06 - 236 68 530

Veelgestelde vragen

Hoe lang doe je dit werk al?

Al ruim 8 jaar bestaat mijn praktijk en in die periode heb ik de nodige ervaring met honderden kinderen opgedaan. Dit zowel individueel, in groepsverband, als klassikaal. Als je benieuwd bent op welke scholen ik actief ben (geweest), lees dan verder bij Over Marieke de Boer.

Met welke vragen komen ouders bij jou?

De ouders die bij mij komen, hebben vooral vragen en zorgen om hun kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld door verdriet na een overlijden, echtscheiding, een jaar overdoen op school of ziekte in het gezin.

Wat bij iedere ouder speelt, is dat zij zelf niet meer weten hoe ze hun kind kunnen helpen. Hierdoor ontstaat onrust in het gezin en gaan ouders op zoek naar een kind-vriendelijke therapievorm die ze bij mij vinden.

Wat maakt jou anders dan andere kindertherapeuten?

Ik benader kinderen op een gelijkwaardige manier en kan hen gauw op hun gemak stellen. Mijn toegankelijke en sociale karakter maakt dat kinderen zich snel op hun gemak voelen. Ervaring leert dat zij zich fijn en veilig voelen bij mij, iets wat ik voor de therapie erg belangrijk vindt. Daarbij is de begeleiding spelenderwijs, creatief en ga ik veel op mijn gevoel af om te zien wat kinderen echt nodig hebben. Zo is iedere begeleiding uniek en geheel afgestemd op het kind, de situatie en alles daaromheen.

Mijn kracht ligt met name in het feit dat ik door eigen kennis en verlieservaring erg goed kan inleven hoe kinderen zich voelen als zij een verdrietige gebeurtenis hebben meegemaakt. Hierin ligt mijn specialisatie en ik merk dat ouders van kinderen in deze situatie juist daarom graag bij mij komen.

Ik ben opgeleid tot officieel kindertekentherapeut en aangesloten bij de Beroepsvereniging Tekentaal. De combinatie van deze kindertherapie met mijn eigen kennis en ervaring, maakt de ondersteuning uniek.

 

Werkt jouw dienstverlening echt?

Onderstaande testimonials bevestigen dat de tekentherapie (blijvend) resultaat oplevert.
“Ik heb mijn vrolijke kereltje weer terug!”
“Mijn zoon heeft erg veel gehad aan de therapie na het overlijden van zijn moeder. Hij weet nu hoe hij om kan gaan met zijn emoties en is veel krachtiger. Ik zie het zelfs op het voetbalveld terug.”
“Sinds ik bij jou ben, huil ik veel minder, slaap ik beter en kan ik mij beter concentreren op school.”
“Marieke geeft tenminste fijne tips waar ik echt iets aan heb.”
“Geweldig, zo mooi wat jij hebt kunnen doen. Daar kwam ik voor, ik ben helemaal tevreden.”
“Marieke, dank je wel, want de therapie die onze dochter heeft gehad, heeft niet alleen voor haar, maar voor het hele gezin veel veranderd in positieve zin.”
“Wat ben ik blij dat ik met mijn zoon bij jou terecht ben gekomen. Het is het geld, de energie en tijd meer dan waard. En dat met 3 sessies! Hij is veel rustiger, op school gaat het beter en hij huilt minder. Ik raad de therapie iedereen aan!”

Wat zeggen kinderen, ouders en collega’s over jou?

Kinderen zeggen dat ik lief, aardig, leuk, rustig en gezellig ben. “Eigenlijk is alles leuk bij jou” en “Ik vind het fijn bij jou” heb ik al vele keren gehoord.

Ouders zeggen dat ik betrokken, rustig, hartelijk, meedenkend en enthousiast ben met oprechte interesse.

Collega-therapeuten zeggen dat ik betrokken, integer en zeer kindgericht ben op een natuurlijke, liefdevolle manier. “Marieke heeft een toegankelijke persoonlijkheid waar kinderen zich veilig bij voelen en kunnen groeien”.

