06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen vanaf 3 jaar

rouwverwerking kind, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapie, marieke de boer, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Hoe fijn is het als je kind na een emotionele gebeurtenis het verdriet daaromheen kan verwerken, zodat er weer ruimte is voor plezier en leuke dingen? Dat je in alles merkt dat je kind helemaal zichzelf kan zijn?

Hoe blij word je als je ziet hoe je kind weer heerlijk speelt met vriendjes, het op school goed gaat en naar de zin heeft, weer beter slaapt en het thuis weer lekker loopt? Misschien verlang je ernaar dat het weer gewoon leuk en gezellig kan zijn en dat je samen onbezorgd kunt genieten. 

Om dit te kunnen bereiken heb je soms een steuntje in de rug nodig. Iemand die liefdevol met je meekijkt en jouw kind helpt verdriet een plekje te geven. Omdat jij als moeder heel veel kunt, maar het soms toch even niet meer weet. Hopelijk kan ik je geruststellen: je bent absoluut niet de enige. Hoe krachtig is het dan om hulp te vragen die je kind zo nodig heeft om goed door een verdrietige tijd heen te komen.  

 

In dit traject krijgt jouw kind alle ondersteuning die het nodig heeft. Samen gaan we 3 maanden op pad en neem ik je kind liefdevol aan mijn hand mee

 

Hiervoor heb ik de speciale Aandacht-Groei-Geluk methode ontwikkeld.

Als er Aandacht is voor verdriet en dit de gelegenheid krijgt om te uiten, kan het verwerkt worden, zodat er weer ruimte is in het hart voor plezier en leuke dingen. Dat maakt dat kinderen verder kunnen Groeien en weer Gelukkig kunnen zijn. 

In de afgelopen 11 jaar heb ik vele kinderen met deze methode zien opbloeien.

 

Dat gun ik jouw kind ook!

Ik help je kind stap voor stap, spelenderwijs en op een luchtige, creatieve manier verdriet verwerken, zodat het weer blij kan zijn en lekker in z’n vel zit.  

Je kind zal beter begrijpen waarom het zich zo verdrietig voelt en hoe het dit op een veilige manier kan uiten en verwoorden, waardoor jullie elkaar ook beter zullen begrijpen. Dit versterkt jullie band nog meer. 

Ik geef jou en je kind praktische tips mee die jullie thuis heel makkelijk toe kunnen passen als er verdrietige buien zijn. En ja, misschien had je al gemerkt dat bij verdriet vaak boosheid, driftbuien en angst zit, dus ook hierbij help ik jullie op een ontspannen manier mee omgaan.

We kunnen geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken, zodat er weer ruimte is in het hart voor plezier en leuke dingen!

 

Na dit traject


► heeft je kind verdriet kunnen accepteren en verwerken waardoor het lichter voelt   

► heeft je kind met verdriet leren omgaan 

► weet je kind dat verdrietig zijn gewoon mag en niet verstopt hoeft te worden

► heeft je kind geleerd dat verdriet ook als boosheid of bang zijn kan voelen; dat dat heel normaal is en hoe het daar mee om kan gaan met de praktische tips die ik je kind geleerd heb

► geniet het weer van spelen met vriendjes en gaat het weer vrolijk naar school

► zijn schoolprestaties weer zoals je gewend was

► heeft het verdriet kunnen uiten, waardoor weer ruimte is voor plezier en leuke dingen

► heeft je kind geleerd te verwoorden hoe het zich voelt, waardoor jij je kind beter begrijpt en je samen meer verbonden voelt

► weet jij hoe je je kind makkelijk uit een onbedaarlijke huilbui kunt halen en hoe je dit om kunt draaien, zodat het er niet in blijft hangen

 

Je hoeft het niet alleen te doen, zet vandaag alvast de eerste stap met het Start-Up traject

Ik ben er voor jullie, met alle liefde en aandacht. Als dit goed voelt voor jou, laten we dan beginnen met een Start-Up traject om te kijken wat er speelt bij jullie, waar je tegenaan loopt en waar je graag hulp bij zou willen hebben. Na de sessie met je kind heb ik een goed beeld kunnen vormen zodat ik je kan adviseren of het 3 maanden traject passend is voor jouw kind. 

Het Start-Up traject bestaat uit:
* een telefonisch gesprek van 20 minuten
* een therapie-sessie met je kind bij mij in de praktijk van 45 minuten incl. 15 minuten met jou erbij
* een telefonisch evaluatiegesprek van 15 minuten in de week na deze sessie

Kosten zijn € 97,00 en wordt contant of middels een betaalverzoek voldaan tijdens de afspraak in de praktijk. 

