06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Training Omgaan met verdriet na overlijden

rouwverwerking kinderen, groepsbegeleiding, overlijden, therapie, kinderen, training, verlies, verdriet, omgaan met verdriet bij overlijden,

Wat is het fijn als je ziet dat je kind blij en gelukkig is, ondanks het verdriet om een lieve overledene. Dat je kind zijn of haar weg erin heeft kunnen vinden, het verdriet heeft kunnen verwerken en ermee om weet te gaan. Dat het weer lekker onbezorgd kind kan zijn en speelt met vriendjes.

En wat heerlijk dat het weer met plezier naar school gaat, gewoon omdat verdriet niet meer zwaar aanvoelt. Dat maakt dat je kind weer mee kan komen in de klas en schoolprestaties gelijk lopen met klasgenootjes. 

Soms kunnen kinderen dit niet helemaal op eigen kracht bereiken en is een klein steuntje in de rug voldoende. Zoals bijvoorbeeld deze training. 

Samen met andere kinderen in een heel klein groepje en in alle veiligheid, is er liefdevolle aandacht voor het verdriet van je kind. Leren we emoties (want oh, dat zijn er soms zoveel) benoemen, ermee omgaan, maar kijken we ook vooral naar wat je kind blij maakt. Wat er allemaal nog wel is in zijn of haar leven wat plezier geeft.

Zonder die lieve overledene te vergeten, want dat is immers onmogelijk en zeker niet de bedoeling. Maar verder mogen gaan met mooie herinneringen in je hart en te voelen dat liefdeslijntjes altijd blijven bestaan. In dit alles zit zoveel veerkracht voor je kind om weer vol vertrouwen verder te kunnen gaan!

 

Samen gaan we op pad en neem ik je kind liefdevol aan mijn hand mee. 

 

Hiervoor heb ik de speciale Aandacht-Groei-Geluk methode ontwikkeld.
Als er Aandacht is voor verdriet en dit alle ruimte krijgt om te uiten, kan het verwerkt worden, waardoor ook jouw kind verder kan Groeien en weer Gelukkig kan zijn.

In de afgelopen 10 jaar heb ik vele kinderen met deze methode zien opbloeien, ontstond er in de gezinnen meer rust en harmonie en konden ze weer plezier maken en genieten van de leuke dingen samen.

 

Dat gun ik jouw kind ook!

Tijdens de training met de 5 groeps-sessies help ik jouw kind liefdevol, spelenderwijs en stap voor stap verdriet verwerken waarbij we het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef zullen gebruiken. Op een creatieve manier gaan we aan de slag om te leren omgaan met het verdriet dat je kind heeft om een lieve overledene. 
Omdat we dit samen doen met andere kinderen, zal jouw kind mogen ervaren dat hij of zij niet de enige is die soms zo kan huilen om degene die zo gemist wordt. Vaak voelen kinderen zich zo alleen in hun verdriet, dit samenzijn en het delen met elkaar sterkt je kind en geeft het zelfvertrouwen en een gevoel "ik mag verdrietig zijn en ben niet alleen".

Mijn ervaring met groepjes is dat kinderen elkaar vaak zo mooi kunnen helpen. Het onderlinge begrip is erg groot en dat geeft een heel fijn saamhorigheidsgevoel. Ik zorg er liefdevol voor dat de kinderen in alle veiligheid en vertrouwen kunnen delen wat ze willen delen. En iets niet willen delen is uiteraard helemaal okay. Jouw kind bepaalt altijd zelf wat het wel of niet wil vertellen. Ik bewaak dit respectvol en op een fijne manier, waarbij je kind zich gehoord en gezien zal voelen. 

 

 

 

Tijdens deze training komt onder andere aan bod 

> Verdrietig zijn, wat is dat eigenlijk?

> Hoe voelt verdriet en waar zit dat?

> Hoe ga ik om met verdriet en wat helpt mij om dan te doen? 

> Horen boze en bange buien er ook bij, hoe dan?

> Wat vertel ik aan vriendjes en wat niet?

> Hoe kan ik mijn hoofd leger maken en beter in slaap vallen?

> Hoe ziet mijn 'nieuwe' leven er eigenlijk uit zonder die lieve overledene?

> Hoe je kind met verdriet en herinneringen op eigen kracht verder kan 

 

Je kunt geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken

 

We gaan hierbij samen aan de slag met het Herinnerings-doe-boek dat ik schreef, waarbij ieder kind zijn eigen boek heeft. Er wordt vooral veel in getekend, maar ook geknipt, geplakt en geschreven. 
Soms gaan ze er ook even thuis mee aan de slag, dat overleggen we samen. 

