06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Samen Sterk - met je kind geluk en plezier terugvinden

rouw en verlies gezinsbegeleiding moeder kind enschede marieke de boer
Maak jij je als moeder ook zorgen omdat je kind verdrietig is? Weet je niet hoe je kunt helpen, omdat je eigen verdriet ook te groot voelt?
Wie weet hebben jullie in je gezin of binnen jullie familie een overlijden meegemaakt. De wereld staat op z'n kop, want je hebt ineens een heel ander leven: een leven zonder die lieve persoon. Op ieder moment van de dag word je geconfronteerd met dit grote gemis. En jij niet alleen, ook je kind is intens verdrietig.

 

Samen houden jullie je staande, maar wat voelt dit als een survival.
Je had werkelijk geen idee wat je te wachten stond toen jullie dit overkwam. Het voelt vreselijk oneerlijk en wat kun je verdriet hebben om het feit dat je je kind zo verdrietig ziet.
 
Je eigen verdriet is erg, maar je kind verdrietig zien is nog veel erger.
Zou jij ook het liefst zijn of haar verdriet over willen nemen en je kind willen beschermen voor nog meer tranen? Verlang jij ook ontzettend naar weer een "gewoon" leven? Weer samen plezier hebben? Een vrolijk kind om je heen en naar de toekomst durven kijken? Je kunt voor je gevoel nauwelijks een dag vooruit kijken, laat staan een week of een jaar...

 

Je hoeft je echt niet sterker voor te doen.
Het is allemaal al moeilijk genoeg. Je bent al blij als het gelukt is dat je kind met een brooddoosje naar school gaat, de juiste gymkleren mee heeft en je de boodschappen voor vanavond in huis hebt. Waarom voelt het dan toch als falen om professionele hulp te vragen? Je hebt toch genoeg familie of vrienden om je heen die je willen helpen? Althans, dat zeggen ze. Maar dat is het 'm nu net: de drempel voelt soms te hoog om iets te vragen. Je voelt je bezwaard en denkt "daar kom ik weer aan met mijn verhaal". Uiteindelijk gaat iedereen om je heen gewoon weer z'n gangetje. Het leven gaat door. Heeft nou niemand door wat jij werkelijk voelt en meemaakt? Iedere dag opnieuw? Het is een survival. Als je het niet mee hebt gemaakt, begrijpt niemand jou.

Maar ik wel.

Ik begrijp jou als geen ander en zou dan ook heel graag met jou en je kind meelopen het komende jaar.
Want hoe fijn zou het zijn als je je volledig begrepen voelt? Dat er iemand is die alle aandacht heeft voor jou? En voor je kind? Samen alle jaargetijden door met de meest moeilijke dagen die op jullie wachten en waar je als een berg tegenop ziet. Je zou het liefst de Kerst, Sinterklaas, jullie verjaardagen, maar ook de overlijdensdag over willen slaan. Vakanties die anders zo relaxed waren, komen nu op je af: de grote rust brengt jullie onrust. Want hoe sterk voelt het gemis als het veel te rustig is zonder die lieve persoon? 

Ik ben er graag voor jullie en help jullie hier doorheen. Jij mag zijn wie je bent, met al je zorgen en tranen. Je hoeft bij mij geen masker te dragen en je beter voor te doen dan je bent. Ik luister. Geef je houvast. Praktische handvatten waar je echt wat aan hebt. Met alle liefdevolle aandacht die jij en je kind verdienen geef ik het beste van mijzelf. Geluk maak je met elkaar, ook als je verdriet met je meedraagt.

Samen maken we het lichter en krijg jij je leven weer op de rit.
Het ligt echt op jullie te wachten, al lijkt dit ver weg. Het is dichterbij dan je denkt, want jullie komen daar aan. Samen, want je hoeft het niet alleen te doen. Ik loop met jullie mee en wat zul je over een jaar blij zijn dat je nù de stap hebt gezet!

