06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Rouw- en verliesbegeleiding kind

rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, rouwverwerking, enschede, hengelo, oldenzaal, twente

Het meest complete traject voor kinderen om hun hart te helen na een overlijden

Hoe fijn is het als je kind, ondanks het gemis van een geliefd persoon, toch weer plezier kan hebben en onbezorgd kan zijn.
Dat je samen over het verdriet kunt praten, omdat je weet dat dat er mag zijn en je juist zo met elkaar verbonden kunt voelen.
Dat jullie weten dat naast de huilbuien er bijvoorbeeld ook boosheid kan zijn, maar dat jullie weten hoe je daar op een goede manier mee om kunt gaan. Dat je ziet dat je kind het verdriet op een draaglijke manier en spelenderwijs kan verwerken, zonder er in te blijven hangen of zichzelf er helemaal in te verliezen.
Dat je kind geniet van het spelen met vriendinnetjes en dat ze met plezier naar school gaat.

Ik kan me goed voorstellen dat dit voor jouw kind nog niet de realiteit is. Zelfs jaren na een overlijden kan dit zo zijn en dat is heel normaal.
Je zou kunnen zeggen dat op iedere leeftijd je kind het gemis anders ervaart. Er is voor hen echt een leven met en zonder die geliefde persoon.
Om dat nieuwe leven aan te kunnen is liefdevolle begeleiding met praktische handvatten vaak nodig, zodat verdriet het geluk van je kind niet meer in de weg hoeft te staan.

 

Als jij als moeder de signalen herkent dat je kind het verdriet niet op eigen kracht kan verwerken en haar de begeleiding biedt die ze zo nodig heeft, kan zij zich weer verder ontwikkelen en doorgroeien. Samen genieten van leuke dingen. Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel verdriet lichter maken. Zo is er weer ruimte in het hart van je kind om plezier te hebben. Ook met jou!

 

Ieder kind verdient het om te vlinderen, blij en onbezorgd kind te zijn

 

Hallo trotse moeder!

Je bent blij en dankbaar moeder te zijn.
Je voelt je intens verantwoordelijk voor het geluk van je kind en doet daar alles voor.

Maar je merkt ook dat het moederschap de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Je voelt dat het niet altijd vanzelf gaat en je niet alles in de hand hebt...

Hoe zorg je ervoor dat je kind blij en gelukkig is?
Hoe beschermen je voor verdriet en narigheid?
Hoe ga je ermee om als je ziet dat je kind ergens in vastloopt en je niet goed weet hoe je kunt helpen?
Hoe blijf je in jezelf, je eigen kracht en intuïtie geloven als je innerlijke stem je daarvan afhaalt?

 

Je maakt je zorgen om je verdrietige kind en je vraagt je af hoe je samen, ondanks gemis van een geliefd persoon, weer plezier kunt hebben en kunt genieten. Het lijkt even verstopt, maar het is dichterbij dan je zou denken.

 

 

In dit traject ben ik er vier maanden voor jouw kind en voor jou 

In dit vier maandentraject bied ik je kind alle liefdevolle begeleiding die ze nodig heeft om haar hart te helen en verdriet te kunnen verwerken.
Met elkaar zorgen we ervoor dat je kind op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder kan. En uiteraard heb ik ook alle aandacht voor jou, want tijdens de persoonlijke gesprekken bied ik je alle ondersteuning die je nodig hebt, omdat je samen altijd sterker bent!

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken!

 

Hi there, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word ik helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen bereiken, helpen en inspireren. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen!
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al dit moois ook met jouw kind te mogen delen!

