06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram

Tekensessie "Wat is er aan de hand?"

verlies, verdriet, rouw, kindertherapie, tekentherapie, overlijden, echtscheiding, rouwverwerking, creatieve therapie kinderen, vlinder je mee, marieke de boer

Twijfel je of de boze, bange of verdrietige buien van je kind te maken hebben met een verlies? Dan is deze speciale "Wat is er aan de hand?" sessie een goed idee om af te spreken. Zo komen we te weten wat er speelt en kunnen we samen kijken of mijn begeleiding geschikt is voor jouw kind.

Zie jij ook dat je kind niet lekker in z'n vel zit, maar weet je niet precies waarom? Is het opstandig, huilt het zonder aanleiding, slaapt het slecht of is het ineens ergens bang voor? Afijn, je merkt aan alles dat er "iets" is, maar kun je er de vinger niet opleggen. Misschien kan je zoon of dochter de woorden niet vinden om het je duidelijk te maken of weet het gewoon zelf niet wat er aan de hand is.

 

Herkenbaar?

Dan ben je zeker niet de enige ;) Vele ouders lopen hier thuis met hun kind tegenaan. Ze zien ineens een ander kind en dat baart hun zorgen.

En misschien heb je ook al wel signalen van de leerkracht gehoord? Is er de zorg omdat schoolprestaties om onduidelijke reden achterlopen of gedraagt je kind zich in de klas ineens heel anders? Trekt het zich terug van vriendjes of is het juist ineens heel luidruchtig aanwezig en ruziezoekerig?

 

Hoe help je je kind als je niet weet wat er aan de hand is?

Dat is superlastig. Als je niet weet wat er speelt, kun je je kind niet helpen. Je hebt immers geen idee hòe je dat moet doen en waar te beginnen.

Daarvoor heb ik de "Wat is er aan de hand?" sessie ontwikkeld. Speciaal voor jouw kind dat "ergens" mee zit en het jou niet duidelijk kan maken. Of het niet durft. Of het gewoon zelf niet weet.

 

Wat houdt de "Wat is er aan de hand?" sessie precies in?

Na een korte kennismaking samen met jou en je kind, sturen we jou naar de wachtruimte waar je lekker even een kopje koffie kunt drinken. Ondertussen ga ik met je zoon of dochter tekenen. Niet "zomaar iets" maar een heel gerichte opdracht. Deze geef ik niet alleen op gevoel, maar ook naar aanleiding van jouw aanwijzingen en zorg die je om hem of haar hebt.

Deze tekening gebruik ik om te lezen en te analyseren, het geeft namelijk inzicht in datgene waar je kind mee zit. Zo zal ik deze tekening voor jou kunnen vertalen in datgene wat jouw kind jou in beelden wil vertellen. In het tekenen zit geen filter, dus zo laat je kind altijd zien wat er op dat moment speelt en aandacht nodig heeft.

 

"Wat bijzonder, Marieke, wat volgens jou de reden is waarom onze dochter niet lekker in haar vel zit! Het is namelijk precies datgene wat mijn man en ik ook vermoed hadden. Ze komt graag terug bij jou voor de volgende 3 tekensessies!" aldus moeder Marijke.
En dit gebeurde er bij de derde sessie: moeder Marijke kwam haar dochter ophalen en gaf mij een cadeautje. Het was een netje met chocolademuntjes "omdat jij onbetaalbaar bent, we zijn zo blij!" Haar dochter kon op eigen kracht en vol zelfvertrouwen weer verder.

 

En daarna? Hoe gaan we dan verder?

Na deze sessie heb ik telefonisch contact met jou waarin ik mijn bevindingen aan je vertel. Daarbij kan ik jou aangeven wat ik als tekentherapeut in de tekening van jouw kind zie: wat heeft hij of zij nu nodig en hoe kun jij daar verder mee aan de slag? En is misschien verdere ondersteuning van mijn kant nodig, waardoor jouw zoon of dochter weer lekker in z'n vel komt te zitten? We overleggen het samen.

 

Klinkt dit als een goed idee?

Maak dan een afspraak voor deze "Wat is er aan de hand?" sessie die jou vertelt wat er aan de hand is, zodat je weet hoe je je kind echt kunt helpen. Weer een vrolijk kind om je heen dat lekker in z'n vel zit en op eigen kracht vol vertrouwen verder kan. Dat wil jij toch ook?

 

Dit zijn de kosten

De "Wat is er aan de hand?" sessie kost € 95,00 en bestaat uit:
  • Tekensessie à 45 minuten met jouw kind in mijn praktijk
  • Telefonisch gesprek à 15 minuten met jou om samen te bespreken wat er speelt

Het bedrag is inclusief btw en dient te zijn overgemaakt voor de sessie. Contant betalen of via een Tikkie bij de afspraak is ook mogelijk.

 

 

Wil jij ook een kind dat weer lekker in z'n vel zit? Ik kijk al naar jullie uit!

Bel of mail mij even, ook als je nog vragen hebt. Ik spreek je graag.