Vanuit eigen rouw- en verlieservaring weet ik als geen ander hoe jouw kind zich kan voelen. Van daaruit kan ik veel overbrengen en aan jouw kind doorgeven wat mij (en alle andere kinderen in de praktijk) geholpen heeft. Met vooral veel praktische tips en tools die je kind thuis en op school echt helpen om met het verdriet om te gaan en het lichter te maken.

 

Uniek: een klein groepje van maximaal 2 kinderen om op een fijne, veilige manier verdriet te delen

Ik geloof in oprechte en liefdevolle aandacht, vooral bij verdrietige kinderen. Het is belangrijk dat zij zich op hun gemak voelen en dat het veilig is om hun verdriet te delen.

Daarom geef ik deze training aan maximaal 2 kinderen, zo fijn! Uiteraard is de rust ook superfijn en leer ik je kind erg goed kennen.

Idee: erg fijn voor broertjes/zusjes of neefjes/nichtjes als zij tezamen een lieve overledene missen. Geef je hen samen op? 

 

Even praktisch

Deze training:  
*
 is voor kinderen vanaf 5 jaar  
* op woensdagmiddag om de week
* van 16.00 - 16.45 uur
* gedurende 5 sesies à 45 minuten
 

 

Wat krijg je?

> Korte telefonische intake (15 min)

> 5 sessies in een klein groepje kinderen (45 min)

> Herinnerings-doe-boek twv 34,95 euro

> Info-avond tezamen met de andere ouders om je kind nog beter te begrijpen en te kunnen helpen

 

Wat kost de training?

Jouw investering is 197,00 euro per kind en wordt ineens betaald vóór de eerste sessie. In 2 maandelijkse termijnen betalen van 104,00 euro is ook mogelijk. 

 

Doet jouw kind mee?

Wat fijn! Geef hem of haar op via dit formulier en ik laat gauw van mij horen.

Heb je nog vragen of wil je meer info? Laat mij dat dan even weten, dan neem ik snel contact met je op. 

 

Met ontzettend veel liefde en plezier verwelkom ik jouw kind. Ik word echt helemaal blij als ik verdrietige kinderen kan helpen te leren omgaan met wat ze hebben meegemaakt. Mijn hart maakt telkens een sprongetje als ik zie hoe ze opbloeien, weer blij en gelukkig kunnen zijn!  

 

Heeft je kind extra aandacht nodig?

Dat kan met deze opties:
+ 70 euro: persoonlijk oudergesprek telefonisch of bij mij in de praktijk (45 min)
+ 97 euro: 1-op-1 sessie met jouw kind (45 min) inclusief telefonisch adviesgesprek (30 min) 
 

 

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen de training en een 1-op-1 traject aanbiedt?
> Er zijn in dit geval twee verschillen. Het eerste verschil is dat we in de training met het Herinnerings-doe-boek werken en het zo een vastomlijnd programma heeft. De therapie heeft dat niet, daar is niet van tevoren "bedacht" wat tijdens de therapie gedaan wordt. Hiermee bedoel ik dat ik bij de therapie iedere sessie kijk waar jouw kind behoefte aan heeft, wat het nodig heeft op dat moment. Daar speel ik dan gelijk op in en wordt de sessie op aangepast. Dat is het unieke van de therapie. Ook hebben we daar persoonlijke gesprekken bij aanvang en als afsluiting.
Het tweede verschil is dat je kind bij de training tezamen is met nog meerdere kinderen (max. 4 per groep), bij de therapie is je kind alleen en krijgt het van mij de specifieke 1-op-1 begeleiding.

Hebben de training en de therapie beiden hetzelfde effect?
> Bij beiden ligt de nadruk op het spelenderwijs verdriet verwerken, dus daar mag je zeker ook bij de training op vertrouwen. Mijn intentie is daarbij dat het effect hetzelfde zal zijn, doch dat is ook afhankelijk van de grootte van het gemis én de ontwikkeling van je kind. Daar heeft niemand invloed op.
Het is goed hierbij op te merken dat ik je kind bij de therapie extra kan ondersteunen, omdat ik bij die sessies gelijk in kan spelen op wat je kind op dat moment moeilijk vindt. Dat is het unieke van 1-op-1 begeleiding, waarbij we ook gestart zijn met een persoonlijk oudergesprek. Bij de training is het, gezien het programma en het feit dat je kind er met nog een kind is, niet mogelijk om aparte ondersteuning te geven. Maar het samen zijn maakt juist de training zo bijzonder. Kinderen ervaren dat ze niet alleen zijn in hun verdriet en vinden het vaak fijn met elkaar te delen waar ze mee zitten én wat hen helpt.