 

Wacht dus niet langer tot het (nog) erger wordt.
Het lost zich echt niet vanzelf op. Samen ben je altijd sterker en bereik je meer dan in je eentje. Diep in je hart weet jij allang dat je dit niet alleen op kunt lossen. Dat hoeft dus ook niet. En wist je trouwens dat opgekropt verdriet jullie geluk en de ontwikkeling van je kind in de weg staat? Iets wat je liever niet wilt...

Misschien helpt het om te beseffen hoe moedig en krachtig het is als je juist wél dat steuntje in de rug vraagt die jullie zo nodig hebben?  Je zou jezelf en je kind tekort doen als je het niet zou doen, toch? Je kind kan er niet om vragen, jij bent degene die die stap kan zetten. Gun jullie samen alle hulp die jullie nodig hebben. Om daarna samen weer vrolijk, vol zelfvertrouwen en op eigen kracht verder te gaan.

 

Het kan echt: samen weer genieten en vooruit durven kijken! Vele ouders en kinderen gingen jullie voor. Waar zou je nog op wachten?
Ik geef jullie samen de nodige ondersteuning, inzichten, liefdevolle aandacht. Ik ontzorg jou van het gevoel "het niet meer te weten" of "hoe kan ik er nou zijn voor mijn kind als ik zelf zo vol zit van verdriet". Want ja, je kunt je erin verliezen, het idee hebben er niet helemaal bij te zijn. Maar dat hoeft niet. Kies voor rust in je gezin en in je hoofd; geen zorgen meer van hoe het nu verder moet. Bij mij krijgen jullie een jaar lang alle liefdevolle aandacht en begeleiding die jullie verdienen. Professioneel, spelenderwijs en op een luchtige manier. Omdat het allemaal al moeilijk genoeg kan zijn.

 

"Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb om samen met mijn zoontje bij je te komen. Ik vond de hulp heel fijn en wat we hebben bereikt, had ik niet alleen kunnen doen. Je hebt me op vele momenten ook gerust kunnen stellen, ik begrijp zijn gedrag nu ook veel beter. We hebben de rust teruggevonden in ons gezin. Fijn dat je telkens ook snel reageerde, zowel per mail als via de app. En wat mooi dat je ook zijn leerkracht hebt gesproken, zij begrijpen elkaar veel beter en de juf zegt dat ze nu ècht contact met hem heeft" aldus een moeder wiens man overleed. 

 

"De therapie heeft mijn zoon heel erg goed gedaan. Hij heeft het verdriet om zijn overleden moeder een plekje in zijn leven kunnen geven. Daarnaast heeft hij van Marieke geleerd hoe hij kan aangeven wat er in zijn hoofd omgaat. Dit versterkt onze band, zodat ik hem beter begrijp. Hij is veel krachtiger geworden en zie het zelfs op het voetbalveld terug! Tevens ben ik heel blij dat hij beter slaapt, zich nu wel kan concentreren, zodat het op school ook veel beter gaat. De verontrustende mailtjes van zijn juf zijn gelukkig verleden tijd. Ook heb ik zelf veel gehad aan de gesprekken met Marieke" zegt vader Ron.

Lees hier meer recensies.

 

Ik ben Marieke de Boer, kindertekentherapeut en schrijver van het Herinnerings-doe-boek

Ik weet als geen ander hoe het voelt om verdrietig te zijn. Omdat het leven anders liep dan ik gehoopt had, dromen los moest laten en met grote teleurstellingen te maken kreeg zoals verlies van prille zwangerschappen. Ook weet ik hoe het is om een geliefd persoon te moeten missen. Mijn lieve vriendin Olga, moeder van 2 jonge kinderen, overleed 6 jaar geleden. Ongelooflijk heftig en intens verdrietig. Ik zag en voelde wat het verdriet en grote gemis met mij deed. Maar ook met haar kinderen, haar gezin.