 

 

Na dit traject


► heeft je kind verdriet om de lieve overledene op een draaglijke manier kunnen verwerken

► heeft de zwaarte van gemis plaats gemaakt voor lichtheid en ermee om kunnen gaan

► weet je kind dat verdrietig zijn gewoon mag en niet verstopt hoeft te worden

► heeft je kind geleerd dat verdriet ook als boosheid of bang zijn kan voelen; dat dat heel normaal is en hoe ze daar mee om kan gaan met de praktische tips die ik haar geleerd heb

► geniet ze van spelen met andere kinderen en gaat ze vrolijk naar school

► heeft ze haar hart mogen helen, waardoor weer ruimte is voor plezier en leuke dingen

► gaat ze veel makkelijker om met alles wat met doodgaan en overlijden te maken heeft

► heeft je kind geleerd te verwoorden hoe het zich voelt, waardoor jij je kind beter begrijpt en je samen meer verbonden voelt

►weet jij hoe je je kind makkelijk uit een onbedaarlijke huilbui kunt halen en hoe je dit om kunt draaien, zodat ze er niet in blijft hangen

 

Hoe ziet het traject er praktisch uit

 

> Persoonlijk intakegesprek (45 min)

> 4 therapie-sessies (30 min) met je kind en samen napraten met jou erbij (5 min)

> 1 therapie-verbindingssessie voor jou en je kind samen (45 min)

> 1 tussentijds ondersteuningsgesprek in mijn praktijk (45 min)

> 1 tussentijds telefonisch gesprek (20 min)

> Contact met de leerkracht

> Persoonlijk eindgesprek (45 min)

 

PLUS:

> Een tekenboek voor je kind om te onthouden wat we samen gedaan hebben en om thuis oefeningen in te doen

> Een tekenmap om alle gemaakte tekeningen veilig in te bewaren

> Een handig e-book hoe je omgaat met boze, bange en verdrietige buien. Deze staat bomvol praktische tips die je thuis gelijk toe kunt passen mèt ontspannende tekenoefeningen voor je kind.

> Een video waarin ik je vertel hoe je van verdrietdagen (bv verjaardagen, overlijdensdagen en feestdagen) samen mooie herinnerdagen kunt maken

 

Investering voor dit traject is € 597,00 ineens of twee maandelijkse termijnen van € 307,00 als je dat beter uitkomt.  

 

"De therapie heeft mijn zoon heel erg goed gedaan. Hij heeft het verdriet om zijn overleden moeder een plekje in zijn leven kunnen geven. Daarnaast heeft hij van Marieke geleerd hoe hij kan aangeven wat er in zijn hoofd omgaat. Dit versterkt onze band, zodat ik hem beter begrijp. Hij is veel krachtiger geworden en zie het zelfs op het voetbalveld terug! Tevens ben ik heel blij dat hij beter slaapt, zich nu wel kan concentreren, zodat het op school ook veel beter gaat. De verontrustende mailtjes van zijn juf zijn gelukkig verleden tijd. Ook heb ik zelf veel gehad aan de gesprekken met Marieke" zegt vader Ron.

 

Is dit traject geschikt voor jouw kind?

Heeft jouw kind een overlijden meegemaakt? Misschien kort geleden of al wat langer terug?
Voelt ze zich alleen of onbegrepen in haar verdriet en vind jij het lastig om haar echt te kunnen helpen?
Merk je dat je kind de overledene wel eens ziet of ermee praat, maar dat ze jou dat niet goed durft te vertellen?
Verliest ze zich wel eens in een onbedaarlijke huilbui die kan ontaarden in een driftbui?
Voel je je machteloos omdat je dan niet meer tot haar door kan dringen?
Is doorslapen een probleem omdat er weer in bed geplast wordt of nachtmerries zijn?
Zie je dat het verdriet je kind in de weg zit om zichzelf te zijn en begroot je dat enorm?
Merk je dat ze zich afzondert en niet graag meer afspreekt na schooltijd? 
Is naar school gaan een no-go en is er wellicht een bezorgde juf die zich zorgen maakt om de lage cijfers of haar ontwikkeling?

Dan is dit traject zeker geschikt voor jouw kind!

Tezamen met mijn commitment om met liefdevolle aandacht jouw kind maximaal te begeleiden, is ook jouw commitment nodig om er helemaal voor te gaan belangrijk. Het is voor je kind superfijn en van grote waarde dat je waar mogelijk helpt, want samen ben je immers altijd sterker!

 

Ja, ik schrijf mijn kind graag in voor dit traject

 

Wat maakt dit traject zo bijzonder?

