06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Rouw- en verliesbegeleiding ouder en kind

rouwverwerking kind, rouw en verlies, kindertherapie, gezinstherapie, verdriet verwerken, rouwverwerking, enschede, hengelo, oldenzaal, twente

Jullie maken samen een moeilijke periode mee in jullie leven in verband met het overlijden van een geliefd persoon in je gezin of familie. Je leven staat letterlijk op de kop en je weet dat het nooit meer wordt zoals het was.
Je merkt dat je ieder je eigen verdriet hebt en compleet in de overlevingsstand zit. Het lijkt alsof je de grip op je leven kwijt bent en vraagt je af of het ooit nog weer leuk wordt. 
Je hebt het gevoel jezelf opnieuw uit te moeten vinden. Wie ben je eigenlijk zonder die lieve persoon die overleden is?

Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind.
Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het mega-veel energie van jou, je bent 's avonds helemaal kapot.

Je houdt zoveel mogelijk je tranen in want je vindt het toch lastig dat je kind jou zien huilen. Het heeft al genoeg aan zichzelf en het eigen verdriet. Al merk je dat niet altijd en lijkt hij of zij er ogenschijnlijk wel “goed doorheen te komen”. Of nou ja, de ene keer beter dan de andere. Het gaat op en neer. Maar hoe lang nog?

Je kind lijkt zich aardig te redden. Maar toch...dat is de buitenkant. Wat als het zijn of haar verdriet voor jou verstopt? Zich vrolijker voordoet dan het geval is? Krijgt het daar later geen last van? Doe je het allemaal wel goed? 

Je hebt een hoofd vol vragen, maar je weet het even niet meer. En nu je er zo over nadenkt, zouden die driftbuien toch uit verdriet voortkomen? En heeft juf echt gelijk dat er wel veel praat over degene die zo mist wordt? Het lijkt alsof je elkaar sowieso veel minder begrijpt en je weet ook dat je eigen verdriet hier een grote rol in speelt: je kan het zelf nog maar nauwelijks bevatten, laat staan je kind. 

Jij loopt inmiddels op je tenen... energie heb je al tijden niet meer over. Laat staan voor rust en extra aandacht voor de kinderen. Doe je je kind tekort?

 

Als jij dit herkent, dan is dit programma voor jou en je kind

 

Verlang jij ook weer naar een stabiele basis en samen kunnen genieten?

Verlang je ernaar jullie leven weer op de rit te krijgen? Grip te hebben op je emoties en weten hoe je hier praktisch mee om kunt gaan, zowel voor jezelf als je kind?
Stukje bij beetje de zin terug te vinden voor jezelf én je gezin? Dat je het gemis op een bepaalde manier zou kunnen accepteren en zodoende samen jullie nieuwe leven met herinneringen tegemoet kunnen zien?

Zoek je houvast in hoe je om kunt gaan met wat iedereen van je vindt of hoe je het zou moeten doen?
Hoe je bij jezelf en jouw eigen keuzes kunt blijven en je hart te volgen, zonder daar schuldig over te voelen?
Je makkelijker 'nee' kunt zeggen als er iets door je familie of vrienden wordt gevraagd wat je echt niet wilt?

Verlang je ernaar dat iemand met je meekijkt, om zeker te weten dat het goed gaat met je kind?
Gun je je kind een veilige plek om zijn verhaal te kunnen uiten? 

Wens jij je kind liefdevolle aandacht, steun en houvast?
Zou je het fijn vinden als je kind zijn emoties op een goede manier weet te uiten, zodat boze of opstandige buien niet meer nodig zijn?

Kijk je ernaar uit weer energie over te hebben voor jezelf én je kind?
Met elkaar weer plezier kunnen hebben en voorzichtig nieuwe plannen maken?

Vol vertrouwen jullie nieuwe leven kunnen accepteren en daar, ondanks gemis, toch gezelligheid en ontspanning terugvinden?
Dat het verdriet natuurlijk blijft, maar dat het je dag niet meer in de greep houdt?

Dat dit het geluk van je kind niet in de weg hoeft te staan en dat het kan doorgroeien en plezier hebben?
Weer met zin naar school gaan en met vrolijke verhalen bij jou thuiskomen?

Dat, als jij een baan hebt, je het weer fijn vindt om dit op te pakken? 
Weer met vriendinnen af te spreken en daarnaar uitkijken?
Samen spelletjes doen en daar dan ook echt van kunnen genieten?

 

Het is dichterbij dan je denkt, ik ben er om jullie daarbij te ondersteunen

Verdriet accepteren en ermee om kunnen gaan moet je zelf doen, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Ik ben er om jullie in deze maanden liefdevol en stap voor stap te begeleiden. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en bij dagen waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om ze aan te kunnen, zodat je hier sterk doorheen komt samen.

Het programma is volledig op jullie gericht. En niet alleen om met verdriet leren omgaan, maar vooral opnieuw ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt.
Dat geeft jullie kracht! En ja, we ruimen (opgekropte) tranen op. Want zo is er weer ruimte in jullie hart voor leuke dingen en samen weer te kunnen genieten.

 

Hallo, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word ik helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen bereiken, helpen en inspireren. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen! En dat verdient jouw kind ook ;)
Vanuit eigen rouw- en verlieservaring is mijn specialisatie voor de begeleiding van verdrietige kinderen en hun ouders ontstaan. Want ook mijn leven kent zo de nodige obstakels en gebroken dromen. Ik verloor in een prille zwangerschap ons kindje en helaas moest ik de droom om moeder te worden loslaten. Dat was een heel proces waar ik met de nodige hulp doorheen ben gekomen. 
Een tweede groot verdriet was het overlijden van mijn lieve vriendin in februari 2012. Zij liet haar man en twee jonge kinderen achter. Ongelooflijk en in woorden niet uit te drukken... 

