06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Rouw- en verliesbegeleiding ouder, kind en gezin

rouwverwerking, ouder en kind, gezinsbegeleiding, verdriet, kindertherapie, rouwtherapie, twente, enschede, oldenzaal, hengelo, borne

Je bent nog wat dromerig en bijna wakker, heb je wel geslapen? De nacht leek weer veel te kort. Ook deze keer. Je merkt dat je met je gezicht half op een zakdoek ligt. Oja, je bent huilend in slaap gevallen. Heel stilletjes zodat de kinderen je niet zouden horen.
Je kijkt naast je, maar de plek is leeg. Hij ligt er echt niet meer. Je man. Je liefste. De vader van je kinderen. Overleden.. Het is geen droom, het is een nachtmerrie.
Ineens ben je klaarwakker. Een nieuwe dag wacht, Nee hè, kon je maar blijven liggen en gewoon helemaal niks moeten. Niks..

Een kamer verderop liggen er nog twee te slapen. Bij elkaar in bed, wie had dat ooit gedacht. Soms water en vuur met volop geruzie, maar sinds kort vallen ze bij elkaar in bed in slaap. Ze vinden troost bij elkaar en kletsen samen honderuit over hun vader.
Je merkt dat ze dat bij jou steeds minder doen. Of zouden ze je willen ontzien?

Tja, je verdriet is megagroot. Ondraaglijk. Dat zullen ze vast aanvoelen. Althans, dat heb je ooit eens gehoord. Geen idee meer van wie, maar het zal vast zo zijn.

Ze lijken zich aardig te redden. Maar toch...dat is de buitenkant. Wat als ze hun verdriet teveel voor jou opkroppen? Zich vrolijker voordoen dan ze zijn? Krijgen ze daar later geen last van? Je voelt een soort van schuldgevoel.

En nu je er zo over nadenkt, zouden die driftbuien van de jongste toch uit verdriet voortkomen om z’n vader? Je kunt met hem soms echt geen land bezeilen. Sta je weer ruziënd tegenover elkaar en komt de oudste ertussen om jullie te sussen. Dat is natuurlijk niet haar taak en dat maakt je verdrietig. Er worden dingen gezegd, nou ja geschreeuwd, waar je beiden later spijt van hebt. En je voelt je onmachtig omdat je elkaar steeds meer kwijt dreigt te raken omdat je elkaar niet meer begrijpt.

Jij loopt inmiddels op je tenen... energie heb je al tijden niet meer over. Laat staan voor rust en extra aandacht voor de kinderen. Doe je ze tekort?

 

Herken je dit?

Jullie maken samen een moeilijke periode mee in jullie leven in verband met het overlijden van vader, moeder, zoontje of dochter. Je leven staat letterlijk op de kop en je weet dat het nooit meer wordt zoals het was.
Je merkt dat je ieder je eigen verdriet hebt en compleet in de overlevingsstand zit. Het lijkt alsof je de grip op je leven kwijt bent en vraagt je af of het ooit nog weer leuk wordt. 
Je hebt het gevoel jezelf opnieuw uit te moeten vinden. Wie ben je eigenlijk zonder die lieve persoon die overleden is?

Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind.
Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het mega-veel energie van jou, je bent 's avonds helemaal kapot.
Je houdt zoveel mogelijk je tranen in, je kind heeft het immers als moeilijk genoeg. Al merk je dat niet altijd en lijkt hij of zij er ogenschijnlijk wel “goed doorheen te komen”.

Het overlijden is kort geleden, maar kan ook heel goed een aantal jaren geleden zijn. Ook dan komen deze gevoelens en gedachten voor.
Dat is heel normaal.

 

Als jij dit herkent, dan is dit programma voor jou en je kind

 

Wil jij jullie leven ook weer op de rit?

Verlang je ernaar jullie leven weer op de rit te krijgen? Grip te hebben op je emoties en weten hoe je hiermee praktisch om kunt gaan?
Stukje bij beetje de zin terug te vinden, al was het maar voor je kind? Om samen weer jullie band te voelen en elkaar beter te begrijpen?

Zou je het fijn vinden als je kind zijn emoties op een goede manier weet te uiten, zonder geschreeuw of geruzie?
Kijk je ernaar uit weer energie over te hebben voor jezelf én je kind?
Met elkaar weer plezier kunnen hebben en voorzichtig plannen maken?
Vol vertrouwen jullie nieuwe leven kunnen accepteren en daar, ondanks gemis, toch gezelligheid en ontspanning terugvinden?
Dat het verdriet natuurlijk blijft, maar dat het je dag niet meer in de greep houdt?
Dat dit het geluk van je kind niet in de weg hoeft te staan en dat het kan doorgroeien en plezier hebben?
Weer met zin naar school gaan en met vrolijke verhalen bij jou thuiskomen?
En dat jij het weer fijn vindt om je werk op te pakken?

 

Het is dichterbij dan je denkt, ik ben er om jullie te helpen!

Ja, verdriet verwerken moet je zelf doen, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Ik ben er om jullie in deze maanden liefdevol en stap voor stap te begeleiden. In het tempo dat jullie fijn vinden. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en bij dagen waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om ze aan te kunnen, zodat je hier sterk doorheen komt samen.

