06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Rouw- en verliesbegeleiding Ouder & Kind - Jullie leven weer op de rit

rouwverwerking kind, rouwverwerking kind en gezin, rouw en verlies, marieke de boer, overlijden, therapie kind, kindertherapie, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Jullie maken samen een moeilijke periode mee in jullie leven in verband met het overlijden van een geliefd persoon in je gezin of familie. Je leven staat letterlijk op de kop en je weet dat het nooit meer wordt zoals het was.

Je merkt dat je ieder je eigen verdriet hebt en compleet in de overlevingsstand zit. Het lijkt alsof je de grip op je leven kwijt bent en vraagt je af of het ooit nog weer leuk wordt. 
Je hebt het gevoel jezelf opnieuw uit te moeten vinden. Wie ben je eigenlijk zonder die lieve persoon die overleden is?

Vooral de dagelijkse dingen gaan op de automatische piloot, je valt van de ene dag in de andere. En dat geldt ook voor je kind.
Je doet ontzettend je best om alles draaiende te houden en het toch leuk te maken. Maar wat vergt het mega-veel energie van jou, je bent 's avonds helemaal kapot.

Je houdt zoveel mogelijk je tranen in want je vindt het toch lastig dat je kind jou zien huilen. Het heeft al genoeg aan zichzelf en het eigen verdriet. Al merk je dat niet altijd en lijkt hij of zij er ogenschijnlijk wel “goed doorheen te komen”. Of nou ja, de ene keer beter dan de andere. Het gaat op en neer. Maar hoe lang nog?

Je kind lijkt zich aardig te redden. Maar toch...dat is de buitenkant. Wat als het zijn of haar verdriet voor jou verstopt? Zich vrolijker voordoet dan het geval is? Krijgt het daar later geen last van? Doe je het allemaal wel goed? 

Je hebt een hoofd vol vragen, maar je weet het even niet meer. En nu je er zo over nadenkt, zouden die driftbuien toch uit verdriet voortkomen? En heeft juf echt gelijk dat er wel veel praat over degene die zo mist wordt? Het lijkt alsof je elkaar sowieso veel minder begrijpt en je weet ook dat je eigen verdriet hier een grote rol in speelt: je kan het zelf nog maar nauwelijks bevatten, laat staan je kind. 

Jij loopt inmiddels op je tenen... energie heb je al tijden niet meer over. Laat staan voor rust en extra aandacht voor de kinderen. Doe je je kind tekort?

 

Als jij dit herkent, dan is dit 6 maanden programma voor jou en je kind

 

Verlang jij er ook naar om jullie leven weer op de rit te krijgen? 

Verlang je ernaar jullie leven weer op de rit te krijgen? Grip te hebben op je emoties en weten hoe je hier praktisch mee om kunt gaan, zowel voor jezelf als je kind?
Stukje bij beetje de zin van het leven terug te vinden voor jezelf én je gezin? Dat je het gemis op een bepaalde manier zou kunnen accepteren en zodoende samen jullie nieuwe leven met herinneringen tegemoet kunnen zien?

Zoek je houvast in hoe je om kunt gaan met wat iedereen van je vindt of hoe je het zou moeten doen?
Hoe je bij jezelf en jouw eigen keuzes kunt blijven en je hart te volgen, zonder daar schuldig over te voelen tegenover familie en vrienden?
Je makkelijker 'nee' kunt zeggen als er iets door je omgeving wordt gevraagd wat je echt niet wilt?

Verlang je ernaar dat iemand met je meekijkt, om zeker te weten dat het goed gaat met je kind? En met jullie samen?
Gun je je kind en jezelf een veilige plek om jullie verhaal en verdriet te kunnen uiten? 

Wens jij je kind liefdevolle aandacht, steun en houvast?
Zou je het fijn vinden als je kind zijn emoties op een goede manier weet te uiten, zodat boze of opstandige buien niet meer nodig zijn?

Kijk je ernaar uit weer energie over te hebben voor jezelf én je kind?
Met elkaar weer plezier kunnen hebben en voorzichtig nieuwe plannen maken?