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring gaat het mij heel natuurlijk af om jouw verdrietige kind te begeleiden en ondersteunen.
Ik weet precies hoe je kind zich voelt en wat het meemaakt. Maar ik weet ook dat het absoluut mogelijk is om weer plezier te hebben en gelukkig te zijn.
Dat is wat ik met alle liefde doorgeef in dit traject en ook jou hierbij graag help! 

Lees hier meer over mijn specialisatie als je benieuwd bent hoe dit ontstaan is.

Ook bij deze sessies ga ik al tekenend met jouw kind aan de slag. Tekenen is voor kinderen een heel eigen manier om te vertellen hoe het zich voelt en wat er aan de hand is. Welke kleuren worden gebruikt, wat is waar getekend en welke symbolen zien we terug?

Het creatief uiten gaat dieper dan woorden kunnen aangeven. Dus heb ik met je kind gesprekjes op papier, want wat je kind in woorden niet kan vertellen, kan het met tekenen wel!

Zo worden er boze, bange, wens, droom, spannende, verdrietige tekeningen gemaakt waarbij we niets uit de weg gaan en waar ik je kind liefdevol in begeleid. Want alleen dan geven ze inzichten, komen we tot oplossingen en is er ruimte om verdriet los te kunnen laten.
Helpende tekeningen laten zien wat de kracht is die je kind al in zich heeft. Zo werken alle tekeningen samen om het hart van je kind te helen en verdriet te verwerken, zodat ze weer onbezorgd en blij kind kan zijn.

 

Nog vragen?

Bel of mail mij gerust!

 

Of misschien zit jouw vraag hier tussen?

 

1) Ik woon ver bij jou vandaan, is daar een mouw aan te passen?
De therapie voor je kind dient echt 1 op 1 plaats te vinden in mijn praktijk. Eenvoudigweg omdat je dan het meeste kunt bereiken samen. Zo zijn er kinderen die met hun moeder bijna twee uur reizen voor de therapie. Voor hen heb ik een traject op maat gemaakt. Dus bel of mail mij even, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

2) Als ik me aanmeld, gaan we dan gelijk al van start? Want hoe weet ik nou of de therapie wel past bij mijn kind?
Als jij je aanmeldt voor het traject, hebben we altijd eerst even een gratis en vrijblijvende kennismaking via de telefoon. Zo komen we er samen achter wat ik voor jullie kan betekenen.

3) Kan mijn kind met jou al even kennismaken voordat we van start gaan?
Als we besluiten het traject te starten en er een afspraak staat voor ons oudergesprek, stuur ik jouw kind een welkomstfilmpje. Mocht je kind het willen, dan kunnen we ook even samen Skypen, zodat jouw kind en ik elkaar gezien en gesproken hebben.

4) Ik vind iedere week naar jou toe best veel voor mijn kind, hoe ga je daarmee om?
Ook ik vind dat teveel en daarom zijn de sessies om de week. En als de situatie ernaar is, dan kunnen er ook gerust twee weken tussen zitten. Een vakantie is overigens ook geen enkel probleem.

5) Krijgt mijn kind huiswerk mee? Het is al zo druk met school, sport en spelen met vriendinnen
Ja, dat begrijp ik helemaal. Het is niet mijn bedoeling je kind gestresst te maken voor huiswerk, maar ik geef wel graag oefeningen mee voor thuis. Dit spreek ik met je kind af en meestal is dit er maar ééntje. Deze zijn vooral om je kind ook in huis en op school de nodige hulp te geven. Kinderen vinden het zelf juist vaak heel fijn en jij kunt ze er ook mee helpen. Dan geeft het jullie samen houvast.

6) Moet mijn kind goed kunnen tekenen?
Nee, absoluut niet! Het gaat niet om goed of mooi te kunnen tekenen, wel is het belangrijk dat je kind tekenen leuk vindt ;)

 

Nog handig om te weten

* geen doorverwijzing van een huisarts nodig

* geen wachtlijst, binnen één week kunnen we al samen aan de slag !
(wist je dat bij de Jeugd GGZ in onze regio een wachttijd is van ruim 6 weken voor de intake en 3 weken voor behandeling?)

* ik werk met kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 13 jaar

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Geen vergoeding? Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.