 

Ja, ik maak eerst graag een afspraak voor een telefonisch gesprek met jou, Marieke 

 

Voelt het voor jou en je kind fijn om door mij verder begeleid te worden? Dan kun je kiezen voor het 3 maanden traject "Spelenderwijs Verdriet Verwerken" en dat ziet er zo uit:

 

► Digitale intake 

► 3 therapiesessies 1 op 1 met je kind (45 min) plus 15 minuten samen napraten met jou erbij (sessies vinden om de week plaats)

► 1 ouder en kind sessie (60 min) voor nog meer verbinding samen en om elkaar beter te begrijpen 

► 1 oudersessie  (30 min) telefonisch of in de praktijk na de tweede therapiesessie om te bespreken hoe het gaat 

► Persoonlijk eindgesprek (30 min) telefonisch of in de praktijk

 

Plus:

► Praktische handvatten en speelse oefeningen voor je kind voor extra houvast thuis en op school 

► 3 keer tussentijds mailcontact voor vragen en ondersteuning

► Tekenboek en Tekenmap om alles in te bewaren en te onthouden

 

Dit liefdevolle programma kost € 595,00

Het bedrag kan ook in 3 maandelijkse termijnen van € 199,00 worden betaald.

Het traject is geheel op maat afgestemd, bij iedere sessie voel en kijk ik wat jouw kind op dat moment nodig heeft. 

Een doorverwijzing is niet nodig. Je kunt op ieder gewenst moment starten en er is geen wachtlijst. Dit betekent dat we na ons eerste contact binnen een week al kunnen beginnen. 

 

Is jouw kind tussen de 3 en 6 jaar?

Uit ervaring weet ik dat voor jonge kinderen tussen de 3 en 6 jaar de sessies van 60 minuten te lang zijn. Ik kijk daarom met jou wat voor jouw jonge kind het meest fijn is qua duur van de sessie. Dat kan variëren van 20 minuten voor de allerkleinsten tot 45 minuten bij de iets grotere kinderen. Ik maak dan een traject voor jouw kind geheel op maat, waarbij het bedrag dus lager zal komen te liggen dan je hierboven leest.

 

Ja, ik heb interesse en maak graag een afspraak voor een telefonischgesprek

 

Waarom geen losse sessies maar een traject?

Uit ervaring weet ik dat een traject met opvolgende afspraken bij rouw en verlies het meest effect heeft in plaats van telkens losse sessies. Dit traject is geheel op elkaar afgestemd en met alle liefde samengesteld met als doel de meest fijne resultaten te bereiken om verdriet spelenderwijs te kunnen verwerken. 

Ik loop 3 maanden met alle liefdevolle aandacht met jullie mee, waarbij jij als ouder al jouw vragen aan mij kunt stellen. Jij wilt immers alles zo goed mogelijk doen en wenst je kind de allerbeste begeleiding die je je maar kunt bedenken. Gedurende deze maanden geef ik jullie mijn volledige commitment en ben ik nauw bij jullie betrokken. Dat kan alleen tijdens een traject als we elkaar met grote regelmaat zien en spreken. 

 

Aanvullende opties 

+ € 30,00: bij aanschaf van het Herinnerings-doe-boek twv € 34,95 wat we bij de begeleiding gebruiken 
+ € 50,00: contact met de leerkracht indien je merkt als het op school niet zo lekker loopt en er weinig/geen begrip is voor de situatie van jouw kind

 

Moeders (en vaders ;) vertellen…

“Het is zo ontzettend fijn om te zien dat het verdriet mijn zoon niet meer belemmert in zijn eigen doen en laten. Natuurlijk moet hij nog wel eens huilen om zijn overleden opa, zijn grote vriend, maar de huilbuien duren nu veel korter en hij weet nu wat hem hierbij helpt. Dankzij jouw tips.” aldus een moeder. 

“Mijn dochter begrijpt nu waarom ze, naast het intens verdriet hebben, ook boos of opstandig is. Het heeft allemaal te maken met onze echtscheiding. Voor mij is dit ook een verheldering, want ik zag het vaak als lastig of onhandelbaar. Nu weet ik dat er verdriet onder zit en daar heeft Marieke haar mee geholpen. Dat heeft alles omgeturnd. We kunnen het nu samen bespreken en dat voelt alsof we er grip op hebben, wat ook echt zo is. Ik heb weer een heel andere dochter in huis!” aldus een moeder.

"De therapie heeft mijn zoon heel erg goed gedaan. Hij heeft het verdriet om zijn overleden moeder een plekje in zijn leven kunnen geven. Daarnaast heeft hij van Marieke geleerd hoe hij kan aangeven wat er in zijn hoofd omgaat. Dit versterkt onze band, zodat ik hem beter begrijp. Hij is veel krachtiger geworden en zie het zelfs op het voetbalveld terug! Tevens ben ik heel blij dat hij beter slaapt, zich nu wel kan concentreren, zodat het op school ook veel beter gaat. De verontrustende mailtjes van zijn juf zijn gelukkig verleden tijd. Ook heb ik zelf veel gehad aan de gesprekken met Marieke" zegt vader Ron.