Vol vertrouwen jullie nieuwe leven kunnen accepteren en daar, ondanks gemis, toch gezelligheid en ontspanning terugvinden?
Dat het verdriet natuurlijk blijft, maar dat het je dag niet meer zo bepaalt?

Dat dit het geluk van je kind niet in de weg hoeft te staan en dat het kan doorgroeien en plezier hebben?
Weer met zin naar school gaan en met vrolijke verhalen bij jou thuiskomen?

Dat, als jij een baan hebt, je het weer fijn vindt om dit op te pakken? 
Weer met vriendinnen af te spreken en daarnaar uitkijken?
Samen spelletjes doen en daar dan ook echt van kunnen genieten?

 

Het is dichterbij dan je denkt, ik ben er om jullie daarbij te ondersteunen

Verdriet accepteren en ermee om kunnen gaan moet je zelf doen, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Ik ben er om jullie in deze maanden liefdevol en stap voor stap te begeleiden. We hebben aandacht voor kleine en grote dingen, voor dagen waar je tegenop ziet en bij dagen waarbij je het liefst in je bed zou blijven liggen. Ik leer je om ze aan te kunnen, zodat je hier sterk doorheen komt samen.

Het programma is volledig op jullie gericht. En niet alleen om met verdriet leren omgaan, maar vooral opnieuw ontdekken wat je leuk vindt en waar je blij van wordt.
Dat geeft jullie kracht! En ja, we ruimen (opgekropte) tranen op. Want zo is er weer ruimte in jullie hart voor leuke dingen en samen weer te kunnen genieten.

 

Herinneren doe je samen, maar verdriet verwerken ook

Je hoeft elkaar niet uit het oog te verliezen als je ieder je eigen verdriet hebt. Dat is misschien wel iets waar je bang voor bent. Maar als je het samen doet, blijf je je verbonden voelen en begrijp je elkaar nog beter. Zo herinner je samen en verwerk je samen. Samen ben je altijd sterker en help je elkaar op weg om je veerkrachtiger te mogen voelen. Ik help jullie daar met heel mijn hart mee. 

 

Hallo, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word ik helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen bereiken, helpen en inspireren. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen! En dat verdient jouw kind ook ;)
Vanuit eigen rouw- en verlieservaring is mijn specialisatie voor de begeleiding van verdrietige kinderen en hun ouders ontstaan. Want ook mijn leven kent zo de nodige obstakels en gebroken dromen. Ik verloor in een prille zwangerschap ons kindje en helaas moest ik de droom om moeder te worden loslaten. Dat was een heel proces waar ik met de nodige hulp doorheen ben gekomen. 
Een tweede groot verdriet was het overlijden van mijn lieve vriendin in februari 2012. Zij liet haar man en twee jonge kinderen achter. Ongelooflijk en in woorden niet uit te drukken... 

Ik ben na haar overlijden veel bij hen geweest en paste geregeld op de kinderen. Gedurende bijna drie jaar heb ik mijn praktijk mogen houden in het prachtige atelier van mijn overleden vriendin dat naast hun woonhuis gevestigd was. Het was de plek met mooie herinneringen aan haar, vele kopjes koffie en samen schilderen. Toen ik er mocht werken, leek het alsof ze er nog gewoon was... 
Door zo dichtbij haar gezin te zijn, zag en voelde ik wat het grote verlies en gemis met hen deed, naast mijn eigen gevoelens van verdriet die ik had. Ik was al met het boek begonnen, maar het kwam door mijn rouwproces stil te liggen. Toen ik het schrijven weer op kon pakken, was het bijzonder te voelen dat het boek completer was geworden door al wat ik heb ervaren; zowel voor mijzelf, met haar kinderen als de kinderen in mijn praktijk. Zo mocht ik het verdriet toch in iets moois omzetten en heb ik het boek opgedragen aan mijn overleden vriendin.  
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. En als kinderen weer gelukkig zijn, dan vind je dit ook terug bij de ouders. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al dit moois ook met jou en jouw kind te mogen delen!

