06 - 236 68 530

Icoon facebook
Icoon pinterest
Icoon instagram

Begeleiding op school

begeleiding op school rouw en verlies kinderen enschede marieke de boer vlinder je mee
"De begeleiding van Marieke heb ik als zeer waardevol ervaren voor mijn klas. Marieke biedt de kinderen een luisterend oor en gaat lastige vragen niet uit de weg, maar pakt deze goed op. Daarnaast is zij ontzettend lief en weet een sfeer van veiligheid en vertrouwen te scheppen. Marieke, nogmaals heel erg bedankt!" vertelt juf Marjolein na het overlijden van één van de ouders van een leerling. 

 

Verdriet in de klas? Deel het samen, het maakt jullie sterk!

En dan maak je het zomaar ineens mee. Leek het altijd in andere klassen te gebeuren, nu gebeurt het in jouw groep: er overlijdt een kind, een vader of moeder van één van de kinderen, je naaste collega... Wat een verdriet, wat een ongeloof. Het is niet te bevatten.

Bijzonder ingrijpend en intens verdrietig. Je denkt aan het gezin, maar ondertussen komen ook bij jou allerlei vragen naar boven. Hoe ga je dit de kinderen vertellen? Hoe kun je de ouders hierin het beste betrekken? Hoe pak je dat op vanaf de dag van overlijden tot aan de uitvaart? Wie gaat het gezin bezoeken? Wordt jouw betrokkenheid en die van de school wel of juist niet op prijs gesteld en hoe ga je daarmee om?

Je kunt er niet omheen dat jijzelf ook behoorlijk van slag bent. Je weet niet goed waar je moet beginnen...

 

Ik help jou en je groep graag, neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Denk bij deze hulp aan ondersteuning in de klas, voor jou, je team, maar ook aan begeleiding tijdens een uitvaart. Alles is in overleg mogelijk.

 

Wil je alvast aan de slag?

Bestel dan het Herinnerings-doe-boek dat je klassikaal in kunt zetten of alleen voor het kind in kwestie. Vele scholen gingen je al voor.

Zoek je houvast voor jezelf, je groep en de ouders van de leerlingen uit de klas? Speciaal daarvoor schreef ik "Houvast bij verdriet in de klas" en "Houvast bij verdriet". Vraag het hier bij mij aan, dan stuur ik ze jou gratis en zonder enige verplichting toe. Omdat je gewoon het beste wilt voor jezelf, je groep en iedereen die erbij betrokken is. Dit kun je immers maar één keer doen.

Gratis: kleurplaten voor in je groep! Download ze hier: engel, vlinder, herinneringsboom.

 

"Jouw warme en liefdevolle benadering naar de kinderen was geweldig om te zien. Ik zie je graag weer in het volgende schooljaar in mijn nieuwe groep" zegt een leerkracht. 
 "Lieve Marieke, ik vond het leuk, wil je nog eens komen?" zegt een jongetje van 6 jaar.

 

Deze scholen gingen jullie al voor

Op de volgende scholen mocht ik gastlessen tekenen verzorgen, al dan niet met een sociaal/emotioneel thema of bij het overlijden van een ouder van een leerling: Basisschool De Zegge in Almelo, Basisisschool De Kubus in Almelo, Basisschool Het Letterveld in Almelo, Basisschool Paus Joannes in Enschede, Basisischool De Prinseschool in Enschede, Basisschool Het Sterrenpalet in Eibergen, Basisschool 't Oldhof in Borne, Basisschool De Flora in Borne, Basisschool De Veste in Borne, Basisschool Twickelo in Delden, Basisschool Wilbertschool in Hengelo, Basisschool Franciscusschool in Oldenzaal, Basisschool OBS Stokkum. 
Ook bij Zorgboerderij Alles Kidts in Geesteren heb ik een gastles tekenen verzorgd en kort voor mijn studie begeleidde ik mede Kunst in de Klas bij enkele basisscholen in Borne en was ik als vrijwilligster actief bij Kulturhus Hasselo. 

Inmiddels verzorg ik voor het 5e schoolseizoen met heel veel plezier de Kleurige Tekenlessen op Basisschool De Prinseschool vestiging Staringstraat in Enschede. De groep is continue bezet met 12 kinderen en er staan kinderen op de wachtlijst om voor een vrijgekomen plekje in aanmerking te komen.

 

Ja, ik neem graag vrijblijvend contact met je op Marieke, om samen met jou de mogelijkheden te bespreken.