Door alles heen leerde ik hoe ik mijn verdriet lichter kon maken, hoe het tekenen mij daarbij hielp en hoe ik beter naar mijzelf kon luisteren. Dit deed ik niet alleen, want ik gunde mijzelf jaren geleden ook de nodige ondersteuning. Zo werd ik steeds sterker, gaf ik mijn leven nieuwe richting en volgde mijn hart om de opleiding tot kindertekentherapeut te volgen. Een paar jaar later schreef ik het Herinnerings-doe-boek: mijn verdriet kon ik ombuigen in iets moois om na te laten en anderen mee te helpen.

Ik koos er vooral voor te doen waar ik wèl invloed op had. Dat was voor mij een groot inzicht en heeft mij veel gebracht. Natuurlijk heb ik net als ieder ander ook mijn verdrietige momenten, want rouw eindigt nooit. Maar ik heb geleerd hoe ik  sneller mijn draai weer terug kan vinden. Inmiddels weet ik dat het mogelijk is om weer plezier te hebben in je leven. Dit alles geef ik nu met liefde door, want hoe waardevol is het om dit met jou en je kind te delen?

Ik kan mij zodoende heel goed inleven als jij en je kind een verdrietige periode meemaken. Het gaat gewoon vanzelf, ik hoef er geen moeite voor te doen. Daarom begrijp ik jullie als geen ander. Daar hebben we geen woorden voor nodig. Ik voel feilloos aan wat jij en  jouw zoon of dochter nodig heben en op welke manier ik jullie daar het beste kan helpen.
Zo kunnen jullie samen na de begeleiding weer vrolijk, op eigen kracht en vol zelfvertrouwen verder, hoe mooi is dat?

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Wat gaan we doen?

Bij deze therapie is alle aandacht voor het verdriet dat jij en je kind  hebben om degene die is overleden. Wat hebben jullie samen nodig in jullie "nieuwe" leven? Hoe kun je het grote gemis accepteren, ermee leren omgaan zodat er weer ruimte is voor plezier? Hoe krijg je je leven weer op de rit? Wie luistert er naar jou, met al je zorgen,twijfels en verdriet? En die van je kind? Ik. Omdat ik als geen ander weet hoe het voelt intens verdrietig te zijn. Maar ook hoe je weer lichtpuntjes kunt zien, je leven op de rit kunt krijgen en echt weer kunt genieten! Jij hoeft het wiel niet uit te vinden, ik help jou en je kind hier doorheen en deel met alle liefde wat mij geholpen heeft, zodat jij daar niet over na hoeft te denken.

Verdriet is universeel, maar iedere tranen zijn weer anders. Jullie zijn uniek met jullie eigen verdriet en daarom is deze begeleiding dat ook. Iedere sessie kijken we samen wat er op dat moment speelt en geheel op gevoel pas ik daar de therapie op aan. Hierbij kijk ik altijd waar jij en je kind zich fijn en veilig bij voelen, zodat de begeleiding optimaal, gelijkwaardig en vooral voor je kind spelenderwijs zal zijn. De ondersteuning is op deze manier altijd speciaal op jullie afgestemd, professioneel en met volle aandacht. 

 

Waarom tekenen?

Tekenen is spelenderwijs gevoelens en ervaringen verwerken, inzichten krijgen, bewust worden van problemen en ze oplossen, "van binnen" opruimen wat in de weg zit en ruimte maken in je hart om weer blij te zijn.  Tekentherapie werkt helend, geeft je kind spelenderwijs meer zelfvertrouwen, een beter gevoel van eigenwaarde en maakt dat je kind op eigen kracht verder kan. Tevens biedt het de ruimte om zich weer verder te ontwikkelen.  