Meer recensies en ervaringen lees je hier.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Je kind krijgt weer ruimte voor plezier in het leven, waardoor er meer harmonie in je gezin ontstaat. Vaak zeggen kinderen dat ze minder moeten huilen, vrolijker zijn en het spelen met vriendjes leuker is.
Er is meer rust, omdat zijn of haar hoofd leger is en zodoende kan je kind beter in slaap komen en doorslapen. Ook de concentratie op school verbetert, er is meer ontspanning en het zelfvertrouwen groeit, waardoor je kind op eigen kracht verder kan. 

We kunnen geen tranen wegtoveren, maar wel samen verdriet lichter maken. Dit maakt dat je kind weer gelukkig en vrolijk mag zijn!
Na de therapie-sessies ervaren kinderen en ouders dit dan ook daadwerkelijk zo, hoe mooi is dat? Want ieder kind, en dus ook jouw kind, verdient het immers om onbezorgd en vrolijk in het leven te staan. 

Wens jij je kind dit ook toe? Aarzel dan niet langer en kom samen gratis en vrijblijvend kennismaken. Ik zie jullie graag!

Hoe kun jij mij helpen en hoe werkt dat precies?

Aandachtig luister ik naar jouw wensen voor je kind, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar een persoonlijk gesprek voor aanvang van de therapie. Ook ouders geven hieraan vaak de voorkeur, de betrokkenheid vinden zij erg fijn. Uiteraard kan een digitale intake en telefoongesprek ook voldoende zijn voordat we gaan starten met de therapie. Dit is afhankelijk van de situatie en de wensen van de ouders.

Daarbij kijk ik tijdens de therapie waar je kind moeite mee heeft en wat er vanbinnen leeft. Dit tezamen geeft mij een beeld waardoor ik goed kan beoordelen welke ondersteuning passend is. Hierop wordt de begeleiding uniek en spelenderwijs afgestemd. Op een creatieve manier, waarbij het tekenen centraal staat, krijgt jouw kind de inzichten die hem of haar werkelijk helpen met datgene waar hij of zij mee zit. Zo ruimen we op wat mogelijk vastzit, geven we woorden aan gevoelens en emoties, waardoor je kind ook jou beter kan vertellen wat er aan de hand zit.  Je kind voelt weer ruimte voor plezier en zit lekker in z'n vel 

Met praktische tips en tools voor thuis, waarvoor je zoon of dochter een tekenboek ontvangt, kan hij of zij op eigen kracht verder.

Uiteraard is er tijdens de therapie tussentijds contact tussen jou als ouder en mij, om de begeleiding zo optimaal mogelijk te maken. 

Hoe weet ik wat het juiste therapie-programma is?

Bij twijfel adviseer ik altijd om een afspraak te maken voor de "What's Up?" tekensessie voor je kind. Hierbij kom ik er al tekenend samen met je kind achter waarom hij of zij niet lekker in z'n vel zit. Deze sessie is ook zeer geschikt om eerst samen kennis te maken.

Merk je dat je kind niet lekker in z'n vel zit omdat er een verdrietige gebeurtenis heeft plaatsgevonden? Misschien is er bijvoorbeeld sprake van een overlijden van een geliefd persoon of huisdier, zijn jullie gescheiden, is er een familielid erg ziek of moet je kind een jaar overdoen op school? Allemaal redenen waardoor je kind van slag is. In deze situaties is de kindertherapie met het programma "Meer Plezier en Lekker in je vel" zeer geschikt.

Hebben jullie samen een overlijden meegemaakt in jullie gezin en wil jij als ouder graag samen met je kind ondersteund worden? Wil je weer vooruit durven kijken, weten hoe je (ondanks eigen verdriet) er voor je kind kunt zijn en weer samen kunnen genieten? Kies dan voor de ouder- en kindertherapie programma "Samen Sterk" speciaal voor jou en je kind: omdat je eenvoudigweg samen sterker bent als je je gevoelens kunt delen. 

Daarnaast zijn er nog 3 verschillende kindertherapie-programma's:

* Boost je Zelfvertrouwen voor onzekere pubers

* Zo Sterk als Elsa naar school voor meisjes

* Teken en Relax voor gevoelige kinderen

 

Vind je het moeilijk om te kiezen wat nu het juiste programma is? Neem dan even contact met mij op.

Wat is de investering voor de kindertherapie?