 

Hallo, ik ben Marieke, eigenaar van Praktijk Vlinder je mee. Van nature ben ik creatief, gevoelig, inlevend, teken en schrijf ik graag. Ik heb een grote liefde voor kinderen en word ik helemaal blij met hen om mij heen. Ik vind het geweldig dat ik dit alles mag combineren in mijn werk en voel hiervoor grote dankbaarheid.
Als kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijver/illustrator van het Herinnerings-doe-boek heb ik al vele kinderen mogen begeleiden. Ieder kind verdient het om onbezorgd kind te zijn, plezier te hebben en vol vertrouwen zichzelf te zijn. Ofwel te mogen vlinderen!
Vanuit eigen rouw- en verlieservaring is mijn specialisatie voor de begeleiding van verdrietige kinderen en hun ouders ontstaan. Want ook mijn leven kent zo de nodige obstakels en gebroken dromen. Ik verloor in een prille zwangerschap ons kindje en helaas moest ik de droom om moeder te worden loslaten. Dat was een heel proces waar ik met de nodige hulp doorheen ben gekomen. 
Een tweede groot verdriet was het overlijden van mijn lieve vriendin in februari 2012. Zij liet haar man en twee jonge kinderen achter. Ongelooflijk en in woorden niet uit te drukken... 

Ik ben na haar overlijden veel bij hen geweest en paste geregeld op de kinderen. Gedurende bijna drie jaar heb ik mijn praktijk mogen houden in het prachtige atelier van mijn overleden vriendin dat naast hun woonhuis gevestigd was. Het was de plek met mooie herinneringen aan haar, vele kopjes koffie en samen schilderen. Toen ik er mocht werken, leek het alsof ze er nog gewoon was... 
Door zo dichtbij haar gezin te zijn, zag en voelde ik wat het grote verlies en gemis met hen deed, naast mijn eigen gevoelens van verdriet die ik had. Ik was al met het boek begonnen, maar het kwam door mijn rouwproces stil te liggen. Toen ik het schrijven weer op kon pakken, was het bijzonder te voelen dat het boek completer was geworden door al wat ik heb ervaren; zowel voor mijzelf, met haar kinderen als de kinderen in mijn praktijk. Zo mocht ik het verdriet toch in iets moois omzetten en heb ik het boek opgedragen aan mijn lieve overleden vriendin.  
Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als ik zie hoe kinderen opbloeien als ze bij mij zijn geweest. Dat is waarom ik iedere dag met alle liefde mijn werk doe.

Ik kijk ernaar uit om al dit moois ook met jouw kind te mogen delen!

 

Wat maakt dit traject zo bijzonder?

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring gaat het mij heel natuurlijk af om jouw verdrietige kind te begeleiden en ondersteunen.
Ik kan mij goed inleven hoe je kind (en jij) zich voelt en wat het meemaakt. Maar ik weet ook dat het absoluut mogelijk is om weer plezier te hebben en gelukkig te zijn.
Dat is wat ik met alle liefde doorgeef in dit traject en ook jou hierbij graag help! 

Bij deze sessies ga ik al tekenend met jouw kind aan de slag. Tekenen is voor kinderen een heel eigen manier om te vertellen hoe het zich voelt en wat er aan de hand is. Welke kleuren worden gebruikt, wat is waar getekend en welke symbolen zien we terug?

Het creatief uiten gaat dieper dan woorden kunnen aangeven. Dus heb ik met je kind gesprekjes op papier, want wat je kind in woorden niet kan vertellen, kan het met tekenen wel!

 

Is dit traject voor jouw kind?

In dit traject krijgt jouw kind (vanaf 3 jaar) alle ondersteuning van mij als hij of zij een verdrietige gebeurtenis heeft meegemaakt en hier in vastloopt. Of als je dat graag wilt voorkomen. 

Wie weet mist jouw kind zijn lievelingsopa die overleden is, kan het moeilijk wennen aan jullie echtscheiding, vindt hij of zij het moeilijk om een oma zo ziek te zien die misschien wel zal overlijden. Maar verdriet kan je kind ook ervaren als het zich alleen voelt omdat er geen vriendjes zijn, als het is blijven zitten en de nieuwe klas niet leuk vindt of als jullie zijn verhuisd.

Is jouw kind creatief? Dan wordt het vast blij van de gedachte dat we vooral samen zullen tekenen en ja, knutselen hoort daar ook bij. Het is een therapie waarbij we vooral spelenderwijs en creatief aan de slag gaan, dus praten en vertellen komt op de tweede plek. Want dat is immers voor kinderen zo moeilijk en soms een struikelblok. Al tekenend komen verhalen vaak als vanzelf is mijn ervaring. 

