06 - 236 68 530

Icoon pinterest
Icoon instagram
Icoon facebook

Therapieprogramma SPECIAAL - Spelenderwijs van verdriet naar vrolijkheid

rouw en verlies kindertherapie Enschede Hengelo Twente

"De therapie heeft mijn zoon heel erg goed gedaan. Hij heeft het verdriet om zijn overleden moeder een plekje in zijn leven kunnen geven. Daarnaast heeft hij van Marieke geleerd hoe hij kan aangeven wat er in zijn hoofd omgaat. Dit versterkt onze band, zodat ik hem beter begrijp. Hij is veel krachtiger geworden en zie het zelfs op het voetbalveld terug! Tevens ben ik heel blij dat hij beter slaapt, zich nu wel kan concentreren, zodat het op school ook veel beter gaat. De verontrustende mailtjes van zijn juf zijn gelukkig verleden tijd. Ook heb ik zelf veel gehad aan de gesprekken met Marieke" zegt vader Ron. 

 

Spelenderwijs van verdriet naar vrolijkheid

Heeft jouw kind kort geleden een overlijden meegemaakt of zal er binnenkort een geliefd persoon overlijden? En merk je dat jij het moeilijk vindt om je kind hiermee op de juiste manier te helpen?
Dan is dit individuele therapie-programma zeker geschikt voor jouw kind. Ik begeleid hem of haar aan de hand van het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef; luchtig, spelenderwijs en vol aandacht. Vanuit eigen rouw- en verlieservaring help ik kinderen met datgene wat mij hielp in een voor mij verdrietige tijd. Ze geef ik door hoe je kind toch weer plezier mag ervaren! 

 

Wat gaan we doen?

Bij deze therapie is echt alle aandacht voor het verdriet dat je kind heeft om degene die is overleden. Wat heeft je kind juist nu nodig in zijn of haar "nieuwe" leven? Hoe kun je het grote gemis accepteren en ergens in je leven een plekje geven, zodat er weer ruimte is voor plezier? Dit en nog meer komt allemaal aan bod. En al is verdriet universeel, iedere tranen zijn weer anders. Jouw kind is uniek met zijn of haar eigen verdriet en daarom is deze begeleiding dat ook. Iedere sessie kijken we samen wat er op dat moment speelt en geheel op gevoel pas ik daar de therapie op aan. Dit doen we voornamelijk met tekenen, maar ook Lego, klei, fijne ontspanningsoefeningen en fantasieverhalen komen erbij om je kind spelenderwijs te helpen zijn of haar verdriet lichter te maken. Hierbij kijk ik altijd waar jouw kind zich fijn en veilig bij voelt, zodat de begeleiding optimaal, gelijkwaardig en spelenderwijs zal zijn. De ondersteuning is op deze manier altijd speciaal op jouw kind afgestemd, professioneel en met volle aandacht. 

 

Waarom tekenen?

Tekenen is spelenderwijs gevoelens en ervaringen verwerken, inzichten krijgen, bewust worden van problemen en ze oplossen, "van binnen" opruimen wat in de weg zit en ruimte maken in je hart om weer blij te zijn.  Tekentherapie werkt helend, geeft je kind spelenderwijs meer zelfvertrouwen, een beter gevoel van eigenwaarde en maakt dat je kind op eigen kracht verder kan. Tevens biedt het de ruimte om zich weer verder te ontwikkelen.  

 

Wat geef ik jou en je kind mee?

We gaan samen vooral kijken naar het verdriet waar je kind mee zit en help hem of haar om hier mee om te kunnen gaan. Daarbij zal je kind als het ware van binnen opruimen wat hem of haar in de weg zit om blij te zijn. Als je hart vol is, kan er immers niets meer bij en dat is precies waar ik je kind bij ondersteun. Ik leer hierbij hoe je kind zijn of haar emoties kan uiten en verwoorden, zodat jij als ouder hem of haar ook veel beter begrijpt. Zo kun je je kind echt helpen, buien aan zien komen en je samen veel meer verbonden voelen. Dit geeft jou als ouder rust, wat je tevens uitstraalt naar je kind en wat de spanning tussen jullie wegneemt. Er is weer ruimte voor plezier en leuke dingen doen! 

 

Hoe ziet het SPECIAAL-programma er in het kort uit?

* na een ingevuld intake-formulier heb ik samen met jou telefonisch overleg
* we plannen de 1e van de in totaal 3 therapie-sessie à 30 minuten voor je kind; deze sessies vinden om week plaats
* je kind krijgt bij de 1e sessie het Herinnerings-doe-boek t.w.v. 34,95 euro
* ik heb met jou 1 keer tussentijds contact om te horen hoe het gaat
* we sluiten af met een telefonisch eindgesprek

 

Wat is het resultaat?

Wil jij ook graag dat jouw kind zijn of haar verdriet kan benoemen en uiten? Dat het gemis een plekje krijgt in het dagelijks leven en dat er weer ruimte over is voor plezier en vrolijkheid? En niet onbelangrijk: rust voor jou en in je gezin, hoe fijn is dat?

Maak dan gauw een bel-afspraak . We kijken dan samen wat er speelt, zodat we kunnen overleggen of dit therapieprogramma het meest geschikt is voor jouw kind. 

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

Wat investeer je?

De investering voor je kind en je gezin voor nu en jullie toekomst samen is 257,00 euro of 2 maandelijkse termijnen van 128,50 euro. 

 

Vergoeding   

Ik ben officieel opgeleid tot gediplomeerd kindertekentherapeut en aangesloten bij de Vereniging Tekentaal, Beroepsvereniging voor Tekentaaldeskundigen. Er zijn zorgverzekeraars die de tekentherapie vergoeden (sector psychosociale zorg), doch dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en jullie polis. Informeer bij hen even voor welke vergoeding je in aanmerking komt.