* € 49,00 voor de What's Up tekensessie van 30 minuten met je kind én een telefoongesprek met jou van 15 minuten

 

De investering voor alle kindertherapie-programma's (behalve Samen Sterk) is als volgt:

* € 109,00 voor het welkomst VIPpakket om de therapie zo goed mogelijk samen van start te kunnen gaan.
Deze bestaat uit:
- een digitale intake,
- een telefoongesprek van 15 minuten om het een en ander nader te bespreken
- 1e sessie kindertherapie van 35 minuten
- tekenboek en tekenmap
BONUS: e-book "Omgaan met boeze, bange en verdrietige buien" twv € 9,95

* € 49,00 voor de vervolgsessies kindertherapie van 35 minuten inclusief 5 minuten samen met jou en je kind napraten

* € 20,00 per 15 minuten telefonisch consult

* GRATIS: tussentijds vragen stellen per mail of Whats-app

Betaling kan contant, via automatische overschrijving of via een tikkie. Je afspraak kan 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd, liefst per mail (ook in het weekend). Niet tijdig afgezegde of nagekomen afspraak wordt in rekening gebracht.

 

De investering voor het kindertherapie- en ouderprogramma Samen Sterk is als volgt:

* € 229,00 voor het Welkomst VIP-pakket om de therapie zo goed mogelijk samen van start te kunnen gaan.
Deze bestaat uit:
- een digitale intake
- een telefoongesprek van 15 minuten om het een en ander nader te bespreken
- persoonlijk oudergesprek, desgewenst bij jou thuis
- 1e sessie kindertherapie van 35 minuten
- het Herinnerings-doe-boek twv € 34,95
- tekenboek en tekenmap

* Vervolgsessies kindertherapie à 35 minuten: € 49,00
Dit is inclusief 5 minuten samen met jou en je kind napraten

* Persoonlijk oudergesprek à 45 minuten: € 77,00

* Verbindingssessie ouder en kind à 45 minuten: € 77,00

* Telefonisch consult: € 20,00 per 15 minuten

* Gesprek leerkracht: € 77,00 (optie)

* Verwenmiddag voor jou, je kind en nog 3 personen met High Tea en High Ranja (desgewenst): € 179,00 (optie)

* GRATIS: Tussentijds vragen stellen per mail of Whats-app

Betaling kan contant, via automatische overschrijving of via een tikkie. Je afspraak kan 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd, liefst per mail (ook in het weekend). Niet tijdig afgezegde of nagekomen afspraak wordt in rekening gebracht.

 

Is er een vervolg na het afronden van een therapie-programma?

Mijn ervaring is dat 3 therapie-sessies meestal voldoende zijn, maar soms komen we er na overleg met de ouder achter, dat extra ondersteuning nodig is. Ook kan het zo zijn dat de ouder na enige tijd, om dezelfde reden, graag vervolg-sessies voor hun zoon of dochter af willen spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een moeilijke periode voor je kind, waardoor dan extra aandacht heel waardevol kan zijn. Of als je ziet dat je kind terugvalt in oude gewoonten en gedachten.

Soms zeggen kinderen uit zichzelf dat ze na een periode even naar mij toe willen. Zoals een jongetje eens tegen zijn moeder zei "ik wil graag weer eens een gesprekje met Marieke" en twee zusjes beiden na een jaar de vraag aan hun moeder stelden "wanneer mogen we weer naar Marieke?".

Je kind is dan ook altijd welkom, ongeacht de periode die ligt tussen de nieuwe afspraak en de laatste keer dat we elkaar zagen. Ik ben er graag voor jullie!

Ik weet niet of ik er klaar voor ben. Hoe weet ik dat dit de juiste oplossing is voor mijn kind?

Heb je de hoop opgegeven dat datgene waar je kind mee zit, ooit “over” zou gaan? Voel je je radeloos, omdat je al van alles geprobeerd hebt en weet je gewoon niet meer hoe je je kind kunt bereiken of helpen? Dan is je kind toe aan professionele en liefdevolle ondersteuning, want ook jouw zoon of dochter verdient het immers om gelukkig en vrolijk te zijn!

Wacht daarom niet langer en zet samen de eerste stap. Graag nodig ik jou en je kind uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.