06 - 236 68 530

facebook vlinder je mee marieke de boer

Wat is er aan de hand?

wat is er aan de hand, rouwtherapie, lekker in je vel, kindertherapie, rouw, verlies, corona, rouwverwerking, overlijden, echtscheiding, oldenzaal, borne, hengelo, enschede, twented

Is je kind erg verdrietig? Of zomaar in eens boos of ergens bang voor? Valt het maar moeilijk in slaap en zit het 's avonds nog met een hoofd vol prikkels of begint het bedplassen weer? Kan het de draai thuis of op school niet vinden omdat er iets emotioneels zoals een overlijden of echtscheiding is gebeurd? Is er iemand erg ziek en maakt je kind zich daar onbewust zorgen om? Of wie weet merk je dat de situatie rondom Corona meespeelt. 

Je weet niet wat er aan de hand is, maar wat je wel weet en aanvoelt is dat je kind niet lekker in z'n vel zit. Je probeert van alles om daar achter te komen, maar je kan er de vinger niet opleggen. Je hebt misschien al wel meerdere keren gevraagd wat er is, maar je kind is misschien heel gesloten. Het kan ook zo zijn dat je kind het jou niet durft te vertellen of zijn of haar gevoel niet kan verwoorden. 

 

Wat je kind in woorden niet kan vertellen, kan het wél in een tekening! 
 
 

Tekenen is de taal van kinderen. Het gaat spelenderwijs, ze hoeven er niet over na te denken. Dat wat wij al pratend doen, doen kinderen al tekenend. Kleuren, vormen, is er veel of juist weinig getekend, maar ook de plek waar ze iets tekenen: het heeft allemaal een betekenis en vertelt ons onbewust waar ze mee zitten op dat moment. En het mooie is: ze tekenen ook waar hun kracht zit, wat ze al kunnen en wat ze al weten! 

En dit is precies de reden waarom een tekening van je kind ons verder kan helpen. 

 

Gesprekjes op papier 

Als gediplomeerd kindertekentherapeut ben ik erin gespecialiseerd om de tekeningen van jouw kind te lezen. Wat wil jouw kind jou onbewust met de tekening vertellen? Wat betekenen de symbolen, de kleuren, de poppetjes en hoe zijn deze getekend? Past het tekenniveau bij de leeftijd van je kind of juist niet? Ook zie je altijd terug in de tekening wat je kind al kan, waar zijn of haar kracht ligt en dat is wat jouw kind verder kan helpen. Kortom, een kindertekening vertelt het allemaal! 

En dat is het mooie: zonder nadenken komt altijd op papier waar kinderen mee zitten. Tekenen kent daarom geen filter in de zin van "wat vertel ik wel of niet". Tekeningen zijn gesprekjes op papier. En deze kan ik voor je lezen om te zien wat je kind jou wil vertellen.

 

De tekening als hulpmiddel

Als je weet wat er aan de hand is, weet je ook hoe je je kind kunt helpen. Zo zijn tekeningen een prachtig hulpmiddel om helder te krijgen waar je kind mee zit. Daarom ben ik er voor jullie! Met alle liefdevolle aandacht help ik jou en jouw kind hierin op weg. Spelenderwijs en op een luchtige manier. 

 

Wil jij weten waar jouw kind mee zit zodat jij weet hoe je kunt helpen? 

Kies dan voor deze éénmalige 'Wat is er aan de Hand - tekensessie' voor je kind inclusief een adviesgesprek voor jou. Daarin deel ik met jou wat ik in de tekening zie.
En als jij weet waar je kind mee zit, dan weet je ook hoe je kunt helpen. Je kunt de eerste stappen zetten zodat je kind weer lekker in z'n vel zit.

 

"Het was zo treffend om te horen wat jij in de eerste tekening van Lotte zag! Het klopte echt precies! Voor ons was het een bevestiging. De sessies die Lotte daarna bij jou volgde, hebben z'n vruchten afgeworpen. We hebben weer een blij meisje in huis. Ze voelt zich veel zelfverzekerder, zit weer lekker in haar vel en met haar vriendinnen heeft ze haar draai weer kunnen vinden!" aldus moeder Marieka.

 

Zo ziet de 'Wat is er aan de Hand - tekensessie eruit

► Een warm welkom voor jou en je kind samen in mijn praktijk (15 minuten)  

► Tekensessie met je kind (45 minuten)

► Telefonisch Adviesgesprek met jou (20 minuten) inclusief minimaal twee waardevolle en praktische tips om gelijk thuis al toe te passen

Je investering is 97,00 euro

 

Voor wie?

* kinderen vanaf 3 jaar 
* als je wilt weten wat er aan de hand is
 
Misschien overweeg je om eventueel te kiezen voor een traject voor je kind bij mij in de praktijk? Dan is deze tekensessie een fijn idee om te kijken of het bij jouw kind past.
Er is overigens geen enkele verplichting om na deze sessie meerdere afspraken te maken. 

 

Nog goed om te weten

* er is geen wachtlijst
* je hebt geen doorverwijzing nodig 

 

Ja, ik wil graag de 'Wat is er aan de Hand - Tekensessie' met je plannen Marieke!

 

Na deze sessie

► lig jij niet meer wakker over wat er aan de hand is, omdat jij nu eindelijk weet waar je kind mee zit

► voel je je niet meer machteloos, want nu weet je hoe je kunt helpen 

► is de reden voor de huilbuien, boosheid of angst helemaal duidelijk en geen vraagteken meer

► heb je minimaal 2 waardevolle, praktische tools hoe je je kind gelijk nu al kunt helpen

► voelt jouw kind zich gehoord en gezien in wat er speelt

► heb je samen de verbinding teruggevonden

► voelt je kind zich niet meer alleen, maar volledig begrepen door jou

► weet je hoe je samen verder kunt

 

Is het hoog tijd om nu eindelijk te weten wat er aan de hand is?

Plan dan deze éénmalige tekensessie! Mail of bel mij, dan maken we gauw een afspraak.
Ik heb geen wachtlijst: vandaag contact = binnen een week al de sessie!

 

ONLINE afspreken? Dat kan!

Misschien woon je ver weg, maar wil je wel dolgraag weten wat er met je kind aan de hand is?
Laten we de sessie dan online doen!
Jij stuurt mij een tekening die je kind gemaakt heeft. Tijdens het Adviesgesprek vertel ik jou na het bestuderen en 'lezen' wat ik zie in de tekening.

 

Lijkt je dit een goed idee? Let's do this!

Mail mij dat je graag het online Mini-Traject wilt afspreken

►Ik beantwoord jouw mail plus de factuur

►Jij stuurt mij de tekening

►Na betaling ga ik voor jou aan de slag

►Ik bel jou voor het adviesgesprek

 

Ja, ik wil graag de tekensessie ONLINE met je plannen Marieke!

Wacht niet te lang, want ik kan maximaal 5 tekeningen met adviesgesprekken per week inplannen.

 

Lucht je hart, teken je gevoel en vlinder mee met wat je blij maakt!