06 - 236 68 530

Wat is er aan de hand?

rouwverwerking kind, tekentherapie, kindertherapie, rouw en verlies, overlijden, therapie kind, kindertherapeut, kind en rouw, twente, oldenzaal, hengelo, enschede, borne

Soms vraag je je af wat er werkelijk aan de hand is met je kind. Je merkt aan alles dat het niet lekker in z'n vel zit, maar je kunt er niet goed de vinger op leggen. Je hebt wel een vermoeden omdat je kind misschien een verdrietige of moeilijke tijd heeft doorgemaakt. Daar kan het natuurlijk nog wel onbewust mee rondlopen...

Of wie weet is je kind gevoelig en is het snel overprikkeld. Stroomt de emmer gauw over. Of het loopt op school niet echt lekker, heeft je kind faalangst, is het onzeker of zomaar ergens bang voor. 

Misschien verloren jullie een tijdje geleden een geliefd persoon en juist nu je dacht dat je het samen allemaal weer aardig op de rit had, heb je het idee dat het verdriet terugkomt. Misschien zijn jullie verhuisd en moest je kind nieuwe vriendjes maken op de nieuwe school wat moeilijk verloopt. Maar het kan ook zijn dat je kind is blijven zitten en daar nog best moeite mee heeft. Of wie weet is er iemand in jullie naaste omgeving erg ziek en weet je dat diegene niet meer beter zal worden.

Vaak kunnen kinderen ons niet in woorden vertellen wat hun dwars zit of waar ze mee zitten. Ze zijn nog jong en hebben de woordenschat nog niet tot hun beschikking of ze durven het je niet te vertellen...
 

Dat er toch iets is, merken we vaak op een heel andere manier... misschien komt dit je bekend voor?
 

  • Slecht slapen
  • Ergens bang voor zijn (bv dat jij ziek wordt of gaat overlijden) 
  • Opstandig gedrag
  • Tegendraads zijn
  • Zomaar huilen zonder aanleiding
  • Heel druk doen of juist heel erg stil zijn en terugtrekken
  • Clownesk gedrag
  • Enorm pleasen (om niet 'lastig' te willen zijn) 
  • Niet graag meer naar school willen of het loopt er niet lekker


Zomaar een paar signalen dat je kind toch ergens mee zit. En deze vragen wel om jouw aandacht. 
 

Het is alsof je kind zegt ‘mama ik zit ergens mee’
 

Herken jij één of meerdere van deze signalen? En vraag jij je ook af wat er aan de hand is en waar je kind onbewust mee rondloopt? Maak dan een afspraak voor een eenmalige 'Wat is er aan de hand’ sessie. Tijdens deze sessie komen we er spelenderwijs achter wat er echt speelt bij je kind. 
 

Want alleen als je weet wat er speelt, kun jij als moeder je kind pas echt helpen. 


Wil jij je kind graag echt begrijpen en helpen? Laat dan via deze link even een berichtje acher, dan neem ik gauw contact met je op. Ik zie jou en je kind dan graag in mijn praktijk, warm welkom voor jullie! 

 

Wat je kind in woorden niet kan vertellen, kan het in een tekening wél! 
 

En daarom teken ik met kinderen. Als gediplomeerd Kindertekentherapeut met inmiddels ruim 13 jaar ervaring en ben ik erin gespecialiseerd om tekeningen van kinderen te lezen. In een tekening kan ik zien wat jouw kind onbewust wil vertellen. Ik vertaal dus de tekening van beelden naar woorden, zodat jij begrijpt wat er in de binnenwereld speelt van jouw kind.

Zo heeft ieder symbool, kleur en de plek waar iets getekend is, betekenis. Past het tekenniveau bij de leeftijd van je kind of juist niet? En wat wil het bijvoorbeeld nìet tekenen? Ook dat heeft een onderliggende betekenis en oorzaak. In een tekening zie je tevens terug wat je kind al wel kan en weet, waar zijn of haar kracht ligt. Dat is wat jouw kind verder kan helpen en waar ik het liefdevol in begeleid. Kortom, een kindertekening vertelt het allemaal

Tekenen is de taal van kinderen. Het gaat spelenderwijs, ze hoeven er niet over na te denken. Dat wat wij al pratend doen, doen kinderen al tekenend. Kleuren, vormen, is er veel of juist weinig getekend, maar ook de plek waar ze iets tekenen: het heeft allemaal een betekenis en vertelt ons onbewust waar ze mee zitten op dat moment. Tekenen kent daarom geen filter in de zin van "wat vertel ik wel of niet". Daar zijn kinderen soms heel goed in en houden ze soms graag geheim. Maar een tekening kent geen geheimen.

Tekeningen zijn gesprekjes op papier en een prachtig hulpmiddel om helder te krijgen waar je kind mee zit. 

Als ze dat spelenderwijs laten zien, dan kun je pas echt helpen. Ook dat doe ik door met kinderen te tekenen. En ja, met (jonge) kinderen wordt ook geknutseld. Of een andere creatieve, speelse manier toegepast. 

 

 

"Het was zo treffend om te horen wat jij in de eerste tekening van Lotte zag! Het klopte echt precies! Voor ons was het een bevestiging. De sessies die Lotte daarna bij jou volgde, hebben z'n vruchten afgeworpen. We hebben weer een blij meisje in huis. Ze voelt zich veel zelfverzekerder, zit weer lekker in haar vel en met haar vriendinnen heeft ze haar draai weer kunnen vinden!" aldus moeder Marieka.

 

Zo ziet de "Wat is er aan de hand-sessie" eruit

► Een warm welkom voor jou en je kind samen in mijn praktijk (15 minuten)  

► Tekensessie met je kind (30 minuten) samen met mij 1-op-1 

► Telefonisch Adviesgesprek met jou (20 minuten) inclusief minimaal twee waardevolle en praktische tips om gelijk thuis al toe te passen 


Voor kinderen van 5 jaar en ouder: € 97,00 
Voor kinderen van 3 en 4 jaar: € 77,00 > gezien de jonge leeftijd maken we de sessie korter 

 

Voor wie?

* kinderen vanaf 3 jaar 
* als je wilt weten waarom je kind niet lekker in z'n vel zit en je graag wil weten wat er aan de hand is. 
 
Misschien overweeg je om eventueel te kiezen voor een traject voor je kind bij mij in de praktijk? Dan is deze tekensessie een fijn idee om te kijken of het bij jouw kind past.
Er is overigens geen enkele verplichting om na deze sessie meerdere afspraken te maken. 

 

"Misschien wel leuk om te horen, Marieke: toen ik vanmiddag met Lisa naar buiten liep toen we bij je wegkwamen, zei ze dat ze het "super super super leuk" vond bij jou. "Nu kan ik praten over mijn verdriet, terwijl ik doe wat ik het leukste vindt". En daarmee bedoelt ze tekenen ;)" aldus een whats-app berichtje van een moeder na onze allereerste afspraak. 

 

Nog goed om te weten

* er is geen wachtlijst
* je hebt geen doorverwijzing nodig 

 

Ja, ik wil graag deze sessie met je plannen Marieke!