Ik ben na haar overlijden veel bij hen geweest en paste geregeld op de kinderen. Gedurende bijna drie jaar heb ik mijn praktijk mogen houden in het prachtige atelier van mijn overleden vriendin dat naast hun woonhuis gevestigd was. Het was de plek met mooie herinneringen aan haar, vele kopjes koffie en samen schilderen. Toen ik er mocht werken, leek het alsof ze er nog gewoon was... 
Door zo dichtbij haar gezin te zijn, zag en voelde ik wat het grote verlies en gemis met hen deed, naast mijn eigen gevoelens van verdriet die ik had. Ik was al met het boek begonnen, maar het kwam door mijn rouwproces stil te liggen. Toen ik het schrijven weer op kon pakken, was het bijzonder te voelen dat het boek completer was geworden door al wat ik heb ervaren; zowel voor mijzelf, met haar kinderen als de kinderen in mijn praktijk. Zo mocht ik het verdriet toch in iets moois omzetten en heb ik het boek opgedragen aan mijn overleden vriendin.  
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. En als kinderen weer gelukkig zijn, dan vind je dit ook terug bij de ouders. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al dit moois ook met jou en jouw kind te mogen delen!

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Voor wie?

Dit programma is speciaal voor jou én je kind als jullie in je gezin of familie een overlijden hebben meegemaakt of als er een naderend overlijden is. Als jij het jezelf én je kind gunt om liefdevol ondersteund te worden in het verdriet dat zo groots voelt.
Zelf verdrietig zijn is erg, maar dat je kind zo intens verdrietig is en worstelt, is vele keren erger. 

Jij hebt moeite om de draad op te pakken. Je loopt op je tenen en hebt geen energie meer over. Je weet ook niet waar te beginnen om jullie nieuwe leven weer op de rit te krijgen. Daarbij voel je je misschien ook tekort geschoten, want voelt je kind zich wel begrepen in zijn verdriet? En ja, wellicht heb je een schuldgevoel, omdat je niet voldoende rust en aandacht hebt om er voor je zoon of dochter te kunnen zijn.

 

We kunnen geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken 

 

Dat is ook absoluut voor jullie weggelegd! Je hoeft het niet alleen te doen, in dit traject help ik jullie hier liefdevol bij.

 

Het 6 maanden-programma ziet er zo uit:

 • 12 sessies 
 • 3 - 12 jaar 
 • start in overleg 
 • 9 kindsessies van 1 uur
 • 3 ouder- en kindsessies van 1 uur
 • Persoonlijk intake- en eindgesprek van 45 min.
 • 5 keer telefonische evaluatie van 30 min. 
 • Contact met de leerkracht
 • Coffee, share & support-ochtend met andere moeders 
 • Vrolijke middag voor je kind met 3 vriendjes van 1 uur 
 • Herinnerings-doe-boek twv € 34,95
 • Tekenboek en Tekenmap voor je kind
 • Na ieder sessie praktische en waardevolle tips voor thuis

 

Dit meest uitgebreide traject waarin ik jou en je kind samen gedurende 6 maanden liefdevol begeleid, kost € 1769,00 ineens, 3 maandelijkse termijnen van € 595,00 óf 6 maandelijkse termijnen van € 299,00.
De (eerste) factuur ontvang je via de mail na het persoonlijk intakegesprek. 

Is je kind nog heel erg jong? Dan is een sessie van 1 uur waarschijnlijk teveel. Ik zal in dat geval de 9 kindsessies naar 30 minuten inplannen. Uiteraard wordt dan het bedrag lager. 

Iedere situatie, ieder verdriet en ieder kind is uniek. Daarom is ook dit prorgramma geheel op maat afgestemd, wat inhoudt dat ik bij iedere sessie kijk en invoel wat jouw kind en jij nodig hebben op dat moment. Ook plannen we in overleg de desbetreffende afspraken en waar jullie behoefte aan hebben. Want alleen dan kunnen we samen het meeste bereiken. 

 

Hoe en wanneer kun je starten?

Als je interesse hebt in het traject, beginnen we altijd eerst met een gratis telefonisch consult van 30 minuten. Voordat we dan daadwerkelijk van start gaan, stel ik graag een éénmalige therapiesessie met je kind (€97,00) voor om te kijken of we samen een match hebben waarbij we ook kunnen zien of dit het juiste traject is voor jullie. Deze sessie is inclusief een telefoongesprek met jou om dit te bespreken. 

Je kunt op ieder gewenst moment starten, er is geen wachtlijst. Dit betekent dat we na ons eerste contact binnen een week al kunnen beginnen!

 

Interesse? 

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend telefonisch consult van 30 minuten om samen kennis te maken. Ik luister graag naar jouw verhaal en vertel daarin wat ik voor jullie kan betekenen.

 

Ik kijk er echt enorm naar uit om jou en je kind te ontmoeten en jullie samen deze maanden te begeleiden! 

 

Ja, ik heb interesse en maak graag een afspraak voor een gratis telefonisch consult

 

Nog handig om te weten

* geen doorverwijzing van een huisarts nodig

* geen wachtlijst, binnen één week kunnen we al samen aan de slag

* ik werk met kinderen vanaf 3 jaar

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden, doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer zelf even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.

Soms wordt de therapie niet (volledig) vergoed en moet je zelf (bij)betalen. Het is goed om dan te bedenken: hoeveel is het je waard om weer een gelukkig en blij kind om je heen te hebben?