaandeweg lukt het om de dagen beter in te kunnen delen, zonder dat ze hen overkomen. Ook leren zij dat ze beter naar zichzelf kunnen luisteren, wat hen goed doet en hoe ze er voor hun kind kunnen zijn, zonder hem of haar met eigen verdriet te "belasten".

De therapie is erop gericht hoe je samen weer plezier kunt hebben in jullie nieuwe leven. Ondanks het verdriet kun je samen verder. Met elkaar ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Dat geeft jullie kracht! En ja, natuurlijk ruimen we (opgekropte) tranen op. Want daardoor is er weer ruimte in jullie hart om te kunnen genieten.

 

Wat is belangrijk voor jouw kind?

Jouw zoon of dochter staat bij mij altijd op 1. Hoe fijner en veiliger je kind zich voelt, hoe meer we samen kunnen bereiken. Ik werk hierbij altijd op mijn gevoel en luister graag waar hij of zij gek op is. Dino’s, planeten, Lego Friends, sprookjes of iets heel anders? Ik gebruik het allemaal spelenderwijs en met veel liefde in de therapie, kinderen vinden dat erg leuk!  Zo spreekt het nog meer tot de verbeelding, want je kind zal beter onthouden wat we gedaan hebben en het daardoor ook later voor zichzelf kunnen inzetten. Dat geeft hem zelfvertrouwen om op eigen kracht verder te kunnen!

 

Handig om te weten

 • geen doorverwijzing van een huisarts nodig
 • geen wachtlijst
 • accoord van één ouder is voldoende
 • geen testjes, we gaan gelijk aan de slag
 • spelenderwijs en laagdrempelig
 • kortdurende therapie: meestal zijn 3 sessies al voldoende
 • vanaf 3 jaar zijn kinderen al welkom bij mij in de praktijk!

 

"Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb om samen met mijn zoontje bij je te komen. Ik vond de hulp heel fijn en wat we hebben bereikt, had ik niet alleen kunnen doen. Je hebt me op vele momenten ook gerust kunnen stellen, ik begrijp zijn gedrag nu ook veel beter. We hebben de rust teruggevonden in ons gezin. Fijn dat je telkens ook snel reageerde, zowel per mail als via de app. En wat mooi dat je ook zijn leerkracht hebt gesproken, zij begrijpen elkaar veel beter en de juf zegt dat ze nu ècht contact met hem heeft" aldus een moeder wiens man overleed. 

 

"De therapie heeft mijn zoon heel erg goed gedaan. Hij heeft het verdriet om zijn overleden moeder een plekje in zijn leven kunnen geven. Daarnaast heeft hij van Marieke geleerd hoe hij kan aangeven wat er in zijn hoofd omgaat. Dit versterkt onze band, zodat ik hem beter begrijp. Hij is veel krachtiger geworden en zie het zelfs op het voetbalveld terug! Tevens ben ik heel blij dat hij beter slaapt, zich nu wel kan concentreren, zodat het op school ook veel beter gaat. De verontrustende mailtjes van zijn juf zijn gelukkig verleden tijd. Ook heb ik zelf veel gehad aan de gesprekken met Marieke" zegt vader Ron.

Lees hier meer recensies.

 

"Samen Sterk" - Traject van 6 maanden kost € 2500,00 en bestaat uit:

 • Persoonlijk intake-gesprek à 60 minuten, desgewenst bij jou thuis
 • 1e kindertherapie-sessie à 45 minuten
 • 11 opvolgende kindertherapie-sessies à 35 minuten
 • 8 ondersteunende gesprekken met jou à 45 minuten: vrij in te plannen naar jouw behoefte en desgewenst bij jou thuis
 • Iedere maand 2 keer telefonisch contact van 15 minuten
 • 2 verbindingssessies à 45 minuten met jou en je kind
 • Bezoek aan de leerkracht of kinderdagopvang/bso voor ondersteuning
 • Het Herinnerings-doe-boek t.w.v. € 34,95
 • Tekenmap en tekenboek/journal voor je kind om alles in te bewaren en thuis het geleerde toe te kunnen passen
 • Creatieve VIP-herinneringsworkshop voor jou, je kind en nog 3 personen met High Tea en High Ranja op een leuke locatie
 • Persoonlijk eindgesprek à 60 minuten, desgewenst bij jou thuis

 
De factuur ontvang je per mail voor de 1e afspraak. Betaling kan via internetbankieren worden voldaan of contant bij de 1e afspraak.
Betaling in 3 termijnen is mogelijk.

Gratis: gedurende de therapie mag je tussentijds altijd je vragen per mail aan mij voorleggen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is gratis, een extra service voor jou.

Omdat dit een intensief traject is, spreek ik maar met 2 gezinnen per half jaar af om dit traject te volgen. Omdat een ieder alle aandacht en betrokkenheid van mij verdient.

 

Meer weten?  

Bel of mail mij even, dan kijken we samen of dit traject iets is voor jullie.

 

Dit programma is met een speciale reden tot stand gekomen...

Ik weet als geen ander hoe het voelt om verdrietig te zijn. Omdat het leven anders liep dan ik gehoopt had en dromen los moest laten. Ook weet ik hoe het is om een geliefd persoon te moeten missen. Mijn lieve vriendin Olga, moeder van 2 jonge kinderen, overleed 6 jaar geleden. Ongelooflijk heftig en intens verdrietig. Ik zag en voelde wat het verdriet en grote gemis met mij deed. Maar ook met haar kinderen, haar gezin.

Door alles heen leerde ik hoe ik mijn verdriet lichter kon maken, hoe het tekenen mij daarbij hielp en hoe ik beter naar mijzelf kon luisteren. Dit deed ik niet alleen, want ik gunde mijzelf jaren geleden ook de nodige ondersteuning. Zo werd ik steeds sterker, gaf ik mijn leven nieuwe richting en volgde mijn hart om de opleiding tot kindertekentherapeut te volgen. Een paar jaar later schreef ik het Herinnerings-doe-boek: mijn verdriet kon ik ombuigen in iets moois om na te laten en anderen mee te helpen.

Ik koos er vooral voor te doen waar ik wèl invloed op had. Dat was voor mij een groot inzicht en heeft mij veel gebracht. Natuurlijk heb ik net als ieder ander ook mijn verdrietige momenten, want rouw eindigt nooit. Maar ik heb geleerd hoe ik  sneller mijn draai weer terug kan vinden. Inmiddels weet ik dat het mogelijk is om weer plezier te hebben in je leven. Dit alles geef ik nu met liefde door, want hoe waardevol is het om dit met jou en je kind te delen?

Ik kan mij zodoende heel goed inleven als jij en je kind een verdrietige periode meemaken. Het gaat gewoon vanzelf, ik hoef er geen moeite voor te doen. Daarom begrijp ik jullie als geen ander. Daar hebben we geen woorden voor nodig. Ik voel feilloos aan wat jij en  jouw zoon of dochter nodig hebben en op welke manier ik jullie daar het beste kan helpen.
Zo kunnen jullie samen na de begeleiding weer vrolijk, op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder, hoe mooi is dat?

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie betreffende polis. Informeer bij hen even of er vergoeding van toepassing is.