Het programma is volledig op jullie gericht. En niet alleen op het verdriet, maar vooral opnieuw ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt.
Dat geeft jullie kracht! En ja, we ruimen (opgekropte) tranen op. Want zo is er weer ruimte in jullie hart voor leuke dingen en samen weer te kunnen genieten.

 

Hi there, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word ik helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen bereiken, helpen en inspireren. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen! En dat verdien jij ook ;)
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. En als kinderen weer gelukkig zijn, dan vind je dit ook terug bij de ouders. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al dit moois ook met jou en jouw kind te mogen delen!

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Voor wie?

Dit programma is speciaal voor jou én je kind (vanaf 3 jaar) als jullie in je gezin een overlijden hebben meegemaakt. Als jij het jezelf én je kind gunt om liefdevol ondersteund te worden in het verdriet dat zo groots voelt.
Zelf verdrietig zijn is erg, maar dat je kind zo intens verdrietig is en worstelt, is vele keren erger. 

Jij hebt moeite om de draad op te pakken. Je loopt op je tenen en hebt geen energie meer over. Je weet ook niet waar te beginnen om jullie nieuwe leven weer op de rit te krijgen. Daarbij voel je je misschien ook tekort geschoten, want voelt je kind zich wel begrepen in zijn verdriet? En ja, wellicht heb je een schuldgevoel, omdat je niet voldoende rust en aandacht hebt om er voor je zoon of dochter te kunnen zijn.

 

Verwerk je verdriet en maak ruimte in jullie harten om weer blij en gelukkig te kunnen zijn!

 

Dat is ook absoluut voor jullie weggelegd! Je hoeft het niet alleen te doen, in dit 6 of 3 maandenprogramma help ik jullie hierbij.

 

Het programma ziet er zo uit:

►persoonlijk intakegesprek, desgewenst bij jou thuis

►6 therapie-sessies met je kind 1x per maand

►6 sessies ouder en kind 1x per maand

►6 persoonlijke ondersteuningsgesprekken 1x per maand

►Contact met de leerkracht voor maximale ondersteuning

►Persoonlijk eindgesprek, desgewenst bij jou thuis

►Praktische tips voor meer rust om thuis gelijk toe te passen

 

PLUS:

+ Tekenboek en Tekenmap voor je kind om alles in te bewaren
+ Ebook “Zo maak je van verdrietdagen samen herinnerdagen”
+ Gratis deelname voor één les aan de tekengroep “Teken je gevoel en heel  je hart”

 

Je investering voor dit meest volledige ouder en kind-programma van 6 maanden is 6 keer € 239,00/maand of € 1427,00 ineens.
Kies je liever voor een 3 maandenprogramma? Dat kan, dan betaal je 3 keer € 287,00/maand of € 847,00,00 ineens.

 

Gun jij je kind en je jezelf nèt iets meer? Kies dan voor de VIP variant van dit programma en jullie kunnen uitkijken naar:

►Vrolijke Middag voor je kind met 3 vriendjes

►Verwenmiddag op een mooie locatie voor 8 personen uit je gezin, familie en/of vriendenkring om de overledene samen te herinneren

►Workshop “Liefdevol en ontspannen opvoeden in tijden van verdriet” tezamen met andere ouders in eenzelfde situatie

Voor het 6 maanden VIPprogramma betaal je 6 x € 284,00/maand of € 1697,00 ineens.
Voor het 3 maanden VIPprogramma betaal je 3 x € 374,00/maand of € 1119,00 ineens.

 

 

Wat maakt dit traject zo bijzonder?

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring gaat het mij heel natuurlijk af om jou en jouw verdrietige kind te begeleiden en ondersteunen.
Ik weet precies hoe jullie je voelen en wat jullie meemaken. Maar ik weet ook dat het absoluut mogelijk is om weer plezier te hebben en gelukkig te zijn.
Dat is wat ik met alle liefde doorgeef in dit traject en ook jou hierbij graag help! 

Lees hier meer over mijn specialisatie als je benieuwd bent hoe dit ontstaan is.

Ook bij deze sessies ga ik al tekenend met jouw kind aan de slag. Tekenen is voor kinderen een heel eigen manier om te vertellen hoe het zich voelt en wat er aan de hand is. Welke kleuren worden gebruikt, wat is waar getekend en welke symbolen zien we terug?

Het creatief uiten gaat dieper dan woorden kunnen aangeven. Dus heb ik met je kind gesprekjes op papier, want wat je kind in woorden niet kan vertellen, kan het met tekenen wel!

 

Komen jullie gratis en vrijblijvend kennismaken?

Dit programma begin je niet zomaar, dat begrijp ik maar al te goed. Zet daarom een kleine eerste stap en kom samen met je kind gratis en vrijblijvend kennismaken. Ik luister graag naar jullie verhaal en vertel met liefde wat ik voor jullie kan betekenen.

Mail of bel mij, dan maken we gauw een afspraak. Ik kijk naar jullie uit!

 

Nog handig om te weten

* geen doorverwijzing van een huisarts nodig

* geen wachtlijst, binnen één week kunnen we al samen aan de slag !
Wist je dat bij de Jeugd GGZ in onze regio een wachttijd is van 14 weken voor de intake en 3 weken voor behandeling voor kinderen vanaf 6 jaar?
(Bron: website JeugdGGZ dd augustus 2020)

* ik werk met kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 13 jaar

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Geen vergoeding? Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.