 

Het resultaat na de begeleiding

 • jullie kunnen samen weer plezier hebben en genieten
 • jullie voelen je nog meer verbonden met elkaar
 • jullie begrijpen elkaar nog beter en weet hoe je elkaar kunt helpen
 • omdat je het hele jaar begeleid bent, met juist ook de moeilijkste dagen, kijk je vol vertrouwen naar de toekomst
 • je kind heeft van binnen mogen opruimen wat hem of haar belemmerde om vrolijk te kunnen zijn
 • je hebt van de verdrietdagen samen herinnerdagen kunnen maken
 • je hebt samen het leven weer op de rit
 • jij weet beter hoe je naar je gevoel kunt luisteren,omdat je dit heel veel brengt
 • je hebt geleerd om hulp te vragen en deze ook te accepteren
 • je hebt geleerd om je eigen grenzen beter te bewaken om maximale rust in je gezin te behouden
 • jullie hebben samen geleerd hoe je emoties kan uiten en verwoorden
 • jullie hebben samen geleerd hoe om te gaan met het verdriet en gemis
 • jullie slapen beter
 • je hebt mogen leren hoe je tijdig in kunt spelen op boze of verdrietige buien
 • je hebt rust in jouw hoofd, want je hebt geen zorgen meer om je kind
 • je ervaart eindelijk weer rust in je gezin, want het loopt lekker

 

 

Hoe ziet het Samen Sterk en Vol Vertrouwen de Toekomst tegemoet - jaarprogramma eruit?

* we beginnen met een persoonlijk oudergesprek (desgewenst bij jou thuis) van 60 minuten
* 6 "Love and Support-sessies" om de maand voor jou à 45 minuten voor al je vragen, zorgen en waar je tegenaan loopt
* 4 keer een koffie-date bomvol inzichten op basis van een thema van 10.00 - 12.00 uur tezamen met andere moeders (max. 10) op een fijne en gezellige plek in Enschede > 1 per kwartaal
* 6 ondersteunende telefoongesprekken om de maand à 20 minuten 
* 12 therapie-sessie à 30 minuten voor je kind > 1 per maand
* 4 verbindings-sessies met jou en je kind à 45 minuten > 1 per kwartaal
* het Herinnerings-doe-boek t.w.v. 34,95 euro
* een tekenmap en tekenboek voor je kind om alles in te bewaren
* gelegenheid om mij via de mail vragen te stellen
* praktische tips om je kind nog beter te helpen en te begrijpen
* we sluiten af met een persoonlijk eindgesprek (desgewenst bij jou thuis) van 45 minuten

BONUS 1: een verwenmiddag voor jou en je kind! "Making New Memories Together" met High Tea en High Ranja ;)

BONUS 2: desgewenst contact met de leerkracht van je kind voor optimale ondersteuning en extra aandacht voor nog meer onderling begrip in de klas.

 

Wat investeer je?

De investering als deze voor jullie samen doe je maar één keer in je leven en is 1997,00 euro.
Het bedrag mag ook in 4 kwartaaltermijnen van 527,00 euro worden betaald. 

 

Ja, ik wil graag weer genieten met mijn kind en maak graag een bel-afspraak met jou!

Tijdens het telefoongesprek bespreken we samen waar jij je zorgen om maakt en hoe ik jullie daarbij kan helpen. Ik geef je daarbij al enkele praktische tips die je gelijk thuis toe kunt passen. 

 

Wat geef ik jou en je kind mee?

We kijken naar het verdriet waar je kind mee zit en ik help hem of haar hiermee om te kunnen gaan, waarbij ook jij als ouder nauw betrokken bent. Daarbij zal je kind als het ware van binnen opruimen wat hem of haar in de weg zit om blij te zijn. Als je hart vol is, kan er immers niets meer bij en dat is precies waar ik je kind èn jou bij ondersteun. Ik leer hierbij hoe je kind zijn of haar emoties kan uiten en verwoorden, zodat jij als ouder hem of haar ook veel beter begrijpt. Zo kun je je kind echt helpen, buien aan zien komen en je samen veel meer verbonden voelen. Dit geeft jou als ouder rust, wat je tevens uitstraalt naar je kind en wat de spanning tussen jullie wegneemt. Er is weer ruimte voor plezier en leuke dingen doen!

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie betreffende polis. Informeer bij hen even of er vergoeding van toepassing is.