 

Hoe merk je dat je kind vastloopt in verdriet? Of het onbewust verborgen houdt? 

> moeilijk in slaap kunnen komen door veel gepieker of huilen

> nachtmerries hebben

> weer in de broek plassen, 's nachts of overdag 

> zich afzonderen en niet meer willen afspreken met vriendjes

> ineens ergens bang voor zijn, bijvoorbeeld voor de dood of om jullie te moeten missen

> slechter of onder hun kunnen presteren op school

> niet meer naar school willen

> zich onzeker voelen 

> zich ‘anders’ voelen dan vriendjes

> zich eenzaam en onbegrepen voelen in hun verdriet 

> onverklaarbare buikpijn hebben

> het leven niks meer aan vinden 

> zelf ook dood willen (naar een overledene willen gaan bv)

> in verdriet blijven hangen 

> onverklaarbare boze, opstandige buien hebben 

 

Is jouw kind een gevoelig type? Dan voelt verdriet extra intens en zal alles wat gebeurd is veel indruk maken, waardoor het verwerken meer tijd kan kosten. 

Om het beste resultaat uit het traject te halen, is het voor je kind erg belangrijk dat je als moeder bereid bent je kind waar nodig te ondersteunen en thuis samen toe te passen wat je kind bij mij heeft mogen leren. 

 

Interesse? 

Maak dan een afspraak voor een gratis telefonisch consult van 20 minuten om samen kennis te maken. Ik luister graag naar jouw verhaal en vertel daarin wat ik voor jullie kan betekenen.

 

Ja, ik heb interesse en maak graag een afspraak voor een gratis telefonisch gesprek!

 

 

Of misschien heb je nog vragen en zit de jouwe hier tussen?

 

1) Ik woon ver bij jou vandaan, is daar een mouw aan te passen?
De therapie voor je kind dient echt 1 op 1 plaats te vinden in mijn praktijk. Eenvoudigweg omdat je dan het meeste kunt bereiken samen. Zo zijn er kinderen die met hun moeder bijna twee uur reizen voor de therapie. Voor hen heb ik een traject op maat gemaakt zoals onder andere langere sessies, zodat de reistijd in verhouding is tot de tijd dat je bij mij bent. Dus bel of mail mij even, alles is mogelijk! 

2) Als ik me aanmeld, gaan we dan gelijk al van start? Want hoe weet ik nou of de therapie wel past bij mijn kind?
Als je interesse hebt in het traject, hebben we altijd eerst een gratis telefonisch consult van 20 minuten. Voordat we daarna daadwerkelijk met een therapie-programma beginnen, starten we altijd eerst met een éénmalige sessie die bestaat uit een 1-op-1 sessie samen met je kind. Zo kan ik alvast een goed beeld vormen van de situatie en invoelen waar je kind mee zit en wat het nodig heeft. Dit deel ik met jou in een aanvullend adviesgesprek, zodat we met elkaar het eventuele vervolg kunnen bespreken. Zo weten we zeker dat we de goede keus maken!  

3) Ik vind iedere week naar jou toe best veel voor mijn kind, hoe ga je daarmee om?
Ook ik vind dat teveel en daarom zijn de sessies om de week. En als de situatie ernaar is, dan kunnen er ook gerust twee weken tussen zitten. Een vakantie is overigens ook geen enkel probleem.

4) Krijgt mijn kind opdrachten mee? Het is al zo druk met school, sport en spelen met vriendjes
Ja, dat begrijp ik helemaal. Het is niet mijn bedoeling je kind gestresst te maken voor opdrachten, maar ik geef wel graag oefeningen mee voor thuis. Dit spreek ik met je kind af en meestal is dit er maar ééntje. Deze zijn vooral om je kind thuis en op school de nodige hulp te geven. Kinderen vinden het zelf juist vaak heel fijn en jij kunt ze er ook mee helpen. Dan geeft het jullie samen houvast.

5) Moet mijn kind goed kunnen tekenen?
Nee, absoluut niet! Het gaat niet om goed of mooi te kunnen tekenen, wel is het belangrijk dat je kind tekenen leuk vindt ;)

 

Vergoeding en aansluiting Beroepsvereniging

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden, doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer zelf even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Er zijn werkgevers die via een Sociaal Fonds geld beschikbaar stellen voor hun (overleden) werknemers en diens gezinnen. Wellicht een goed idee om naar deze mogelijkheid te vragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om je kosten mee te nemen in je aangifte Inkomstenbelasting.

Soms wordt de therapie niet (volledig) vergoed en moet je zelf (bij)betalen. Het is goed om dan te bedenken: hoeveel is het je waard dat je kind het verdriet nu kan verwerken en niet onnodig langer mee hoeft te nemen, waardoor de kans bestaat dat het er later alsnog uitkomt?