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Voor wie?

Dit programma is speciaal voor jou én je kind als jullie in je gezin of familie een overlijden hebben meegemaakt of als er een naderend overlijden is. Als jij het jezelf én je kind gunt om liefdevol ondersteund te worden in het verdriet dat zo groots voelt.
Zelf verdrietig zijn is erg, maar dat je kind zo intens verdrietig is en worstelt, is vele keren erger. 

Jij hebt moeite om de draad op te pakken. Je loopt op je tenen en hebt geen energie meer over. Je weet ook niet waar te beginnen om jullie nieuwe leven weer op de rit te krijgen. Daarbij voel je je misschien ook tekort geschoten, want voelt je kind zich wel begrepen in zijn verdriet? Want wellicht heb je een schuldgevoel, omdat je niet voldoende rust en aandacht hebt om er voor je zoon of dochter te kunnen zijn. Maar ja, je hebt momenteel ook genoeg aan jezelf... 

 

Het Ouder & Kind traject van 6 maanden kost € 995,00 en ziet er zo uit:

persoonlijk intakegesprek (30 min) in mijn praktijk, telefonisch of bij jou thuis*

► 4 individuele therapie-sessies met je kind (60 min) inclusief 15 minuten samen napraten met jou erbij 

► 2 therapie-sessies ouder en kind (45 min) voor nog meer verbinding en om elkaars verdriet beter te kunnen begrijpen 

► 2 oudersessies (45 min) in mijn praktijk of bij jou thuis* voor maximale ondersteuning

► 3 telefonische evaluatiegesprekken (20 min) om te bespreken hoe het gaat en waar je tegenaan loopt

► contact leerkracht om ervoor te zorgen dat ook op school jouw kind gehoord en gezien wordt en zonodig fijne ideeën hiervoor aan te dragen 

► tekenboek en tekenmap om alles in te bewaren en onthouden

► teken-je-blij middag voor jouw kind tezamen met vriendjes (max 4 kinderen) 

► persoonlijk eindgesprek (30 min) in mijn praktijk, telefonisch of bij jou thuis*

Dit liefdevolle en meest uitgebreide traject voor jou en je kind samen kost € 995,00.
Het is ook mogelijk om in 3 termijnen van € 339,00 of 6 termijnen van € 179,00 te betalen.

Het traject is geheel op maat afgestemd op wat jullie nodig hebben. Qua planning en afspraken: dit gaat in volledig overleg met jou. 

 

* indien je graag wilt dat ik bij jou thuiskom voor de persoonlijke gesprekken, dan kan dat. Hiervoor geldt per afspraak € 50,00 extra, inclusief reiskostenvergoeding. 

 

Aanvullende opties

+ € 30,00: bij aanschaf van het Herinnerings-doe-boek twv € 34,95 wat ik graag bij de therapie gebruik

 

Hoe en wanneer kun je starten?

Ik ben er voor jullie, met alle liefde en aandacht. Als dit goed voelt voor jou, laten we dan beginnen met een Start-Up traject om te kijken wat er speelt bij jullie, waar je tegenaan loopt en waar je graag hulp bij zou willen hebben. Na de sessie met je kind heb ik een goed beeld kunnen vormen zodat ik je kan adviseren of het 3 maanden traject passend is voor jouw kind. 

Het Start-Up traject bestaat uit:
* een telefonisch gesprek van 20 minuten
* een therapie-sessie met je kind bij mij in de praktijk van 45 minuten incl. 15 minuten met jou erbij
* een telefonisch evaluatiegesprek van 15 minuten in de week na deze sessie

Kosten zijn € 97,00 en wordt contant of middels een betaalverzoek voldaan tijdens de afspraak in de praktijk. 

 

Ja, ik heb interesse en maak graag een afspraak voor een telefonisch gesprek

 

Nog handig om te weten

* geen doorverwijzing van een huisarts nodig

* geen wachtlijst, binnen één week kunnen we al samen aan de slag

* afspraken plannen we om de week 

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden, doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer zelf even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.